Šta je novo?

amd athlon 1500+ ili grafika mx 440 - pravi problem

pashutin

Cenjen
Učlanjen(a)
27.12.2012
Poena
160
Pozz,
imam staru konfu kod matoraca, nabacio sam novi win xp sp3 sa driverima, i pri pustanju video klipova sa neta ili kompa, slika secka, zvuk ne...
Po meni, moze i jedno i drugo da pravi problem, ali grafiku drugu nemam a procesor imam Sempron 2200 u sustini sempron je vrlo malo jaci ako ce mu to pomoci da moze da gura video...

Kako nisi siguran da li je grafička ili procesor, cenim da nisi gledao u Task Manager koliko ti je zauzeće procesora.

Problem ti je u procesoru jer je suvise slab za danasnje video materijale.

nisam gledao, moj propust :-(
Videcu da li je do njega, pa mozda i stavim semprona pa on mozda pusti nesto

Koje video materijale pustas?
YouTube ce da ti secka (kad stavis full screen pa bude 720p rezolucija) sa oba ta procesora. Na 360p ne bi trebalo.

Ako sa kompa pustas avi klipove ili eventualno mp4 , sve bi trebalo da radi bez problema.

slab cpu, slaba grafika . 240p bi trebalo da ne secka, sve preko toga ti je bog upomoć .
(fleš plejer koji koristi YT ima hardversku akceleraciju pa render uglavnom radi grafika)

sempron 2200 socket a je koliko se sećam thoroughbread b samo preimenovan ... ništa to brže nije od tog tvog palomina.

nego utapaj matičnu+ram+grafiku+cpu za budzašto (npr 25e)

i uzmi najjeftiniju 1155 ploču , intel g530, i 4gb ddr3 (ili AMD a4 apu + a55 ploču)
ubodi u staro kućište, nakači stari hard disk (povedi računa da nova ploča ima ATA granu)
što se tiče napajanja staro će poslužiti fes, jer sve ovo novo troši daleko manje nego tvoje stare komponente .

upgrade cost - 30e

ps- trebaće ti nakon njega i nov , legalan windows 7 (c)Microsoft , sa fiskalnim računom
cena u zavisnosti od authorized retailera .

Poslednja izmena:
Hvala puno, sad vec mogu razmisljati o nekoj zameni tih komponenti jer mi je bitno da to funkcionise kako treba...

to je neminovno i nužno .
do skoro mi se po kući vukla athlon XP konfiguracija na koju sam čak stavio i AGP radeona 3650

i čak i sa njom je youtube zezao i seckao . hd filmovi su radili kako-tako u media player klasiku sa DXVA,
ali titlove renderuje cpu, pa su oni morali da idu u najnižoj rezoluciji sa najmanje moguće baferovanih frejmova .

windows7 je bio pravo mučenje iako sam imao 2gb ddr1, win8 nemoguće instalirati jer cpu nema sse2 instrukcije,
tako da sam bio osudjen na xp (edit - sve legalno , naravno ;) )

sve u svemu , kao i ovaj moj post - frustrirajuće iskustvo .

neće moći ata disk na najjeftiniju 1155 ploču, moraćeš da kupiš i sata hdd, kokan se malo zaneo.

A verovatno i napajanje,(neverujem da ima sve kontakte potrebne) i SATA DVD a 25 E može da dobije samo sa stolom na kojem stoji. Čak i najslabija APU konfiguracija ima da bude raketla za to a posle može da padne i upgrade kad zatreba. Polovnih FM1 ploča ima i za 3 banke. A4-3300 takođe. 4 giga memorije 20tak. Prilozi po želji.

bez problema može da se nakači 20-pinsko napajanje na 24-pin ploču. (ipak, to je u vrh glave 4+1 ploča, na kojoj neće biti overkloka)

dalje , postoje adapteri za ata-sata kući posedujem jedan koji radi par ekselans.

sve u svemu, začin c, može da se prodje za jeVtine pare .

Poz.
Problem pravi flash player 11
Instaliraj stariju verziju 9,radi mnogo bolje sa starim konfiguracijama.

I da li si ostavio Microsoftov drajver za Geforce? To nikako ne valja!
Instaliraj najnoviju Nvidia verziju drajvera koja podrzava tu grafiku, mislim da je Forceware 93.71 poslednja verzija koja radi sa GF4mx

Meni je, na slicnom kompjuteru, noviji drajver popravio YouTube
- iz stanja GledanjeNemoguce u stanje PodnosljivoSecka
(naravno, samo u nizim rezolucijama)

Ovaj moj truli procesor iz potpisa nema problema ni sa novijim flash sadrzajem, ni hd 720p snimcima. Doduse taj tvoj je slabiji.

jeftine 1155 nemaju ata zato idi na amd apu oni imaju ata konekciju, izaci ce te jeftino...

edit: zeznuo sam se nemaju ni amd ata port ali zato postoje konvertori od oko 300 rsd koji rade posao.

Poslednja izmena:
šta si uzeo konkretno ?
da li radi dvosmerno ? da li je s-ata u ahci modu ?

...ovde je svaka informacija dobrodošla .

Vrh Dno