Šta je novo?

amd 64 konfiguracija ?

• Začetnik teme [-0-] ca/\e [-0-]
  • Datum pokretanja
0

[-0-] ca/\e [-0-]

Guest
nameravam da do kraja nedelje kupim computer, pa bih vas pitao za misljenje, navescu samo najvaznije komponente i molim Vas da mi date misljenje za ovu konfiguraciju:

cpu.............amd athlon 64 2800+ box (CG revizija) 754 sock.
ploca...........epox 8KDA3J, nForce3 250Gb
memorija.......kingston 2 x 256Mb DDR400
monitor........LG 710PH 17" flatron
hard disk......WD (ili Hitachi) 120Gb, SATA, 8Mb
graficka.......ATI 9200 128Mb, 128bit, VIVO
dvd-rw........pioneer 108D
napajanje.....neko od 400W
UPS............APC 300VA (210W)

budzet mi je negde oko 750 e.

namena computera je kancelarijska masina, internet, poneka igrica, gledanje filmova (obavezno C&Q), obrada video materijala sa DV kamere i VHS-a.

cpu
da li uzeti ovaj 2800+ ili neki jaci, nameravam da je o.c.-em ali umereno.

ploca

definitivno najveca zbrka mi je oko ploce, jer ove epoxove 8KDA3J nema nigde na trzistu (doduse kod ovih desetinu firmi kod kojih sam gledao i kod tri ovlascena uvoznika). dobio sam neke nagovestaje da ce danas nesto stici ali to nije sigurno.

da li uzeti neku drugu nForce3 250Gb plocu i koju? (bitna stvar mi je pored oc, i bundle koji dolazi uz plocu i software).

moguci kandidati: abit NF8 ili AN8 , asus K8N-E Deluxe , msi K8N NEO platinum ili K8N NEO-FSR, gigabyte GA-K8NS pro ili neku drugu ?????????????????????????

epox ima tri varijante 8KDA3_ ploce:
+ verzija najbolja, ali i najskuplja
J verzija
I verzija ispod proseka

verovatno treba obratiti paznju pored verzije i na REVIZIJU same ploce, pomozite mi i u tome!

memorija
da li uzeti neku drugu memoriju ili samo kingston (ne treba mi neka ekstremna, ali ne i neka ispod proseka)

hard disk

WD ima garanciju 3 godine za SATA diskove sa 8Mb, da li uzeti recimo Hitachi (mislim da ima dve godine i dosta je tisi u radu) ili neki treci. maxtora ne bih uzimao sigurno.

graficka

uzeo bih full ati-ja 9200, imam ponude za Club3d 9250 i 9550 (u cemu je razlika izmedju ove dve?) nude mi i 9250 sa 256Mb memorije (cuo sam negde da su na te kartice od 256Mb stavili losiju-SPORIJU memoriju od one od 128Mb, da li je to tacno?)

DWD-RW

cuo sam da su se sada pojavili i neki drugi modeli (drugih proizvodjaca) koji nisu losi. bitna stvar pored mogucnosti snimanja DL diskova (8.5Gb) mi je i bundle koji dolazi u kompletu (mislim na software za snimanje i DVD authoring i slicno) posto ce mi comp biti na poslu, a kako sam cuo da ce od nove godine postojati veca mogucnost kontrole legalnosti instaliranog softwarea, bitno mi je da imam legalan software! Normalno windows je prvi na udaru potencijalne kontrole, pa cu uzeti XP home. koristicu i open office
za kancelarijske potrebe.

unapred Vam se svima zahvaljujem na komentarima

Poslednja izmena:
Posto i ja do kraja nedelje treba da uzmem procesor, plocu, memoriju i graficku, dosta sam "obilazio" po internetu, ovom forumu, pc berzi... Budzet je, naravno, ogranicavajuci faktor, te je odluka pala na (mada moram reci da mi je i simpson H pomogao da uzmem u obzir a64-ke. prvobitno sam "jurio" bartone)
A64 3000+
8KDA3J
2x256mb infineon pc3200 (ako se bude imalo para, ondaK 2x512)
graficka definitivno 9550, ali tu sam jos uvek u dilemi ciju kartu da uzmem - asusa ili sapphire. Excalibur je bio prvi moj izbor, ali je ispao iz konkurencije zbog nemogucnosti dilera (od koga sve ovo treba da kupim, a moram sve da kupim na jednom mestu) da je nabavi. Te molim za malu pomoc sta je bolji izbor: Asus a9550ge 128mb ili Sapphire?

Sto se tvoje konfiguracije tice, mislim da bi trebalo da razmislis o 9550 jer je svi navode kao best buy u srednje-nizoj klasi. A i na Kingstona se zale ljudi u poslednje vreme. Procesljaj forum.

prihvatam sugestiju:

uzecu ifineon memoriju i ati 9550 karticu

sto se monitora tice moracu da uzmem philips 107s61 jer firma od koje hocu da kupim comp nema lg, imaju neki 710bh, neznam da li neko zna sta im znace te oznake kod lg monitora ph i bh??? i koliko je taj bh dobar??

dvd rezac cu mozda uzeti LG SuperMulti DVD LG-GSA-4160B Full Pack jer se uz njega dobija svasta (Ahead Nero i InCD, Cyberlink Power Producer Gold i Power DVD)

moracu sam sebi da odgovorim :}

nasao sam ovo na netu u vezi lg monitora
oznaka b znaci 69kHz, a p 86kHz, sto znaci da je p bolji (veci refresh rate)
oznaka h posle b ili p znaci malo bolji osvetljaj

mislim da je bolje uzeti i samo sa p oznakom nego sa bh oznakom

CPU kazu da je 3000+ bolji za o.c od 2800+....
Ploca DFI LAN PARTY po inostranstvu hvale, ali kod nas tesko da ce se naci
Memorija kakav kingston dzaba ces baciti pare za memoriju koja se nece bog zna sta o.c bolje procesljaj po forumu sta kazu ljudi koja od jeftinijih memorija se dobro o.c i nema potrebe za dva modula do 256, mozes da stavis slobodno 1 od 512.
monitor pa bitno ti je da ima sto vece osvezavanja na rezoluciji koju ces da koristis da ti manje zamara oci, geometrija, disanje slike i slicno ti je najbolje da pogledas na licu mesta.
HDD WD ako mozes, ako ne ja bi pre maxtor nego hitachi inace kod jednog dobavljaca ima maxtor i sa 3 (ili 2) godine garancije.
Grafika Sapphire je izvrsna graficka mada nesto sam cuo povike na nju u zadnje vreme ali ni asus nije za bacanje, inace iz Gigabyte 9550 se dobija i powerDVD
DVD-RW Pioneer bi bio odlican izbor, LG bi ja zaobisao takodje proveri da li se dobijaju full verzije ili trial obicno se dobijaju trial verzije nero-a i drugih stvari
napajanje chieftek ili DTK

mcekovic je napisao(la):
Ako nije kasno, uzmi 1x512MB ili 1x1GB. S754 ploce bas ne vole puno 2 dvostrana modula!

ma nije decko taman radi upgrade konfiguracije sto je pazario pre par meseci :)

Ako nije kasno, uzmi 1x512MB ili 1x1GB. S754 ploce bas ne vole puno 2 dvostrana modula!
Meni to radi ok.Bitne su samo latencije tj. da budu iste na oba modula.Mada Epox ima boljkice kad je RAM u pitanju(probaj vishe brandova)....ja imam MSI koji to prihvata bez greshke.

MSI prihvata sve samo ne memoriju, kada je nF3 u pitanju za S754, MSI je dobar za izbegavanje.

drfedja je napisao(la):
MSI prihvata sve samo ne memoriju, kada je nF3 u pitanju za S754, MSI je dobar za izbegavanje.

Ah da kada smo kod toga onda je Chaintech ZNF jos gori od njega moja memorija je lepo radila na MSI-ju.

Nazad
Vrh Dno