Šta je novo?

AMD 64 konfiguracija

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Moj drug je sakupio 1500 evra i trazi od mene da mu napravim konfiguraciju prvensteno za igranje...

CPU: Ovde sam mu preporucio AMD64+, samo je frka sto ne znam na koliko rade i kakve sve "tipove" AMD64+ procesora postoje.

Motherboard: Abit, Abit i samo Abit. Gledao sam neke druge ploce, al nisu se bas nesto dopale ni njemu ni meni.

Memory: 2x512 Corsair XMS, DDR1 na 533 mhz-a. Da li je to dobra memorija?

HDD: Posavetovao sam mu 2 HDD-a od 80 giga WD S-ATA u Raid-0 rezimu.

GPU: E, ovde je bila debata, a na kraju je ispalo da ce mozda uzeti GeForce 6800GT ili obicnu

DVD-RW: Pioneer 107D

CD-RW: Asus 52x32x52x

Power: Rekao sam mu za chief 420W, a moze i Enermax 460W

Sound Card: Creative Audigy (ona za 40 ojra, ako ima bolja (max 100 ojra) moze)

Speakers: AltecLansing ATP-3

Case: TT Xaser III ili II. Ne znam kakva su ni koja je razlika u cenama.

Cooler: Nemam pojma... :smoke:

Dakle saveti, primedbe i komentari na konfiguraciju su dobrodosli...

Pozdraw! :wave:

sta ce mu ovo ---> CD-RW: Asus 52x32x52x kad ima ovo ---> DVD-RW: Pioneer 107D. zar 2 ne radi sve sto i 1?

edit: monitor si zaboravio?

Poslednja izmena:
ploču ne preporučujem abit zato što nema model sa nforce3 čipsetom,znači asus ili msi ili neko treći(ne znam ko sve ima nf3 ploče,e tu neka ti neko drugi pomogne)
memorija mu je dovoljna ddr400
dvd-rw bi ipak lite on,bolji je u pisanju po običnim diskovima,ili još bolje neki plextor(ranije su bili 3 koplja ispred ostalih,ne znam da li su zadržali prednost)
cdrw mu ne treba ,bolje je dvd čitač
za napajanje je sasvim dovoljan enermax od 360w
bezveze je kupovati audigy i atp-3 zvučnike(neka koristi integrisanu zvučnu kartu ili neka kupi bolje zvučnike)
tt xaser je bacanje para,dovoljan je običan dragon,ili ako hoće baš da se otvori za kućiše onda bi preporučio CM Stacker

eto toliko

kolko sam ja chitao review-e, najbolja nf3 je epox,sad neka me neko ispravi (ako mora naravno :)

1.Ja bih uzeo 2x512MB Corsair-a ali LL pc3200 ili pc3500 (400 ili 433 MHz)

2.Ako bi raid uzimao , a vidim da se ima cash-a onda 2 x 160 (200) GB
Maxtor S-ATA

Pozdrav

@face: Pa bolje 2 CD-Roma u slucaju ako se sedan sje*e... Monitor mu ne treba, jer ima neki levi...

@Floyd: nForce3... Hmm, imacu to u vidu! BTW, citaj: LIK IMA PARA!!! Integirsani zvuk? Sta si ti popio? Ma bre ubaci Audigy i ATP-3 i boli ga qrac! To za enermax je sasvim ok, nece mu trebati vise jer nece da OC svoj komp

@Tarmi Ricmi: Imacu to u vidu za 2x160 GB i za LL memoriju.

Posle nekoliko malih izmena:

CPU: Jos uvek ne znam koji AMD64+???
Mobo: nForce3 za AMD64+ (btw, sto AMD64 nema dualddr???)
Memorija: Corsair LowLatency pc3500 2x512mb
HDD: 2x160 Maxtor 6Y160M0 Raid-0 (Besno, nema sta :-devil-: , ako imate bolje sugestije za HDD od 160 recite, mada sumnjam jer je Maxtor najbolji u hddovima na 160GB)
GPU: GeForce 6800 (non-ultra, a mozda i X800XT)
DVD-ROM: 107D Pioneer (aj recite najbolji za rezanje DVD diskova)
CD-RW: Asus 52x32x52 (super, al trip mu je sto non-stop cita diskove? koji mu je?)
POWER: Enermax 360W (moze i DTK 420 ili Chief, ovo nije toliko bitno)
KUCISTE: TT Xaser (Onaj jeftiniji. Btw, od koliko W je napajanje na tom kucistu)
ZVUCNA: Audigy Creative
ZVUCNICI: AltecLansing ATP-3

Dakle moze jos predloga, sugestija i primedbi na ovu konfiguraciju, jer kao sto vidite, daleko da je potpuna...

Pozdraw :wave:

Cpu: nek saceka jos meseca dana za socekt 939 i Athlon 64 3800+
Ploca:Neka GA, MSI, bilo koja za socket 939 sa nForce 3
Memorija:OK
HDD:Nemoj Maxtor, deu se ko blesavi, uzmi Hitachi 160GB ili Seagate 160GB, WD je los u RAIDu
GPU:MSI 6800GT (joj, sto je to dobra stvar)
DVD:OK
CD-RW:Uzmi Sony, 27evra poslednja generacija, nema bolje
Power:OK
Kuciste:Mani se Thermaltakea, ja licno mislim da je to ciganija
Zvucna:Audigy 2
Zvucnici:Creative T5400

LiquidPlasma je napisao(la):
CPU: Jos uvek ne znam koji AMD64+???
Kad već kažeš da lik ima para, nek uzme neku S939 kombinaciju..

GPU: GeForce 6800 (non-ultra, a mozda i X800XT)
6800gt?

POWER: Enermax 360W (moze i DTK 420 ili Chief, ovo nije toliko bitno)
KUCISTE: TT Xaser (Onaj jeftiniji. Btw, od koliko W je napajanje na tom kucistu)
Što ne razmotriš CoolerMaster? Wavemaster, ili onaj poludeli Stacker. Napajanje bolje Enermax 460W, mada nemam pojma može li da se nađe ovih dana kod nas...

procesor:
ako daje toliko para neka uzme intela
za zvuchni sistem :
audigy 2 zs * CREATIVE LABS MEGAWORKS THX 5.1 550 W/THX 500W SPEAKER

ploca

Narode ja koliko sam upoznat o ploci za A64,... najbolje se na svim testovima pokazala EPoX EP-8KDA3+, ima nForce3 250Gb cipset, ima brooka zvuk, firewall hardware-ski i gigabitnu mreznu kartu! Sta jos vise pozeliti od ploce! Ja bi u nju najradije bocnuo 64 3200+, jer je cjena pristojna. Sto se tice rama poslusaj savjete kolega i turi taj Crosair i nemoj da si stipsa pa da ne ubacis GT6800GT. Toliko od mene! :smash:

Tesko da ces naci 3500LL (nije postojao, samo XMS 3500, sa latencijama 6,3,3,2, a 3200LL, sa 6,2,2,2), ali ako pretendujes da memorija bude ekstra, posto je "ostalo" malo iznad proseka, preporucujem novi Corsair TwinX 1024 3200 XL Pro, sa odlicnim Samsung TCCD chipovima, sa 4ns "obecavaju" 250MHz, latencija je difolt 5,2,2,2. Samsung ih koristi za DDR500 (PC 4000) stikove, ali sa vecim latencijama.

Mada je to "upareni" komplet, za DC, pa mozda i neka druga memorija. Ali, pogledaj kod Imtela, kao zastupnika, sta imaju na lageru, da ne mastas previse o necemu sto ne moze da se pazari ovde.

Poz.

P.S. Bez BH5 tesko da ce se iko pribliziti CAR-u ;)

Poslednja izmena:
here's an idea-> za HDD sekciju
2xWD 74GB Raptor u RAID + 250GB SATA take-a-pick:
Hitachi mnooogo popularan u poslednje vreme, WD tu 'od pamtiveka', Samsung i Seagate nisu (josh) na tom nivou;
jedino izbegni Maxtor, pricha je da je Dell odbio da primi 1.2 miliona komada njihovih HDD-ova zbog "nezadovoljavajucceg kvaliteta", pa su tu kolichinu 'preusmerili' u otvorenu prodaju [od toga ~400.000 se ochekuje da cce da 'zapljusne' Evropu]
mislim da ih se valja kloniti dok se ne raschisti o chemu je tu u stvari rech

i koji to monitor ima chovek kad necce da ga menja? ako je neki koji ne mozze bar 100MHz na 1600x1200, neka ne baca pare na 6800/X800 varijante, za njih mora da ima i neshto shto cce da prikazze svu tu grafiku..

Optike? DVDRW + DVDROM kombinacija, posebno naravno.. nema bolji od Sony-ja?!? josh kad LiteOn ne bi pravio taj isti Sony, a oni ga 'prepakivali' sa svojim firmware-om ( koji je btw loshiji od originalnog LiteOn-ovog) i naplaccivali ime, to bi bilo tachno:p
nemoj da se bakccesh tim temama, sa tom sumom imash slobodu da uzmesh Plextor i da te glava ne zaboli:D

za plochu i proc slushaj ljude kad ti kazzu da (malo) sachekash.. ovo je prelazni period, neccesh valjda da mu uzmesh plochu k'o shto su bile one sa 2 SDRAM + 2 DDR SDRAM slota, ni tamo ni ovamo?

how about onaj Corsair sa LED light-show-om? ,) :d ....... to i providna stranica na nekom CoolerMaster-u sa par neonki cce vishe da znache tvom drugaru, pogotovo ako nije neki poznavalac HW-a ( shto i nije, sudecci po tome shto si rekao da necce da OC-uje mashinu)

Audigy 2 - bez razmishljanja + neki 5.1 sistem ( nisam struchnjak za zvuchne sisteme)

Cooler: ako cce na izgled + kakve-takve performanse, uzmi mu CoolerMaster Jet7+ ( ovo '+' stoji za 'stavili smo josh i LED u ovo chudo':d -> http://www.coolermaster.com/index.p...t&p_serial=ACB-V83&other_title=+ACB-V83+JET 7 )

pozdrav

Moj drug je sakupio 1500 evra i trazi od mene da mu napravim konfiguraciju prvensteno za igranje...

CPU: Ovde sam mu preporucio AMD64+, samo je frka sto ne znam na koliko rade i kakve sve "tipove" AMD64+ procesora postoje.

Motherboard: Abit, Abit i samo Abit. Gledao sam neke druge ploce, al nisu se bas nesto dopale ni njemu ni meni.

GPU: E, ovde je bila debata, a na kraju je ispalo da ce mozda uzeti GeForce 6800GT ili obicnu

DVD-RW: Pioneer 107D

CD-RW: Asus 52x32x52x

Power: Rekao sam mu za chief 420W, a moze i Enermax 460W

Sound Card: Creative Audigy (ona za 40 ojra, ako ima bolja (max 100 ojra) moze)

Speakers: AltecLansing ATP-3

Case: TT Xaser III ili II. Ne znam kakva su ni koja je razlika u cenama.

Cooler: Nemam pojma... :smoke:

Dakle saveti, primedbe i komentari na konfiguraciju su dobrodosli...

Pozdraw! :wave:
CPU koji mozes da mu obezbedis za cenu do 1500 evra je A64FX53 :d
Salu na stranu, samo FX53 kosta oko 700 eura, tako da je najbolje resenje u toj cenovnoj klasi recimo, A64 3200+ Socket754, Newcastle, sa 512K L2 kesa na 2.2 Ghz. On kosta oko 200-tinak eura.
Abit nema nForce3 250 ploce. Eventualno mozes da uzmes Abit KV8 Pro ili KV8 Pro 3RD, sa mGuru cipom i VIA K8T800pro cipsetom. Nikako ne uzimaj K8T800 jer PCI/AGP nije zakljucan, HT magistrala max. 800 Mhz, slabiji overklok itd....
Ipak, ja vise preferiram nForce3 250 cipset. Za preporuku su i Gigabajtove nF3 250 ploce, kao i MSI K8N Neo, a neces pogresiti ako uzmes i Asus K8N-E deluxe plocu, samo pazi da je najnovija revizija. Nemoj da te zeznu pa da ti uvale staru Abitovu KV8 - K8T800 plocu, koja je jeftinija samo 5 eura od nove.
Isto tako pazi i za nForce3 da ti ne uvale NF3 150 koji ima 600 Mhz HyperTransport i koji je jos gori od K8T800 cipseta.

Sto se memorije tice, savet ti je da ne uzimas tog Corsair-a koji radi na CAS3 4-4-8, vec se otvori za Corsair XMS 3200 XL, koji radi na CAS2 2-2-5, jer Athlonima uopste mnogo vise prija ostrija setovanja nego 533 Mhz memorijska magistrala. Eh, sad, vecina nF3 250 i K8T800 pro ploca izvlaci i po 300 Mhz FSB, pa ako radi na CL3 3-3-6 onda to nije tako lose, ali ako nece da se overklokuje, ili samo malo da se overklokuje onda je Cors 3200 XL mnogo bolji izbor, a inace, i nesto je skuplji.

U zavisnosti cime ce da se bavi, dva diska u RAID-u mogu da budu mac sa dve ostrice. Ukoliko pukne RAID odose podaci. Usput, WD-ima riknjava mehanika, a kad ona ode, odose podaci. Hitachi je brzi i tisi, ima tri godine garancije, a za sada nema informacija o eventualnim reklamacijama.

Chieftec od 420W je problematican.... barem po iskustvima ljudi koji ga poseduju i koji ga prodaju.

Zvuk, CT Audigy2 player, oko 60 ojra.

Zvucnici, Altec Lansing 5100E, 5.1

Kuciste, sasvim je ok. Chieftec od 360W, recimo BX-01-B-B-B, crno, sa filterima, novi model, ima sedam mesta za kulere. Ako bas hoce da se otvori, neka uzme Antec Performance Plus AMG Plus 1080AMG 430W, kuciste od 430W sa filterima itd i ono je oko 120 eura...

Cooler, moze i BOX, koji ide sa CPU-om, a ako ce masina da se o.c. onda CoolerMaster Hyper6.

CDRW LiteOn 52x32x52x

uzmi dobar monitor, mis i tastaturu.

Graficka, obavezno 6800GT

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):
how about onaj Corsair sa LED light-show-om? ,) :d ....... to i providna stranica na nekom CoolerMaster-u sa par neonki cce vishe da znache tvom drugaru, pogotovo ako nije neki poznavalac HW-a ( shto i nije, sudecci po tome shto si rekao da necce da OC-uje mashinu)

Taj Corsair (Corsair XMS PC4000 PRO) je dobar nevezano sa light-show-om,ali sa prevelikim latencijama za jednu AMD masinu koja pretenduje da bude Perfection :) ...a iz ovog sledeceg bi trebalo da zakljucim da smo mi koji ne oc-ujemo masine neznalice i da volimo kic, je li?

Hvala vam na replyovima sada imam nesto od cega da pocnem :)

@drfedja: Chief 420W meni ne pravi probleme, uopste...
@H.U.D.: Maxtor 160 GB SATA 8MB Cache imam i besan je + sto se malo greje, mislim nije rerna k`o ona stara serija od 40GB, a nije ni ladan k`o WD... Najbolji na X-Bit labs sajtu...

@SoSo: no dis, ali shvati kako hoccesh..
poredjenje: kupish dobra kola i na dobrom, ravnom putu ih vozish konstantno 80 ili 120, koliko je ogranichenje ( u zakonu, ne u kolima), i nijednom ih ne 'provetrish' sa 200, koliko opushteno mogu..
pitanje bi bilo, shto ulagati u agregat koji realno necce biti iskorishccen, kad cce ionako vlasniku biti vishe vazzno kakve su presvlake ili koliko dobro basovi "tresu" stakla?

c my point? :eyebrows:

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Nije poenta, da li cu ja probati ta kola da vozim 200 na sat (naravno da sam ih vozila toliko :D :d), vec koliko cu ja da ih "teram" svakodnevno. A to zavisi od previse faktora: puta po kome vozim, zkonskih ogranicenja, potrosnje goriva, licne SIGURNOSTI i jos mnogo toga... Da pravim paralelu sa oc-om ili je ipak nepotrebno?

c my point? :)

@SoSo: sure, ali tu je i pitanje shta se dobija ili gubi pomenutim akcijama..
OC-ovanjem kompa dobijash vishe nego shto gubish, a i ne mozzesh da poginesh .... ili mozzesh?;)

pozdrav

Otisli ste u filozofiju, nije rec o Corsairu PC4000, vec o TwinX 1024 3200 XL Pro, sa latencijama "rodjenim" za AMD i bez OC. Znaci 5,2,2,2 i 1T, pa ako je to "labavo".... ;)
A zasto je taj PC4000 neko spominjao, da mi je znati, ispada da svaka druga kucca "fura" Corsair, i to koji nije VR ,)
Preporucivati PC4000 za Bartone ili A64 je malo preterano, a ni za Intel se nisu pokazale. Ipak bolje radi Corsair 3200LL nego OCZ PC4000 GOLD (inace memorija sa najmanjom latencijom u toj klasi)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno