Šta je novo?

AMD Athlon II X2 250 3.0 Ghz temperatura

Ajgor9000

Cenjen
Učlanjen(a)
24.03.2013
Poena
154
Postovani forumasi!
Nedavno mi se na kompu pojavio neki problem, pocele su igrice da "lag"-uju.
Nakon sto sam sve pokusao, zadnji korak je bio da sam uradio update BIOS-a.
Igrice su krenule, ali sam primetio sledece temperature:
CPU - u miru 50 do 60C
- u toku igre i do 85C
GPU - u miru oko 50C
- u toku igre oko 70C (bilo je i 79C)
Nako igre temperature se brzo spuste na pomenute vrednosti, ali i one deluju previsoko.
Sta bi mogao biti problem? Mozda bi malo paste resilo stvar?
Hvala unapre, dobri ljudi!

A bile su manje pre apdejta BIOS-a?

Moram da priznam da ranije nisam merio, vec od nedavno kad se pojavio problem oko igrica. Dakle, recimo oko 2 nedelje pre BIOS-a vrednosti u miru su bile iste kao sad, a i toku igre mozda nesto manje- mada to nije od velikog znacaja posto igrice su bile ocajne, pa i nisam se mnogo igrao. Zaboravih da dam podatke od masine, sad cu to da uradim...
Inace, BIOS sam apdejtovao preko MSI Live Update-a, ne sa flesa.

Poslednja izmena:
Postovani forumasi!
Nedavno mi se na kompu pojavio neki problem, pocele su igrice da "lag"-uju.
Nakon sto sam sve pokusao, zadnji korak je bio da sam uradio update BIOS-a.
Igrice su krenule, ali sam primetio sledece temperature:
CPU - u miru 50 do 60C
- u toku igre i do 85C
GPU - u miru oko 50C
- u toku igre oko 70C (bilo je i 79C)
Nako igre temperature se brzo spuste na pomenute vrednosti, ali i one deluju previsoko.
Sta bi mogao biti problem? Mozda bi malo paste resilo stvar?
Hvala unapre, dobri ljudi!

Tesko da novi bios moze da podigne temperature.

Skini kuler sa procesora, obrisi pastu i sa procesora i sa kulera, stavi svezu pastu.
Ako problem i dalje postoji, onda znaci da si zabo bas neki ocajan primerak po pitanju T, onda pazari neki nefabricki budzet kuler za oko 10e i on ce ti spustiti T za 10-15 stepeni.

A 70-80C za 6670 nije ekstremno visoka temperatura. Preko 85C je vec kriticno.

Jel imas neki kuler u kucistu, valjalo bi jedan napred da uvlaci vazduh i jedan nazad da izvlaci (ovaj je bitniji).

Poslednja izmena:
Vracaj je onda u paketu prodavcu i opisi problem ;).

To nisu normalne temperature za procesor, sigurno nisu lepo postavili kuler, mozda cak i pastu zaboravili da stave :).

Ma znam, svakako sam hteo da odem do njih da vidim sta oni kazu (lazu). Vazi, hvala na odgovorima, javicu sta je bilo.

Nešto tebe tu grdno zeza, nema šanse da taj Athlon stigne do 80c a da ne ugasi. Kod mene na Athlonu II X2 270 nikad nije ni pomirisao 55c iako je 24/7 na 4.1 GhZ ali je cooler od Phenoma II 1060 ili tako nečeg. U leru je jedva 5 stepeni više od sobne temperature. Ili ti je iščitavanje pogrešno ili su loše namestili cooler. Ako je kao što kažeš pod garancijom odnesi ga nazad i doplati za neku bolji cooler, verovatno će ti trebati kasnije ionako.

Temperaturu sam merio sa CPUID HWMonitor i CoreTemp, vrednosti su identicne. Sutra cu do servisa, pa vam javljam rezultat.

A u biosu koje su temperature ?

Moguce da je sonda na maticnoj ploci otisla.

Evo podataka iz BIOS-a:
-CPU 43 C
-fan speed 3190 RPM
- CPU V core = 1.37 V
- 3.3 V = 3.328 V
- 5 V = 5.07 V
- 12 V = 11.968 V
- AMD Cool 'n' Quiet = Auto

Ovako izgledaju podaci u "leru" sa CPUID HWMonitor:
Untitled.jpg

heeh ... imao sam ja to cudo ma kakvi 30 na leru ...50 stepeni nije mogao da predje ni pod razno.
proveri jer ima paste izmedju procesora u hladnjaka ili nije lepo lego hladnjak .

Spusti napon ako znas na 1.2v za pocetak pa javi kako je bilo

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    281.3 KB · Pregleda: 91
Sa normalnom voltažom od 1.4V , 60W i TDPom od 65W normalna temperatura bi trebalo da bude 55c sa maxom od 77c kada treba da ide u shutdown, 60c bi trebalo da bude absolutni maximum dozvoljen. Moj 270 vuče 61.5w na 4.1GhZ i pod punim opterećenjem 55c je maximum koji sam video ikad. Verovatno taj MSI baguje jer matematički uopšte ne štimuju te temperature.

Hvala na odgovorima, necu nista cackati dok ne pricam sa servisom, da ne zeznem garanciju. Inace za moj procesor sam nasao da je maksimalna operativna temperatura 74C. U ovom trenutko je 45C, a jedino mi net ide.

Bio sam u servisu, odnecu "rernu" u cetvrtak pa da bude gotovo do ponedeljka. Znaci, sledece nedelje javljam kako je proslo.

Problem resen! U servisu su ocistili kuciste, na kuleru je bio prst debeli sloj prasine, sad su temperature duplo manje. ;)

Vrh Dno