Šta je novo?

AMD ATHLON II X2 240 O.C.

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
335
Drustvo imam jedno pitanje-imam procesor iz naslova + tx3,maticnu ga-m56s-s3,ram kingston 2gb ddr2 667mhz,i napajanje cm extreme power plus 500w,e sada me zanima kakve su mogucnosti za overklok ovog procesora pored ovih komponenti.Da li ce sa sadasnjih 2,8 moci da se klokuje barem na 3,4.Cuo sam da je cipset nforce 560 solidan za klokovanje...

Pazi,taj chipset je vec relativno star i stim nije najbolji za klokovanje tog athlona ali uvek mozes pokusati i ustanoviti OC domete.
P.S. polako sa naponom cpu-a. Pozdrav

Znam da je star...imam ovu plocu od decembra 2007,ali kada bih nagurao barem 3,4 bio bih presrecan...a koliko me ram moze kociti?Imam i najnoviju verziju biosa...

Smanji mnozioc memoriji i polako guraj fsb jerbo tvoj procesor nije BE i nema otkljucan mnozioc za cpu.

Napiši koju memoriju imaš , sa programom cpuz proveri tajminge pa spusti množoc za brzinu recimo sa 800 na 667 ali tako da tajminzi ostanu kao na 800 MHz . Podigni malo napon procesoru i za cpunorthbridge ( namerno napisao spojeno ) . Od phenom procesora amd ima mogućnost podešavanja memorijskog kontrolera pa obrtati pažnju da dizanjem fsb-a za početak ne pređeš 2400 MHz-a . Primer ako je množioc za NB 9 a ti podigneš FSB na 260 dobijaš 2340 što bi bilo poželjno a cpu bi radio na 3640 . Pogledaj ovaj primer u cpuz ali zanemari tajminge ddr3 memoriju pošto će tvoji sigurno biti drugačiji .

Prilozi

• athlon_x2_240_oc.jpg
    athlon_x2_240_oc.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 85
  • athlon_x2_240_oc_mem.jpg
    athlon_x2_240_oc_mem.jpg
    33.9 KB · Pregleda: 78
Imam taj program,al ima puno da se pise,jel mogu nekako da sacuvam sliku iz programa(kao iz predhodnog komentara),ili moram sve pisati?

slikas ekran sa print screen i aploudujes..:)

Klikni print screen otvori paint pa klikni paste .

Nece to kod mene,slikacu telefonom.

Evo ga!

Prilozi

• c905 (2).JPG
    c905 (2).JPG
    67 KB · Pregleda: 85
  • c905 (3).JPG
    c905 (3).JPG
    68.1 KB · Pregleda: 97
  • c905.JPG
    c905.JPG
    93.7 KB · Pregleda: 81
Spusti mnozioc/delioc ili sta vec za memoriju, i udri po FSBu :D. Ploca daje poprilicno jak napon za CPU, bar za default :wall:.

Spusti mnozioc/delioc ili sta vec za memoriju, i udri po FSBu :D. Ploca daje poprilicno jak napon za CPU, bar za default :wall:.
Moja Gigabyte 78lm s2h daje isti napon za x2 245 na default brzini kao kod ale. Overklokovao sam na 3.3Ghz sa naponom 1.325V za CPU. Stavio sam 1.35V da budem siguran.
Pazi na HT i Northbridge link frekvenciju, da bude oko 2000Mhz, za temperature ne bi trebao da brinesh, imash dobar kuler.
Za tu grafiku nema potrebe da overklokujesh procesor, dok u realnom radu necesh primetiti razliku izmedju 3.3Ghz i 3.6Ghz.
Mada, i ja ga drzim na 3.3Ghz a kartica 8400Gs.:bottle:

Planiram da uzmem jacu grafiku,pa zato hocu da ga klokujem.

Vrh Dno