Šta je novo?

AMD 3200+ ili INTEL 3.0 GHz 2mb

pakiman

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2004
Poena
304
Imam konfiguraciju AMD XP 2100+, Epox +8RDA-PRO, 2x256MB DDR400, MSI Raedon 9550 64-bitni.

'ocu da kupim INTEL 3.0 GHz 2mb, Gigabyte GA-8I945P-G, 2x512 recimo PQI DDR2 533, Gigabyte 6600gt 128 mb

ili

AMD 3200+ Venice, Gigabyte GA-k8nf9 ULTRA, 2X512 DDR400,
Gigabyte 6600gt 128 mb

Zanima me koja je bolja konfiguracija za igre i koja je stabilnija?

Koliko bi ove konf. bile brze od najboljeg Atlona XP sa istom Epox plocom, ali sa 2x512MB memorije i AGP 6600gt?

Sta uopste mislite o Gigabyte plocama? Ne zanima me overclock.

Poslednja izmena:
Mnogi su vec rekli da je amd platforma bolja za igre (necu ti govoriti da prelistash forum i internet), shto se tiche amd varijante mozesh i njoj uzeti neku jachu memoriju npr ddr500 ako imash para, ali mislim da ti je bolje da se preusmerish na jachu grafichku karticu poshto si gamer, a dotichnu 6600gt vec polako gazi vreme. :)
Ako nisi overkloker, onda necesh puno izgubiti ni ako uzmesh venice 3000+, a taman za razliku u ceni mozesh uzeti josh neku jachu grafichku. Sada su 6800gs bestbuy...

Venice, plus ce ti ostati para jer je ploca neki evro jeftinija, pa to mozes da preusmeris na graficku (uzmi barem X800GTO za 170e, ako nemas kintu za 6800GS). memoriju uzmi najobicniju DDR400Mhz.
ako su ti bitne performanse u igrama taj Venice3200+ samara 630, koji je 20e skuplji.

Poslednja izmena:
Ja dajem glas za Intel, posto si pomenuo i stabilnos. A kako vidim ova ploca koju si pomenuo ima i Intel chipset. Intel CPU + ploca sa Intel chipset-om = velika stabilnost i odlicne performanse.

Poslednja izmena:
Milos_SD je napisao(la):
Ja dajem glas za Intel, posto si pomenuo i stabilnos. A kako vidim ova ploca koju si pomenuo ima i Intel chipset. Intel CPU + ploca sa Intel chipset-om = velika stabilnost i odlicne performanse.

E ako je pomenuo stabilnos'...onda Intel. Citao sam u novinama (neki S.K.), AMD je nestabilan oce da padne sa stola. Sve jeste nekako mnoooogo brze, ali stabilnost mu nevalja :trust:

@pakiman

Uzmi ti tu drugu varijantu i pevaj. Na startu mu daj 10x250, bez da ga palis na default i uzivaj. Jedino sto bih ja uzeo drugu plocu, ali i ta ce da ti sluzi.

Nisam hteo da izazovem ovakve komentare... A i svako ima pravo na svoje misljenje.

@pakiman

Uzmi ono sto ti mislis da je bolje. Na forumima ces uvek naici na subjektivne odgovore. Priznajem, tako sam i ja odgovorio. Imam i volim Intela pa sam ti njega i preporucio. I da ponovim, uzmi ono sto ti mislis da je bolje.

Toliko od mene...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nemoj da se brinesh oko stabilnosti... Najveci uzroci nestabilnosti kompjutera su najvishe u njegovom vlasniku i nachinu odrazavanja koji mu on pruza, ili eventualno ako ti bash zapadne neka malerozna nekompatibilnost blabla...
U sushtini i amd i intel ce ti biti dovoljno stabilni, samo je pitanje ocesh li skrenuti levo ili desno, a svi putevi vode u rim...
Nisi overkloker ali treba da znash da se venice jako dobro klokuje, shto ti mozda sada nece neshto znachiti, ali jednog dana kad budesh pozeleo jachi procesor necesh morati da pljunesh pare, vec cesh mozda posvetiti malo vremena istrazivanju toga i kloknuti ga opushteno za 40% i imati za dzabe procesor kakav bi platio mnoooooogo vishe... :)

Nazad
Vrh Dno