Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3850

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
AMD Radeon HD3850 je prvi DirectX 10.1 akcelerator, a njegov GPU, RV670 je i prvi 55-nm grafički čip u masovnoj proizvodnji. Takođe je i prvi koji nudi fantastičnih 320 shader jedinica po ceni koja ne prelazi 200 evra. Teoretski lepo zvuči, a kako je u praksi?

Više o tome...

Napred ATi!

Lepo odrađen test, nema šta!
ATi 3850 je urnisao nVidia 8600 seriju kartica u performansama, a i u ceni.
Još ako AMD malo redukuje cene ima da se prodaje kao alva, mada im i sada prodaja lepo ide :)
A dok se G92 sa 256MB pojavi narod će već da uživa u RV670-ticama.
Napravljena je samo mala greška u Test setup-u, piše ASUS EN8800 GTS umesto ASUS EN8600 GTS.

Svaka čast na testu, nikada se do sada nisam toliko "uživeo" i detaljno i pažljivo pročitao od početka do kraja :) Naravno, u nadi da ću pročitati nešto što bi me još više približilo kupovini ove kartice :)

Čim se pojave 512MB modeli (overklokovani ili ne, svejedno), obavezno uzimajte na test pa da vidimo razliku :)

Naravno, i mene to zanima, ali se bojim da će tako 3850 postati prevelika konkurencija i za 3870 :), mada, šta je nvidia uradila sa 8800gt-om ništa me više ne iznenađuje...

preleteh test na brzinu i videh par greshaka. prvo na prvoj strani je logo linkovan ka 8800gt i na 17. strani prvi test pri 1600x1200 rezoluciji u 3dmarku default radeon ima vishe markova od oc-ovanog. mozda i nije greshka ali je onda jaako chudno

E Maxo a sta je sa oc rezultatima? U tekstu si napisao da ste karticu overklokovali na 730/2110 a u grafikonima pise 740/2100 :D

Šteta što nije ubačena i 8800GTS u test ;)

Ispravljen link. A OC rezultat u najvećoj rezoluciji je pogrešno upisan, treba da stoji 10581 poen. Te dve sitne greške u pet ujutru su mi promakle, u želji da test što pre bude online...

Šteta što nije ubačena i 8800GTS u test ;)

Biće u testu 3870 kartice. Najmanji problem mi je da prekopiram rezultate koje imam, ali je stvar u tome što je samo 8600GTS od kartica koje sam testirao konkurent ovom radeonu - nema smisla stavljati slabije geforce-ove, ali ni jače - 8800gts je ipak solidno skuplji i nije ta klasa.

Bilo mi je logicno da misle na 8600GTS zbog ovog:
Partneri su najavili svega dvadesetak evra skuplje modele sa 512MB, koji su i dodatno overklokovani, a koji bi u svojoj podklasi mogli da predstavljaju još primamljivija rešenja, kao i da se u nekim situacijama „opasno“ približi GeForce 8800GTS modelu sa 320 MB memorije

Nazad
Vrh Dno