Šta je novo?

AMD ATHLON

gagale

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2014
Poena
170
Hteo bih malo konsultacija sa forumasima, naime imam amd athlon x2 dual core procesor. On traje dobrih 7-8 godina i moze jos. Ipak, posle toliko godina, mozda bih ga ipak menjao. Znaci nista veliko i ekstremno. Igrice ne igram, stariji covek, ali video, tv karta i tome slicno obavezno. Budzet naravno nije velik, ali eto malo da se ponovim. Ako imate i predlog za maticnu uz odgovarajuci procesor. Hvala-

Jeste sve postarije, ploca je biostar TA690G AM2, znam da moram menjati i memoriju, ali ajd ona je jeftinija od ostalih komponenti. Mozda da kupim nesto sad, nesto za mesec, dva, ali da pocnem od neceg, pa rekoh npr. od procesora ili ploce.

Hvala Ivice, mozes mi bar predloziti po gore navedenim kriterijumima procesor i plocu. Cenovni rang procesora mozda 5-6.000,00 ploce otprilike do 5.000.

Ploca msi h81m p33 (osim ako ti ne treba hdmi)
procesor neki Pentium,zavisi na koji se naleti povoljno.
8gb rama ti je sad ispod 4000din.

Ne znam da li je pametnije da se ide na neki AMD APU, to neka ti predlozi neko drugi.... U procesorskoj snazi jaci ce biti intel, ali apu ima integrisanu graficku jacu,pa ce ti mozda pomoci kod videa... Mada to sto si naveo je sve graficki nezahtevno i pre bih isao na cistu procesorsku snagu.

Hvala Ivice, pomogao si mi puno. Krecem u sakupljanje novca. Pratio sam te dosta i na forumu o mob. meiziu m2 note, posto imam isti. I tamo si extra. Pozdrav.

Sta mislite o procesoru Intel pentium g3250, da pocnem od njega, pa da se nastavim dalje. Cena mu je oko 7.200,00 nisam nasao jeftinije. Na onu plocu sto mi je Ivica predlozio,msi h81m p33, i graficku koju imam amd radeon hd6570. Da li bi to stimalo ili ima drugi predlog?

Sta mislite o procesoru Intel pentium g3250, da pocnem od njega, pa da se nastavim dalje. Cena mu je oko 7.200,00 nisam nasao jeftinije. Na onu plocu sto mi je Ivica predlozio,msi h81m p33, i graficku koju imam amd radeon hd6570. Da li bi to stimalo ili ima drugi predlog?

Nemoj dzabe da bacas pare na taj Pentium, od te generacije intel procesora jedino se isplati najjeftiniji G1820 (ili g1830 ako je slicna cena) Celeron, i3 4170 I i5 4460. Sve ono izmedju njih je bacanje para. Dakle ako nemas dovoljan budzet za i3 4170 koje je 105e kod 'madjara', onda bolje idi na pomenuti Celeron.

Mani se AMD-a...

isto to mozes i sam da sastavis... vidis da su gurali sve sto jeftinije,samo da bi ukupna cena ispala sto manja.... 2gb rama :D 320gb hhd sata2 (?!?!? nov)...

uzmes lepo i sam sastavis. razlike izmedju ta dva ima malo u kloku, neces primetiti.

nesto na KP (procesor,graficke,mozda napajanja).... ram i plocu slobodno kod nas u radnjama tipa emmi,monitor,gde je jeftinije.... mada moze i sve na KP, jos ako uzmes od jednog prodavca, trazis popust mali

Ajde da vas davim malo i veceras. Verovatno cu kupiti neki od intel procesora, da li pentium ili i3, videcu, a plocu najverovatnije ili MSI h81m P33 ili Asus H81M-K. Mozda imam malo vise poverenja u asusa, ali ne bitno. Sta predlazete za napajanje, da je tiho u radu a radi posao, i neko pristojno kuciste za sve gore navedeno. Valjda je to to. Hvala unapred.

Pitanje za dexija za ovaj procesor celeron g1820, posto su mi neki drugari za celerona rekli da su neki od njih "seceni" ma sta to znacilo i da nisu ok. Sta ti mislis o tome i ovaj i3 4170, da li je u velikoj prednosti u odnosu na ovaj celeron?

ako pod "secenim" misle na delid, celeroni to sigurno nisu :D
i5 i i7 se deliduju (skida im se IHS,onaj metal odozgo), da bi se zamenila pasta unutra... zbog temeratura kod velikog overkloka... nemaju ti pojma ti drugari,da znaju nesto,oni bi ti preporucili komp :D

i3 je u velikoj prednosti u odnosu na celeron. mozes i 4150, imas na KP za 105e cini mi se

Nazad
Vrh Dno