Pablo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2006
- Poena
- 500
Sastavio sam drugaru masinu sa ovim procesorom i žali mi se da mu je bučan cooler. U pitanju je default cooler što dolazi sa ovim procesorom sa heatpipe-ovima. Pasta je isto fabrička. Cooler sam dobro montirao tako da nije to. Temperatura u sobi je normalna oko 20°C.
Uglavnom u idle je relativno tih ali čim se malo optereti npr flash igricama na FB odmah postane bucan a cim se pokrene neka 3D igra cuje se kao mlazni avion.
Sa kojim programom mogu videti temperature jezgra i procosora?
I na koliko °C da namestim u biosu u opciji cool'n'quiet da fan radi na max obrtajima? Pošto tu opciju nisam dirao pa je moguće da je po defaultu nameštena neka niska temperatura koju je nemoguće održati pa se zato fan dere odmah čim se CPU malo optereti.
Uglavnom u idle je relativno tih ali čim se malo optereti npr flash igricama na FB odmah postane bucan a cim se pokrene neka 3D igra cuje se kao mlazni avion.
Sa kojim programom mogu videti temperature jezgra i procosora?
I na koliko °C da namestim u biosu u opciji cool'n'quiet da fan radi na max obrtajima? Pošto tu opciju nisam dirao pa je moguće da je po defaultu nameštena neka niska temperatura koju je nemoguće održati pa se zato fan dere odmah čim se CPU malo optereti.