Šta je novo?

AMD Athlon X2 4200+ ,granice OC i utisci

Hermes

Cenjen
Učlanjen(a)
09.04.2011
Poena
151
Da bih sto realnije i jasnije prikazao stanje ,pogledajte slike.:type:

Procesor je stabilan na 2.4GHz,par sati sam pustio da PRIMA testira CPU.:exploder:
E sad,na datoj konfiguraciji uz BOX kuler koliko bih mogao da jos popravim OC?
Na 2.5GHz mi se Win koci,Da li da povecam napon i da li se isplati jos malo pokusati da ubrzam procesor.
PC se koristi sa uobicajene stvari.Net, filmovi,poneka igra i rad sa dokumentima
I Naravno volim da klokujem procesor jos od Sempron-a koji sam uspeo da podignem za skoro 300MHz.
Znam da vrednosti koje ostavrujem nisu nista spektakularne , ali jenostavno volim OC,koji je amaterski ali mora se vezbati :)

Prilozi

• CPU.jpg
    CPU.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 76
  • MB.jpg
    MB.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 46
  • Memorija 2.jpg
    Memorija 2.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 44
  • Memorija.jpg
    Memorija.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
kratko i jasno, ne ubrzavaj ga, ja sam gubio zivce sa takvim procesorom. ono sto radi na toj brzini radice i na malo vecoj isto.... pozzz

Može on i na 2,7 - 2,8 ali tu mu je negde kraj. Slobodno mu daj napona, bar 1,35V, a možes i 1,4V, drukčije nećeš ni otići dalje od 2,4 - mada kao što kolega Bokaco reče dobitak i nije baš neki, imam ga i ja pa znam. Moj radi na 1,37V i na 2,75 MHz, puna kapa za Windsor core.

Da li je bezbedno dici napon sa 1.2 na 1.3V sa BOX kulerom??

Mozes slobodno da drzis 1.3v na box ali za veci napon treba ti bolji kuler.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

Moj je isao na 2,8 na def. naponu, mada je bio 65nm

napon sam malo povecao 1.24V
Jos par testova sam odradio i sve je proslo bez problema.
CoreTemp mi je ocitavao najvise 56C
Sada pokusati da povecam jos malo takt pa da vidim kako ce na kraju to ispasti
:crash::crash:

ja sam Brisbane-a dosta nabudzio :mad: Windsor je tesko

Prilozi

• 4200+ orthos.jpg
    4200+ orthos.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 66
Ipak nista od viseg takta.
Ili procesor nece ili ploca zeza ali preko 2.4GHz nece stabilno da radi
Steta.
Vredelo je pokusati.

Sa tim naponom naravno da nema ništa od višeg takta, daj mu bar 1,3V za 2,5GHz. Moraš smanjiti množilac za HTT na 4, možda te i to zeza. Nemoj ga žaliti, ionako je zreo za menjanje već odavno.

Taj Windsor je F2 , ja sam imao x2 3800 F3 reviziju i taj je sa 2000 MHz išao na 2600 MHz bez dizanja napona . Nažalost od F2 revizije ne očekuj puno i ostavi tih 2.4 jer stabilnost nema cenu .

Ja imam amd 4600+ 2.40ghz(windsor JF-F3),danas sam ga overklokovao na 2.62ghz i kompjuter radi stabilno sa box colerom testirao sam ga sa everestom na pola sata(50c max).napon mi je 1.200v, HT 438mhz,ram na 328 mhz.Da li treba da dizem napon ili da ostavim na auto posto je max napon 1.250v?!

Nazad
Vrh Dno