Šta je novo?

AMD Athlon X2 BE-2350 ili 4800+

anagarika

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
309
Pokusavam da se odlucim koji procesor da kupim. Pomogli ste mi da se odlucim za Biostarovu plocu, ali sada iako sam bio resen da kupim Athlon 4800+ mi se postavila nadoumica povezana sa ovim procesorima oznake BE.

U cemu je zapravo razlika...za mene kao laika rec je o dva Athlona, oba su X2, stim sto ovaj BE ima znantno manje kes memorije, radni takt je manji kod BE 2.1GHZ a sa druge strane cenovno je doduse neznantno ali opet skuplji od X2 4800+.

Pa ukoliko neko moze da mi sugerise koji je procesor bolji i u cemu je tu stvar bio bih mu krajnje zahvalan :)

Procesori sa oznakama BE-XXXX imaju potrosnju od 45W, dok oni sa oznakama XXXX+ trose 65W. Da sam na tvom mestu uzeo bih 4800+.

Poslednja izmena:
jos jedan za 4800+ osim ako neces neku silent konfiguraciju pa ti manja potrošnja = manje zagrevanje = manji br obrtaja = veća tišina

U cemu je zapravo razlika...za mene kao laika rec je o dva Athlona, oba su X2, stim sto ovaj BE ima znantno manje kes memorije, radni takt je manji kod BE 2.1GHZ a sa druge strane cenovno je doduse neznantno ali opet skuplji od X2 4800+.

Pa ukoliko neko moze da mi sugerise koji je procesor bolji i u cemu je tu stvar bio bih mu krajnje zahvalan :)

Ovo potamnjeno je ispravna tvrdnja samo ukoliko si nekim slucajem nabasao na Windsor 4800+ (2.4GHZ, 2x1MB L2 cache), inace postoji i Brisbane (2.5GHz, 2x512KB L2 cache). Dobro se informisi kod prodavca sta kupujes, verovatno je u pitanju Brisbane.

Kao što zak982 reče, BE-2xxx su za 'ladne i tihe konfiguracije.
Ja sam uzeo BE-2300 i zakačio na njega GeminII i CoolIng Swif1200. Fan se uglavnom ni ne uključuje. GeminII, k'o iz frižidera!
Po SpeedFan-u, još se nije zavrteo na preko 200rpm....

SpeedFan je pokazivao temperaturu od 8 :shock: do 22 celzijusa. Poređenjem sa onom iz Biosa, sam ustanovio da laže cca 15C, tako da je temperatura od 23 (sobna je blago ispod toga) do 37 (mada od kada sam uradio korekciju nisam video više od 32)....

Nazad
Vrh Dno