Šta je novo?

AMD 64 X2 4000+

cannabis

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
304
Ovako imam pitanje !!!
Imam AMD 64 X2 4000+ koi radi na 2100 MHz fabricki ....ali ja sam overklokovo
na 2622 MHz sa njegovim orginal box hladnjakom .pa me zanima jeli ovo normalna temperatura zanjega??
naravno procesor je vec overclock na 2.6GHz

komp stoji 4-6 sati upaljen nista se neradi na njemu i temperatura je 26 celuzimusa

a kad igram npr. carbon,undercover,cod4 jedno 2 sata temperatura bude 41 c.

eh sad me zanima gdje sam god pogledao ...svi pisu kako im procesor dostize cak
60 c* ....

pa me zanima jel umene izgleda nerade ovi programi za ocitavanje temp.u pc-u

(everest,OCCT,Core Temp)

ili je moj procesor sasvim uredu sa temp.il je blentav:smoke::mad::wall:

Ovako imam pitanje !!!
Imam AMD 64 X2 4000+ koi radi na 2100 MHz fabricki ....ali ja sam overklokovo
na 2622 MHz sa njegovim orginal box hladnjakom .pa me zanima jeli ovo normalna temperatura zanjega??
naravno procesor je vec overclock na 2.6GHz

komp stoji 4-6 sati upaljen nista se neradi na njemu i temperatura je 26 celuzimusa

a kad igram npr. carbon,undercover,cod4 jedno 2 sata temperatura bude 41 c.

eh sad me zanima gdje sam god pogledao ...svi pisu kako im procesor dostize cak
60 c* ....

pa me zanima jel umene izgleda nerade ovi programi za ocitavanje temp.u pc-u

(everest,OCCT,Core Temp)

ili je moj procesor sasvim uredu sa temp.il je blentav:smoke::mad::wall:

Ukljuci Everest, poteraj ORTHOS sa prioritetom 10 na svakom jezgru, pa pogledaj temperaturu posle sat vremena. Sigurno temperatura nece biti @ 41ºC, osim ako ti u sobi nije mLogo hladno ;)

probao sam i to mada mi se nije dalo cekat puno nisam mogao izdrzati vise od pola sata ...jako sam nestrpljiv po prirodi ...

ali i kad sam to uradio priority stavio na 10 na oba cora #

opet CPU=40*

Core #0=21*
Core #1=29*

stvarno..neznam kako to

Ne gledaj temp jezgara,nije tacna...
A za CPU temp,pa znas kako,ako ti je hladno u debelim carapama dok sedish za kompom moguce i da je tacna...;)

sobna temperatura je 17 C* i sjedim bos...maica kratki rukava...i da neidem dalje mislicete da sam pervrezan!! ..JEDNOSTAVNO LUDI PROCESOR ..ima sam prije godinu dana 3000+ ali je temp bila cak i 56 C* u load-u..al ovaj procesor nije normalan ..barem po mom misljenju ...

ljudi slobodno napisite kako vi stojite sa temperaturom svog procesora..nema veze AMD ili intel..

Poslednja izmena:
Imam isti procesor koji je overklokovan na istu vrednost kao i tvoj, fabricki kuler, FSB dignut na 250MHz. I kada procesor nije opterecen temperatura koju pokazuje je sobna. Negde oko 20-ak stepeni. Ne znam koliko je pod opterecenjem. Jedina je razlika sto sam ja ukljucio cool&quite pa kad nije opterecen on radi sa mnoziocem 5.

probao sam i to mada mi se nije dalo cekat puno nisam mogao izdrzati vise od pola sata ...jako sam nestrpljiv po prirodi ...

ali i kad sam to uradio priority stavio na 10 na oba cora #

opet CPU=40*

Core #0=21*
Core #1=29*

stvarno..neznam kako to

Moras gledati kolika je TEMP dok ORTHOS vrti, jer meni na istom procesoru Everest ili PC Probe II obara TEMP cim ORTHOS prestane sa radom. Ako iskjlucujes ORTHOS, pa ukljucujes program u kom proveravas TEMP, vrlo je verovatno da ce da pokazuje manje. E sad, zaista ne znam kako moze da ga za dve sekunde o'ladi za vise od 10 stepeni, al' tako pokazuje :trust:

ja sam pratio temp na everestu i na siw-u kad sam radio ovo sa ORTHOS-om ..najvise 40 stepeni i nemrda ..evo sad dok sam bio u wc-u nista nije radilo samo mi firefox ostao uljucen i temp je bila 21 C*

Poslednja izmena:
Ili imas super primerak, ili ti ta AsRock ploca iz Moja masina ne ocitava dobro :trust:

Mislim da si ti jedini koji je postavio temu zato sto mu je niska temperatura :d

:wave:

Poslednja izmena:
AsRock je zakon ploca ..vec sam drzo na njoj prije 3000+ i temperature su bile lude ...a mozda i nemomoram sumnjat u svoj procesor..imam dobro provjetreno kuciste ..i kad sam cistio cooler na hladnjaku od procesora ..nisam imao dobru pastu da ponovo namezem procesor ,pa sam pretrpavajuci svari nasao staru pasu u kesici ..boje zlata?prvo sam pomislio ma ovo i nije termalna pasta ,ali se kasnije ispostavilo da jest i sad mi temp. neidu nikako iznad 41 c* koji god program da uljucim ..

eh ljudi pa dajete vi napisite temp svojih procesora ..nemora to biti samo 4000+ amd ,moze bilo koji ,i intel ,ma sve procesore ...

Poslednja izmena:
vidi...

AsRock je zakon ploca ..vec sam drzo na njoj prije 3000+ i temperature su bile lude ...a mozda i nemomoram sumnjat u svoj procesor..imam dobro provjetreno kuciste ..i kad sam cistio cooler na hladnjaku od procesora ..nisam imao dobru pastu da ponovo namezem procesor ,pa sam pretrpavajuci svari nasao staru pasu u kesici ..boje zlata?prvo sam pomislio ma ovo i nije termalna pasta ,ali se kasnije ispostavilo da jest i sad mi temp. neidu nikako iznad 41 c* koji god program da uljucim ..

eh ljudi pa dajete vi napisite temp svojih procesora ..nemora to biti samo 4000+ amd ,moze bilo koji ,i intel ,ma sve procesore ...

:type:
to sto ti pise za jezgra koliko ima stepeni nije merodavno.
Treba gledati temperaturu za CPU. Pogledaj moj primerak
AMD 4200+ kako se nosi sa tim. Rekordno overklokovan
na jako visokoj voltazi (sa OCZ Vendetta 2 kulerom)
prve dve slikice su u ''idle'' rezimu a druge dve
su ''under load'' iliti pod opterecenjem.
Pozdrav!
:type:

Prilozi

• 4200+ win.jpg
    4200+ win.jpg
    178.9 KB · Pregleda: 81
  • 4200+ 3.4 JAO.JPG
    4200+ 3.4 JAO.JPG
    131.1 KB · Pregleda: 73
  • 4200+.jpg
    4200+.jpg
    277 KB · Pregleda: 83
  • 4200+ orthos.jpg
    4200+ orthos.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 88
Mislim da je glavni "krivac" niskih temperatura temperatura sobe. Npr na mom procesoru temperature su 25 u idle i 39-40 u loadu(medjutim i kod mene postoji taj chuveni Brisbane bug da temp u idle odjednom skochi za 10C chim se pokrene neki proces i da chim se taj proces ugasi temp spadne za 10C), kada je OC na 3.0, sa OCZ Vandettom 2(na max obrtaja), ali mi je temp u sobi 26-27c(ovih toplih dana).

Zimus kada je bilo po 16-17C u sobi, sa BOX coolerom temperature su bile slichne tvojima.

Uzgred Core Temp 0.99.4 reshava problem ochitavanja AMD Brisbane jezgara, tako da je jedino u njemu temp po Core veca nego CPU(kao shto bi i trebalo da bude).
Evo jedan screen.

E da, da ne otvaram novu temu, interesuje me, ako neko moze da mi kaze, zashto stoji onaj znak uzvika u CoreTempu? Mislim na onaj kod temperature CPU#1 gde pokazuje 35C(!)!

Prilozi

• Screen.JPG
    Screen.JPG
    161.1 KB · Pregleda: 62
Ovaj Core Temp 0.99.4 ima bug jer mi ne prikazuje pravilno FSB pise da mi je FSB 230 a u stvari je 250. Ali zato sad prikazuje normalne temp a ne kao do sada 10-15C po jezgru :D

A dali imaš neku aplikaciju za čitanje parametara sistema na cd matične jer ćeš tamo naći podatke za temperature plus ako nisi dizao napon a verujem da nisi to bi trebala da bude ispravna temperatura koju iščitava ležište matične .

Ma ljudi lepo kažu da CoreTemp 0.99.4 ili ova beta 0.99.5 rešavaju zabludu. AMD je objavio koliki je ofset za Brisbane potrebno ukalkulisati u očitavanje. Meni isti proc na 2.5ghz (ne znam sad koja voltaža, kucam s laptopa) u fullu ide do 54°C sa boxom i AS5 u dobro provertenom kučištu. Nema teorije da ga drži na 40, sve i da je na terasi sa žešćim minusom napolju.

@shoma: 0.99.5 bi trebalo da ispravlja bug sa fsb-om

- Fix: Incorrect clock speeds reported on some systems.
- Add: Completely new code for processor speed detection.

Da, sad je kao ok, mada kod mene je ogromna razlika izmedju 2 jezgra. CPU temp je oko 32.

Prilozi

• Temp.JPG
    Temp.JPG
    29.6 KB · Pregleda: 55
Pričalo se da je uzrok loša završna obrada hladnjaka ili neravnomerno naleganje, što je verujem tačno. Ti bi svakako trebao da proveriš šta se dešava, 12° je ogromna razlika. Odvoji pola sata, skini hladnjak i očisti ga (naravno i proc), stavi novu pastu i proveri da li je hladnjak dobro stegnut kad ga montiraš.

Vrh Dno