Šta je novo?

AMD atlon 3000+

motorola_la

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2006
Poena
304
zanima me kako se ukljucuje opcija cool and cvaet posto pise na procesoru da to podrzava, tj kako da namestim da mi se manje cuje kuler na procesoru???
u programu koji sam dobio uz plocu ( gigabajt k8nmf-9) mi stalno pokazuje upozorenje na sistemu , vidi se na skrin shotu sto sam postovao sa porukom, zanima me zasto izlazi to upozorenje i zbog cega i kako da ga resim .

Prilozi

• crop.jpg
    crop.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 112
Cool & quiet: instaliras driver koji si dobio uz plocu, u biosu ukljucis support za cool&quiet. Verovatno imas i smart fan opciju u biosu, mozes i to da ukljucis. Sve pise na upustvu uz plocu.
Upozorenje: Verovatno nemas dodatni ventilator za kuciste koji je prikacen na plocu. Program po defaultu pretpostavlja da imas pa salje upozorenje da ne registruje obrtaje istog. Samo u programu iskljuci da ti daje to upozorenje, odnosno monitoring tog ventilatora (u tvom slucaju system fan).

Po temperaturi bih rekao da ti ovo ni ne treba, ali neka.
Kao sto rece Greg, instaliras driver za CPU, u biosu namestis Smart Fun. Skines programcic RM Clock. Namestis ga prema uputstvu i uzivas.
Meni je pravilo problem kada radim C'n'Q preko windowsovog Minimal Power Management (restartovao se stalno). Sa ovim programom sve radi bez problema.

Dakle, drugi nacin (koji ne preporucujem) je da odradis sve isto do dela gde skines RM Clock (RightMark CPU Clock Utility), a umesto toga ukljucis u Start-Control Panel-Power Option-Power Schemes-Minimal Power Management. To radi istu stvar.

Pa ne mora da znaci da ce imati problema ako ukljuci Minimal Power Menagement.Bar ja nisam imao nikad problema sa C'n'Q Trebalo bi da si uz polocu dobio neki Gigabyte-ov program za C'n'Q.Znaci prvo ukljucis kroz bios C'n'Q pa instaliras drivere za amd 64 mislim da je verzija 1.2.2.2 pa instaliras Gigabyte program za C'n'Q pa u Control Panelu ides u Power Options i tamo ukljucis i onom padajucem prozoru Minimal Power Menagement i to je to. Onda bi kroz taj ili neki drugi program trebalo da vidis kako ti pada takt i voltaza na procesoru kad nije aktivan i kako raste voltaza i takt kad je aktivan. Pozdrav

Nazad
Vrh Dno