Mislim da se na ovom forumu vise od nekoliko desetina clanova prijatno iznenadilo kako im je Athlon64 3000 lepo radio na 2.7 GHzmilanbb je napisao(la):Imao sam priliku da probam oba, i mogu ti reci da me je P4 630 prijatno iznenadio, bez problema je radio na 3.7GHz na 250fsb... jos ako se istrosis na neku 925XE ili bolju plocu pa poteras sve sinhrono na 1066fsb....
pa problem je u tome sto ti ne kapiras rec Sinhrono kod QPB platforme!milanbb je napisao(la):Poredis donju i gornju klasu ploca, Infinity cenovno i po paketu spada u nizi segment NF4U ploca. Sigurno covek ne bi uzeo P4 630 u razmatranje da ne planira da odvoji malo vise novca za plocu.
Sto se reci sinhrono tice, ne mogu da verujem da tebi nije jasno sta sam hteo da kazem time ? Kada se potera 266fsb tada je qpb 1066, dok ddr2 radi na 533 sa istom osnovom 266... u cemu je tu problem ?
ivande je napisao(la):Da se ubacim sa pitanjcem! Ako pretpostavimo da u Srbiji postoji jaaaako mali broj ljudi koji se razume, ili je spreman da overklokuje/moduje ili bilo sta slicno radi sa svojim tesko stecenim/kupljenim racunarom, odgovorite mi onda, koja od ove dve platforme navedene u prvom postu su brze/stabilnije/pruzaju vise??? Znaci default i nista vise!!! Nesumnjivo je da razlika u ceni postoji, ali to nije ni tema thread-a.
A64 Venice 3000 512k = 1,8 GHz u kombinaciji sa DDR
Intel 630 2Mb = 3,0 GHz u kombinaciji sa DDR2
Ni sam ne znam na koliko sam razlicitih racunara radio proteklih xyz godina a koliko sam se puta upgradeovao AMD>INTEL>AMD i tako u krug ni sam nemam pojma. Nikada nisam imao problema sa stailnoscu i pouzdanim radom osim ako komponenta nije bila falicna, nezavisno za platformu.ivande je napisao(la):Da se ubacim sa pitanjcem! Ako pretpostavimo da u Srbiji postoji jaaaako mali broj ljudi koji se razume, ili je spreman da overklokuje/moduje ili bilo sta slicno radi sa svojim tesko stecenim/kupljenim racunarom, odgovorite mi onda, koja od ove dve platforme navedene u prvom postu su brze/stabilnije/pruzaju vise??? Znaci default i nista vise!!! Nesumnjivo je da razlika u ceni postoji, ali to nije ni tema thread-a.
ivande je napisao(la):Niko nije odgovorio na pitanje, dali su na default vrednostima po perfomansama jednaki???
Nema kod nas Opterona S939monteboy je napisao(la):@miloso
Moja preporuka bi ti bila AMD Opteron 144 Sockel-939 ako ga ima gdje u BG ?
imas 1MB cache a malo je skuplji (10-15 Evra) od 3000+ Venice resenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari