Šta je novo?

AMD AM3 ploca?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Treba mi kvalitetna ploca AM3 u koju planiram da ubodem PII 955/965, ali ne bih da pucam previse para na stvari kao sto su integrisana grafika - ne treba, crossfire- ne treba, overkloking-ne treba.
Bilo bi dobro da ima podrsku za sata3 i usb3 i da ima kvalietnu naponsku i dobro hladjene komponente, dakle nesto pouzdano za 12/24 rad, igre i multimedija a opet ne previse skupo jer ne trebaju napredne opcije...ima li tako nesto ?

Poslednja izmena:
"da ima podrsku za sata3 i usb3 i da ima kvalietnu naponsku i dobro hladjene komponente, dakle nesto pouzdano za 12/24 rad, igre i multimedija a opet ne previse skupo jer ne trebaju napredne opcije.."

kontradikcija u zahtevu, realno...

"da ima podrsku za sata3 i usb3 i da ima kvalietnu naponsku i dobro hladjene komponente, dakle nesto pouzdano za 12/24 rad, igre i multimedija a opet ne previse skupo jer ne trebaju napredne opcije.."

kontradikcija u zahtevu, realno...

nisam bas upucen ali racunam da ako nije integrisana grafika, nema crossfire niti mogucnosti za overklok da je to neka osnovna ploca bez naprednioh opcija. Od tih osnovnih ploca da ih tako nazovem treba mi neka kojoj nije zakidano na kvalitetu naponske jedinice i layoutu, hladnjacima...valjda sam bio jasan ali priynajem da u poslednje vreme nisam pratio ploce pa zato i trazim savet...

Asus M4A88 TD-V EVO ...o njoj sam i ja razmisljao...da li imate neki bolji predlog za procesor moyda neki slabiji koji bi mogao da se otkljuca obyirom da ova ploca to podrzava...
Hvala!

Poslednja izmena:
A ovo sto ti trazis, da bude mnogo kvalitetna i USB3, a na drugu stranu da bude socijala je malo kontradiktorno.... ;)

vidi, mozda takve ploce nema na trzistu i ok ako je tako medjutim ne verujem da je posedovanje usb3 standarda hebeno strasna stvar i da je imaju samo ultra modeli ploca....portovi, naponske jedinice i kakvi takvi hladnjaci su osnovne stvari... nelogicno mi je da neko nije izbacio na trziste basic model sa kvalitetnim komponentama koji je cenovno u rangu 70-80 evra nego da bih dosao do ploce koja ima naponsku u rangu M4A89GTD PRO modela mora da usput platim i integrisanu grafiku i crossfire pa cak i zvuk ma koliko da je jeftin ne treba mi...prosto mi je neverovatno da nema potrebe za takvom plocom na trzistu jer da je ima verovatno bi je i bilo...;)

Juce sam kupio x2 560 i otkljucao 4 jezgra. Ako nisi spreman na rizik, uzmi x3 445/450, mozda otkljucas 4. ali bez l3 kesa

dali si uzeo novu 560,ili polovnu preko oglasa koja je vec bila otkljucana ?
jel radi ok sve ? pitam te ovo posto bih i ja uzeo jednu koja moze da se otkljuca ( 555 ili 560 ) ali sam cuo da se 560 i ne otkljucavaju stabilno, jer sada vec sa visokom preciznoscu mogu utvrditi dali ce raditi dobro ili ne, pa shodno tome i nema bas puno sanse da ih otkljucas a da sve radi ok.
kao sto rekoh i ja bi uzeo jednu ali nznm gde ? :)
moze i na pm

Nazad
Vrh Dno