Šta je novo?

AMD Athlon 64 X2 processor 5000+ Black Edition

• Začetnik teme Začetnik teme BaneJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam ja rekao nigde da ce da izadje na 3Ghz 🙂.

BB je dual core, Phenom treba da bude quad core ("problematicni" deo)
Pa sta onda ? Orleans F2 je single core, a Windsor F3 je dual core, pa se ovaj drugi bolje klokuje i radi na visim frekvencijama. Pored toga, imaces i dual core i triple core Phenom. Ne vidim sta je tu tako problematicno osim sto ce mozda Quad da radi na 200 Mhz manje nego dual core.
BB G2 sigurno nije "state of the art" za 65nm proces, ali je svakako primetno bolji nego G1 revizija i dobar experiment za buduce K10 procesore u 65nm. Phenom FX CPU i njemu srodni ce sigurno biti "state of the art".

Niko ne sumnja da ce Phenom preci do 3GHz. Ni ivanbo, ni audio, ni ja, ni Shintai, ni Nedjo, ni informal, ni savantu.
Samo sto jedino ivanbo i informal misle da ce izaci na 3GHz 😀
U prevodu, nije pitanje da li ce - nego kada.
Niko nije rekao da ti sumnjas, ali kako poneki ljudi pricaju, ispada da nece ni 2.5 Ghz moci da predje.
Ako mene pitas kada, to ne bih znao da ti odgovorim, ali mogu da pretpostavim.
S' obzirom da su predstavili quad Phenom na demou i s' obzirom da Brisbane koji je sigurno slabiji po pitanju proizvodnog procesa moze da izvuce 3.2 Ghz na default naponu, ne bi me cudilo da u Q1 2008. imamo Phenom-e na fabrickih 2.8 - 3.0 Ghz, podrazumeva se 200 Mhz razlike izmedju quad i dual core varijante.

Jel' to taj chuveni kuler?

Fino izgleda, a chini se da josh bolje radi.

Prilozi

• FX55_2.jpg
    FX55_2.jpg
    47.9 KB · Pregleda: 140
Zar to nije cooler od starog Opterona ?

ja imam taj kuler na optiju 165... odlican je... osim sto ne mogu da mu skinem vent i da ga ocistim |>

sad ce ispasti da sam intel fanboy (a nisam) ali moram da primetim iz Nedjinih testova (post #27) da je *stara * AMD arhitektura jos jednom pokazala da joj gigaherci neznace puno protiv core arhitekture. (moj malac sve one testove radi brze i to primetno i to na 3.2ghz) Ovaj CPU mu dodje nesto kao oprostajni poklon od AMD-a pre novi line-up koji svi zeljno iscekujemo. (dobro, ja sam iscekivao ali mi dosadilo na kraju :S: )

Poslednja izmena:
... nešto kao 1700 DLTC 😉. BTW, pojavio se u HR na cjeniku Nitela ... cijena je neznatno veća od običnog 5000+ 😛. Iskreno, uzeo bih ga u roku odmah da sad kupujem.

Poslednja izmena:
btw kod nas se pojavio X2 6400+ Black Edition cena je 195 evra

Pa u pitanju je finalni G2 Stepping zadnji na K8 arhitekturi 🙂

5000+ se moze vec kupiti sa G2 Steppingom ovdje u svabiji cena 90€ e sad black edition (unlock multi) jos nije dostupna

poz....

Nazad
Vrh Dno