Šta je novo?

AMD Athlon XP 1600+ vs Intel Celeron 1.7

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Imam dve konfe ali jedna treba da leti hehe, Sta je po vama pametnije zadrzati Athlona + neki sis chipset ili Celeron + i845 ?

:smash:

ok, tako sam i mislio

Da ali Atlon + SIS chipset je kombinacija na koju se ja ne bih kladio :(

Celeron + i845 jeste sporiji ali je rock stable.
Athlon + VIA chipset je ipak stabilniji od SIS, pa bi bio bolji izbor.

zaboravio da kazem da je sis na integrisanoj asrok ploci :S

Shta fali SiS chipsetu ? :d
I on je rock stable, ali je i spor. One SiS ploce koje su prezivele do danas rade ok, samo sto su performanse losije nego kod VIA ili nF2 chipseta. Pre neki dan sam imao posla sa nekim Duronom na Matsonic integrisanoj SiSovachi i to radi bez problema.

Poslednja izmena:
I sta na kraju uraditi?

Pa na tebi je :)

Koliko mi se cini, taj Celeron ima duplo manje L2 cache-a od Athlon-a, pa je u tom slucaju bolje zadrzati Athlon.

Iskreno, taj celeron nema sta da trazi po pitanju brzine pored tog atlona, ali :), ako se uzme i845 ploca (nadam se da je i845pe), pa se stavi neki p4 2,4/533, iha :D

problem je da se nece stavljati nikakav p4, shta je tu je hehe. box ide devojci

problem je da se nece stavljati nikakav p4, shta je tu je hehe. box ide devojci

Zenama + deci + matorcima sto sporije i sto stabilnije...:d kao i auto...:-devil-: znaci cely+intel chipset da te glava ne boli...:banana:

Poslednja izmena:
Apsolutno se slazem.
A i ona nece videti razliku izmedju ta dva cpu po snazi :d

hehe jedan detalj menja celu pricu :D

Proc kao proc, glupo je uopste porediti celeron sa athlonom, kad ti athloni xp kidaju i mnoge prescotte i northwoode koji rade na daleko vishim taktovima

Znate li kolika je razlika u brzini izmedju razlicitih ploca/chipseta ? Nekoliko procenata a kad je amd 64 u pitanju sa ugradjenim mem. kontrolerom ni toliko. Bitnije je sta ima od dodataka i eventualno da li bios omogucava OC.

Celeron 1.7 je najgori procesor na kojem sam ikad radio, ali ako je samo za internet/muziku/film, ja bih zadrzao Intela.

Ja sam u praksi video razliku izmedju starih sis cipseta za p2 i intel bx na novijim nije ni blizu tolika razlika u brzini ali mozda jeste u drugim stvarima.

Pa da,taj athlon je keva za tog celerona i to toliko keva da sasvim sigurno nadjačava efekat chipseta na ploči.

na novim maticnim plocama sve je priblizno mada npr. razlika izmedju BXCel (ali cipseta) i intelovog BX, LX, ZX, EX.. je nebo i zemlja

Evo, prebroj glasove i videces sam...Athlon : Celeron - Mnogo : Malo :wave:

Nazad
Vrh Dno