Šta je novo?

Amazon gasi bookdepository.com

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ostaće na kraju samo online prodavnica, ostalo ne donosi pare, ko ga hebe.

Baš sad nailazim na temu, šteta... Bili su najeftiniji što se tiče knjiga, a amazon.de i ostali ni približno jeftin shipping

Logičan potez bi bio da Amazon postane izbor kao što se nekad smatralo, ali to se verovatno neće desiti. Inflacija je bila samo dobar izgovor da se BD ugasi. Mada, ko još čita... Moja Čita, moja ne čita!

Pre nego što sam prešao na Kindle, BD je bio moj prvi izbor za naručivanje knjiga na engleskom. Iako više ne koristim njihove usluge, ova vest me je stvarno rastužila, jer bi se verovatno kad tad pojavilo nešto što bih voleo da posedujem u fizičkom obliku od knjiga... Znam da postoje alternative, ali BD sam baš voleo i bio sam navikao na njihovu platformu. Šteta.

Ono što je BD posebno izdvajalo su nerealno ljubazni ljudi koji su tamo radili.

Imao sam slučaj da deo njihove isporuke kasni skoro šest meseci - pomalo čudno s obzirom na to da većina pošiljki stigne za maksimalno dve do tri nedelje.

Još čudnije je bilo to što su svi ostali delovi iz te narudžbenice (BD je imao običaj da velike pošiljke deli na nekoliko manjih) stigle a samo je nedostajao komplet LotR knjiga u tvrdom povezu.

Kontaktiram lepo BD i oni mi ljudi kažu da se veoma često dešava da paket prosto "nestane" negde tokom isporuke i da zbog toga imaju velikih problema i gubitaka.

Dobio sam pun refund i izvinjenje uz napomenu da zaista ne mogu nikako da utiču na gomilu problema koji se javljaju u isporuci.

Hoću da kažem da mi je najviše žao ljudi koji su radili u BD-u jer je bilo i više nego očigledno da su voleli svoj posao.

Malo sam proučio detaljnije...
Blackwell's čak ima naslova koji su jeftiniji nego na BD (par evra, ne drastično), mada je uglavnom nešto malo skuplji (isto par evra)
BetterWorld je besplatna poštarina za cenu preko 15$, ali imaju i praćenje, što BD nije imao
Wordery izgleda ne šalje ovamo, sve knjige prikazuje kao "Currently Unavailable"
Kennys naplaćuje 1€ po knjizi
Fishpond je besplatan
Ostale nisam pregledao

oce li biti neki clearance sale ili bar neki apaketic23 vauceri

Tako je, a uz to sada već postoji gomila boljih uređaja od Kindle-a.

Vrh Dno