Šta je novo?

AMD Athlon LE-1640 & ASUS M2N-SLI Deluxe Overclock

_hypnotic_

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2007
Poena
320
Malo sam se igrao sa klokovanjem, iako nisam nikakav strucnjak, pa bi zamolio nekog da pogleda ove rezultate i kaze mi ako sam eventualno nesto zeznuo, ili treba nesto da promenim. Ne znam dal je za brzinu sistema vaznija brzina procesora ili memorije..ali verovatno je najbolje neka dobra kombinacija.

Da li brzina otvaranja nekog dokumenta (na primer, nero fajl sa podacima o 500 narezanih dvd-eva) zavisi od procesora ili memorije..tj. sta je vaznije u tom smislu..?

Ovaj procesor je single core, radi na 2.6GHz, ja sam ga podigao na 3.3 (13x254) i deluje mi stabilno, overklok je prosao Orthos test, mada mislim da je ovo granica. Koristim jos uvek kuler koji je dosao sa procesorom.

U biosu, voltazu procesora sam stavio na 1.3875, voltaza memorije 1.9v, memorija je DDR2 800 (imam samo 2x512 dc), u biosu sam spustio DRAM Frequency na 533 i promenio tajminge sa 5-5-5-18 na 4-4-4-12, command rate: 1T.

cpuz33ghz.jpg

Poslednja izmena:
Lepo si ga nasvirao..Ali pokušaj da dobiješ takt DDR2 800 (podesi memoriju na 667) uz parametar 2T (ako neće sa 1T), i slobodno digni HT množilac na 4x (4x250=1000, a to ti je default HT). Proveri i mem. protok u Everestu, trebalo bi da imaš sasvim lep rezultat..

Poslednja izmena:
Vrh Dno