Šta je novo?

AMD APU A8-3850 i ATI 5830?

Mr.AMD

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2007
Poena
304
Poz svima,

Vec par nedelja zagreano razmisljam o kupovini APU A8-3850 procesora sa ITX plocom, nebili napravio mini PC sa gejmerskom snagom za svoj LCD TV.
E sada... znam da ovaj APU ima na sebi integrisanu grafiku koja nije za zanemariti,
6550D hmm.. nije lose..
I znam da ako se u PCIe ubaci dodatna graficka kartica npr. Ati 6 serije dobija Dual mode.. nesto kao cross fire...
Sada imam pitanje, ako bih ubacio svoju Sapphire HD5830 da li ce raditi zajedno?
Jel mora biti 6 serija ili koja bi najbolje radila s tim?

Koliko sam video na netu 6670 je najbolji izbor.

6450, 6570, 6670 su jedine karte koje možeš upariti u takozvani HybridCrossfire što ne znam baš koliko ima smisla, nisam probao sa FM1 probao sam na AM3 maltene se i ne oseti. Tako da ubadanjem 5830 <gpu u procesore je ugašen. Neka me neko ispravi ako nisam dobro skontao...:d

Imaš ovde http://www.youtube.com/watch?v=FZAmJmtmacY

Poslednja izmena:
Ako si upario karticu sa onom mrtvom grafikom sto ide uz am3 procesore nije ni cudo sto nisi osetio :D U pravu si da ce ubacivanje 5830 ugasiti interni gpu. Inace hybrid crossfire ima bas solidne rezultate, makar sudeci po klipovima entuzijasta na youtube.

Ta 5830 je jaca od kombinacije 6670 i tog APU-a, tako da se ne isplati. Ako vec mora da bude FM1 socket, idi na tu plocu i Athlon II X4 631, on je Liano bez IGP-a, sa 4MB L2 kesha, pa se moze dobro kloknuti. E ta varijanta sa 5830 je prava stvar.

Slab je athlon za 58xx seriju, 4+GHz bi popravilo stvvari, ali to bi opet zahtevalo nesto bolje hladjenje...

Sent from my Mini

AMD Fusion tehnologija kako sada zovu Crossfire izmegu FM1 CPU+GPU-a i posebne graficke radi samo sa karticama serije 6 imate ne benchmarku kompletan test.

Nazad
Vrh Dno