Šta je novo?

AMD 5000+BE Palit GT8800,koja ploca?

bule4x

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Postovana Gospodo, molio bih za savet.
Imama AMD 5000+BE 2x1gb gail ultra i to je sve bilo na biostaru TA690G.
Radilo je,..:S: paaa onako, mislim da je moglo bolje.(sumnjam na gaila?:zgran:)
Nabavio sam Palit GT8800/512 i sada bih novu plocu.
Dvoumim se izmedju AMD 770 chipseta i Nvidie 560 i 570,
molim Vas za preporuku.

Hvala unapred

Biostar TA770 A2+ ili Asus M3A.Obe su sa AMD 770(aka 790x) chipset-om,odlicno klokuju X2-ke a imaju punu podrsku za K10.Cena ima je oko 6000din u MP.

Hvala, xphreak i ivanbo2003

Biostar T770 je opcija sa AMD- procesor i chipset ; T560 i T570 su mi druga opcija graficka i cipset, nedavno procitah da Nvidijine graficke daju najbolje rezultate sa Nvidijinim cipsetima na plocama(igrice nebaguju, stabilnost sistema, vrhunska grafika) dok AMD cipset potpomaze procesoru za bolje performanse (brzina, egzekucija) Interesuje me dali je neko imao prilike da testira obe varijante i kava su iskustva?

Uzmi taj BIostar TA770, Asusovu plocu zaobidji, mislim pored ovog Biostara ne treba je razmatrati, em je mnogo ruzna, em je losija.
Ne brini nece da ti smeta Nvidia grafickoj, AMD cipset, uzmi taj Biostar TA770+, i uzivaj.

Poslednja izmena:
.......ili uzmi Radeona :)

I meni se cini da Biostar TA770 A2+ rula, prijatelj se dvoumio izmedju ASUS-a i Biostara i posle vise satnog googlanja dosao da zakljucka da se na ASUS-a mnogi zale ... i nije pogresio uspeo je da digne X2 4000 na 3.12 GHZ ali nema hladene pa nije izdrzao.

@ostres, jel' 'ladi taj Titan? ;)

I meni se cini da Biostar TA770 A2+ rula, prijatelj se dvoumio izmedju ASUS-a i Biostara i posle vise satnog googlanja dosao da zakljucka da se na ASUS-a mnogi zale ... i nije pogresio uspeo je da digne X2 4000 na 3.12 GHZ ali nema hladene pa nije izdrzao.

I ja sam se dvoumio izmedju tih ploca.. pa sam uzeo Biostar :) i uspeo sam da dignem 4400 na 3.2ghz ,ali meni takodje fali hladjenje :(

@ostres, jel' 'ladi taj Titan? ;)
Ma ladi za sve pare :banana: , a još se i ne čuje pošto na biostaru uspešno radi smart fan opcija. Evo baš se spremam da se upustim ceđenje ovog BE pa ćemo da vidimo kako se tad ponaša :mad:

Zar je moguće da Gigabyte GA-MA770-DS3 nije vredna pažnje da je niko i ne pomene na forumu?
Od nedavno čuju se samo Biostar, Palit i Geil...

Poslednja izmena:
Zar je moguće da Gigabyte GA-MA770-DS3 nije vredna pažnje da je niko i ne pomene na forumu?
Od nedavno čuju se samo Biostar, Palit i Geil...

Naravno, kakav bre Gigabajt, pored Biostara nema sta da trazi!

Jesi probao? Tvrdiš na osnovu brenda?

Poslednja izmena:
Jesi probao? Tvrdiš na osnovu brenda?

Imao sam jednu GB plocu, odavno i vrlo brzo sam je zamenio, a ovo cisto znam, ne moze taj Gigabajt, ma koliko se trudio, ne moze jednostavno, eto ovo mi prikaci kao da sam pristrasan.

hwfanatic,
Ja se slazem da su mozda neki brendovi izvikani, konkretno mislim na GAIL, a sto se Biostara tice, stvarno je odskocio sa kvalitetom,cenom i posebno oc.mogucnostima.
Naravno nista nije idealno pa se malo ratuje sa biosima, ali kad ga nadjes to je TO.
Nazalost mogucnosti su nam takve da kada ustedis par evrica na ploci, procesoru, memoriji, nakupi se tu 25-40eu sto nije malo.
Poslednju Gigabyteovu plcu sam imao sa celeronom pre mnogo godina i tada su se kao brend probijali i sve je radilo kako treba, sada, neznam.

Imao sam jednu GB plocu, odavno i vrlo brzo sam je zamenio, a ovo cisto znam, ne moze taj Gigabajt, ma koliko se trudio, ne moze jednostavno, eto ovo mi prikaci kao da sam pristrasan.

Hoces da kazes da moja ploca ne valja? :D
Taj Biostar je dobar kao entry level, a ovo je ipak klas iznad, kao sto je onaj DFI sto Drfedja testira Phenoma na njoj jos jedna klasa iznad. Daleko je TA770 A2+ od najbolje ploce. ;)
Moze se diskutovati da je best buy ali da je najbolja tesko...

Hoces da kazes da moja ploca ne valja? :D
Taj Biostar je dobar kao entry level, a ovo je ipak klas iznad, kao sto je onaj DFI sto Drfedja testira Phenoma na njoj jos jedna klasa iznad. Daleko je TA770 A2+ od najbolje ploce. ;)
Moze se diskutovati da je best buy ali da je najbolja tesko...

Prijatelju, ne kazem da GB ne valja, cak su i na oko vrlo lepe ploce, i poboljsali su prakticni kvalitet, ali eto ja pored tog Biostara za AMD, ne bih uzeo GB, moj neki ukus, predosecaj, predrasuda, kako god.

Jos nesto gresis, idi na sajt Biostara pa malo pogledaj slike ove ploce, pa opreme, pa kvalitet komponenti, elektrolita, shvatices da ovde nije vrsena usteda na kvalitetu, na bitnim stvarima, cak je audio cip (za klasu integrisanih) vrlo kvalitetan, tako je i sa ovom mojom plocom TF560+, koja je starija od ove i ima Nvidia cipset, to su zastarele price, "Biostar ima losije ploce", zastarelo, ima modela koji su losije, ali vec za 60-70€, iz T serije, ima izuzetne ploce za AMD.

Poslednja izmena:
Prijatelju, ne kazem da GB ne valja, cak su i na oko vrlo lepe ploce, i poboljsali su prakticni kvalitet, ali eto ja pored tog Biostara za AMD, ne bih uzeo GB, moj neki ukus, predosecaj, predrasuda, kako god.

Jos nesto gresis, idi na sajt Biostara pa malo pogledaj slike ove ploce, pa opreme, pa kvalitet komponenti, elektrolita, shvatices da ovde nije vrsena usteda na kvalitetu, na bitnim stvarima, cak je audio cip (za klasu integrisanih) vrlo kvalitetan, tako je i sa ovom mojom plocom TF560+, koja je starija od ove i ima Nvidia cipset, to su zastarele price, "Biostar ima losije ploce", zastarelo, ima modela koji su losije, ali vec za 60-70€, iz T serije, ima izuzetne ploce za AMD.

Biostar je predstavio samo jednu plocu sa AMD 770/790/FX chipsetom a Gigabyte 5 i samim tim je izbor veci za kupca. U klasi TA770 A2+ su modeli GA-MA770-S3/DS3 i po kvalitetu izrade i opremljenosti ploce su slicne (gigabyte ima dva firwire porta (6 pinski i 4 pinski) coaxial i optikal S/PDIF out, jedan PCI Express x1 slot vise ali i jedan PCI manje, all solid capacitors i cini mi se da imaju isti audio integrisan dok Biostar ima eSATA i na zalost ipak nema sve solid kondeze) i tu nijanse odlucuju tj. licni afinitet i potreba (nekome ce vise odgovarati firewire za multimedijalni komp a nekome eSATA za externi buckup ). Sto se tice samog rada o tome ne mogu da pricam jer nisam probao ni jednu od te dve ploce ali koliko sam video komentare na newegg-u Biostar moze da gura veci napon na memari i korisnici su generalno zadovoljni sa obe ploce (kada izbacis gomilu glupih komentara vidis da nema nekih velikih i neresivih problema). Glupo je u startu otpisati jednu od te dve ploce i treba sacekati da neko da komentar iz licnog iskustva kako se Gigabyte ponasa u radu i pri overkloku.
Sa druge strane Gigabyte GA MA790X-DS4 ja klasa iznad i po chipsetu i po izradi, pripada Ultra Durable 2 seriji i zahvaljujuci 790X chipsetu ima dodatni PCI Express x8 i samim tim je crossfire ready, integrisana zvusna sa High-performance DAC-om tj moze da gura dinamiku od 106 dB (Signal-to-Noise ratio), bar po specifikaciji :D , sto je extra za integrisanu zvucnu a ja mogu da potrvdim da daje odlican zvuk, pregrst opcija za overklok, daje jako stabilne napone, itd.
Da ne pisem dalje ja se slazem da je Biostar odlicna ploca (po izradi, overkloku i ostalom sto sam citao o njoj) i verovatno najbolja u svojoj cenovnoj klasi i niko nece pogresiti ako je kupi ali i ne treba u startu iskljuciti GA-MA770-S3/DS3 jer meni deluje kao sasvim pristojna ploca. U cenovnom rangu od oko 100 evra GA MA790X-DS4 nema konkurenciju a u rangu 140+ evra konkurencija je mnogo veca no to zahteva ponovo puno pisanja...:)
Eto to je neko moje razmislanje i nadam se da nisam smorio.
Poz. :wave:

Obe su te GB dobre ploce, znaci Gigabajt se odlucio da i AMD platformi ponudi vrlo kvalitetne ploce, ta Crossfire/SLI ploca u sustini nema bas nisku cenu s obzirom da je AMD ploca u pitanju, ali dobro, kao sto kazes izrada je najkvalitetnija.
Stvar je u tome sto ljudi kada uzimaju AMD, gledaju kako neko odozgo pomenu da ustede po koji euro, i onda tu Biostar igra glavnu ulogu, a za 10-20-30€(zavisno od modela) manje dobijes plocu koja ti vrsi posao.

Hvala najlepse na savetima.
Odlucio sam se za Biostar T770 AM2+ i zaista lepo radi.
Mislim da za AMD 5000+BE, Biostar nudi puno mogucnosti u toj cenovnoj kategoriji,
moja preporuka!

kakvi su ti rezutlati sa tim be-om? ja mojim bas nisam odusevljen (mada kazu ljudi da je ok, ali sam ja ocekivao vise..)
uglavnom ga teram na [email protected] (toliko ploca ocitava - setovano 1.35v)

Koje hlađenje imaš?
Ja sam ga imao na par dana, 3.33Ghz na 1.525V je bio stabilan.

ja drzim na 3,2 za svaki dan ma da moze i na 3.3 ali onda se vishe greje i dosta mu treba struje a zbog tih 100mhz se po meni ne isplati :)

Radi za stalno na 3.2, nisam ni probao vise, imam neki bakarni thermaltake, mada po temperaturi do 3.2 na def. naponu moze da ga hladi i box kuler,(za razliku od palita na kome mozes jaja da przis) ali iznad 3.2 treba neki malo ozbiljniji kuler.

Za DanijelOO
imao sam ga na TA690G i takodje na 3.2 za stalno sa podignutim mnoziocem i def. naponom.Nisam probao vise, tu plocu sam kratko imao, ali trebalo bi lako da ga poguras na 3.3

Mom za 3.2 treba 1.45v, sto je za moj ukus previse...

MB BIOSTAR SAM2 TA770 A2+ jel ovo tacna oznaka ploce?

Nazad
Vrh Dno