Šta je novo?

Amd Athlon 3000+

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
Imam athlon 3000+ ,asus m2n-e plocu i 2 x 512 kingston na 533,e sad procesor bas nece nesto da se klokuje znaci u biosu mi je mnozilac 9,i nece preko 9x225(2ghz)cim stavim 230 nece da digne sistem ili ploca pocne da pisti,u cemu je problem???

na procesoru sam stavio 1,45v na memoriji 1,9v sad mogu da stavim na 9x260 ali kad restartujem comp nece da se digne sistem,molim pomoc?

Koje je jezgro u pitanju(revizija F2 ili F3)?
Imas li CPU-Z?
Jesi li spustio memoriju na 400MHz?
Ako nije venice jezgro u pitanju ne ocekuj neke spektakularne rezultate.

Poslednja izmena:
Orleans jezgro je u pitanju.

@dog
Vidim da bas nisi strucan overclocker pa bi bilo najbolje malo da precesljas ove silne teme na forumu vezane za tu plocu i cpu. Nije sve u dizanu napona za cpu i memoriju.

Kakav Venice!? :trust:

Pa postoje valjda athloni 3000+ sa ovim jezgrom a za koji soket to nemam pojma...😉.Da li pokusavas da mi kazes da za AM2 ne postoji proc sa ovim jezgrom(budi malo otvoreniji)?
Ja sam licno imao sa "orleans"jezgrom.

ljudi zanima me kako se memory divider zove u biosu(ako uopste postoji u biosu) i HTT multipiler posto sam precesljo ceo bios i nisam ih nasao,imam A64 calculator pa ce mi valjda biti od pomoci ... 😉

ljudi zanima me kako se memory divider zove u biosu(ako uopste postoji u biosu) i HTT multipiler posto sam precesljo ceo bios i nisam ih nasao,imam A64 calculator pa ce mi valjda biti od pomoci ... 😉

Mem.divider se u bios-u pojavljuje kao frekvencija memorije na 400MHz,533MHz,667MHz i 800MHz. Za HTT isto samo su frek. 400(x2),600(x3),800(x3) i 1000MHz(x5).

Nazad
Vrh Dno