Šta je novo?

AmberStar | AmberMoon by Thalion

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Ja sam igrao Amberstar u davna vremena na Amigi. Igru nikad nisam zavrsio pa sam je ponovo nabavio i cuvam je.

Jako mi se dopala uvodna prica koja objasnjava zaplet i prica istoriju glavnog negativca.

imash li mozda tu novelu koja objasnjava zaplet i pozadinu cele price (koliko se secam jedno 20tak kucanih strana)? imao sam je odstampanu negde ali sam je izgubio :(

takodje sam imao i recnik orc jezika (koji sam sam desifrovao/napravio!). jedino sto sam uspeo da nadjem na netu je mapa zemlje.

ni ja je nikada nisam zavrsio, dok je moj brat presao tri puta!

kovacm je napisao(la):
imash li mozda tu novelu koja objasnjava zaplet i pozadinu cele price (koliko se secam jedno 20tak kucanih strana)? imao sam je odstampanu negde ali sam je izgubio :(

I ja sam je imao otkucanu ali mislim da bi trebalo da je imam negde u elektronskoj formi. Mislim da je igra sada abandonware pa bi trebalo da na internetu postoji sve u vezi igre.

The Story of Tarbos - God of Chaos

Evo price:

TARBOS

THIS IS THE TALE OF TARBOS, GOD OF CHAOS, WHO DEVASTATED THE LANDS OF LYRAMION;
OF HOW HE CAME TO BE. AND HOW HE CAME TO FALL...

Prilozi

• The Story of Tarbos - God of Chaos.zip
    24.4 KB · Pregleda: 48
extra! :wave:

ko bi rekao da cu je naci na benchu :) 10x!

Dajte neki link za emulatore ako boga znate :zgran:

Jedna od najjacih FRP serija svih vremena, steta sto nije dozivela treci nastavak (tj. Amiga ne dozive toliko...)

da, Thalion (kompanija koja je napravila Amber seriju) se raspao i pola ekipe je preslo u BlueByte / JoWood... inache ljudi okupljeni u Thalionu su bili vrhunski coderi / artisti sa Atari demo scene.
nekada je postajala grupa ljudi (pre par godina) koja je htela da napravi remake AmberStar-a kao mod neke igre za PC (nisam siguran koje) ali vise ne postoji ni ta internet stranica...
Ne internetu se moze naci interview sa Karsten Köper ("scenaristom" Amber serijala) u kojem u kratkim crtama spominje sta se moglo desavati u poslednjem nastavku triologije ali nikada nije napisao scenario za taj treci deo :(
Igrao sam dosta FRPova ali tesko da i jedan moze da se poredi sa AmberStarom, (Morrowind je mozda najblizi po kvalitetu ali opet previse razbacan). AmberStar je prava bajka :)

emulatori:
Atari ST (posto sam originalno igrao igru na istom :)) steem.atari.org
Amiga www.winuae.net
igre se mogu skinuti sa thalion.atari.org

ako ti treba KickStar mogu ti ga poslati na email...

@kovacm

Najlepse hvala za linkove.

Nalazio sam Amber na gomili sajtova ali nikako ispravnu verziju, ovo sa Thaliona prorade iz prve :)

Nazad
Vrh Dno