Šta je novo?

Amazon Fire TV

Kolege, da li ima neki problem ako se koristi FS 4k US verzija kod nas. Imam mogucnost da dobijem jedan iz USA. Hvala puno

Nema razlike izmedju US / Eu modela osim u strujnom ispravljacu.

Posle malo cackanja,brzo sam uspeo da namestim daljinac. Sada sa daljincem od firestick-a palim i gasim istovremeno i tv i AV risiver,plus kontrolisem volume na risiveru,sto mi je vrh! I posle par dana upotrebe,utisci su jako jako dobri,za ovu lovu jako dobra spravica!

I mene ovo interesuje....kao i nemacki sky ticket, ne uspevam da pokrenem aplikaciju
Polazim od pretpostavke da znate nemacki.
Aplikacija ne postoji ali evo nacin kako moze.

Polazim od pretpostavke da znate nemacki.
Aplikacija ne postoji ali evo nacin kako moze.
Hvalaaa😊 nisam se setio ovoga sa kodijem, odlično

Jel radi ovo i sa britanskim Sky Go nalogom? Meni treba za UK. :(

Jel radi ovo i sa britanskim Sky Go nalogom? Meni treba za UK. :(
ne vidim zasto nebi radilo, to je kodi ad on za sky go i sky ticket. Probaj pa ces videti, nemam account pa ne mogu da ti potvrdim.

Mada meni nikako ne uspeva ovo sa KodiNerds, kaze da ne repo nije dostupan.

Poslednja izmena:
Nasao sam noviji repo KodiNerdsa i tamo ima aplikacija Sky CH, probao preko nje sa UK nalogom i VPNom ali nece. Izbacuje gresku. Ako neko zna Sky Go addon za UK neka mi pusti u DM.

Probao sam i to. To je za NZ, a ne za UK.

Uzeo sam Fire Stick, sve sam namestio osim Smart IPTV aplikacije. Problem kod Smart IPTV-a je što tokom listanja kanala prvih devet izlista normalno, i onda na desetom i svim narednim kanalima bude pikselizovana slika. Izlaskom i ponovnim ulaskom u aplikaciju sve bude ok.

Ista ta lista radi bez greške na LG TV-u u Smart IPTV aplikaciji.

Interfejs na Smart IPTV aplikaciji mi odgovara i voleo bi da rešim taj problem. Lista koju imam ima 70 kanala pa mi ne treba neka kompleksna IPTV aplikacija.

Može i neka preporuka za što jednostavniju IPTV aplikaciju.

Prilozi

• IMG_20220322_224034.jpg
    IMG_20220322_224034.jpg
    487 KB · Pregleda: 17
Uzeo sam Fire Stick, sve sam namestio osim Smart IPTV aplikacije. Problem kod Smart IPTV-a je što tokom listanja kanala prvih devet izlista normalno, i onda na desetom i svim narednim kanalima bude pikselizovana slika. Izlaskom i ponovnim ulaskom u aplikaciju sve bude ok.

Ista ta lista radi bez greške na LG TV-u u Smart IPTV aplikaciji.

Interfejs na Smart IPTV aplikaciji mi odgovara i voleo bi da rešim taj problem. Lista koju imam ima 70 kanala pa mi ne treba neka kompleksna IPTV aplikacija.

Može i neka preporuka za što jednostavniju IPTV aplikaciju.
Dalje od TiviMate aplikacije ne treba da trazis, ali zaista

Да се упишем у ову тему. Стигао пре пар минута, омогућио даунлоуд и инсталирао TROYPOINT. Сад да се инсталира КОДИ и тивимејт и да се види ваља ли ово сокоћало ;)

IMG_20220325_160821.jpg

Poslednja izmena:
Javi ako uspeš Kodi da namestiš da može i tv program da se gleda :) .

Па ја сигурно могу, само ми то апсолутно није потребно. Убацио ТиВимејт, вратио бекап апликације - све ради супер. На телефон инсталирао Fire TV апликацију да добијем бржи унос текста.
Ма само када бих нашао нормалан андроид ТВ лаунчер...

Testiraj kako radi deinterlace 50i sadržaja. Imaš beše i Eon daljinac? Da proveriš da li ne daj bože taj FireTV OS v7.x / Android 9.0 pravi razliku u odnosu na matorije modele.

Mozda je skroz laičko pitanje, ali ako se firestick tek otpakuje i ušteka u tv, jel postoji nacin da se blokira update pre nego se konektuje na njihove servere?

Нисам блокирао, али сам успео да инсталирам линбек лаунчер и не свиђа ми се изглед. Али то тренутно није битно.
Што се питања које је поставио @Compadre91 тиче - вероватно да може да се блокира ако се не повежеш на мрежу. Мада нисам сигуран да ли би се покренуо стик без тог корака, јер мора дас се региструје уређај на амазон налогу.
Кратак осврт на до сада виђено.
  • ТВ га одмах препознаје као Dolby Vision уређај и пребацује се у тај мод слике.
  • Тивимејт - све супер функционише. Јуроспорт 4К у тввиет листи аутоматски пребацује ТВ у HLG режим, исто као и ЕОН апликација на самом ТВ-у. Напомињем да ово није био случај са шилдом.
  • КОДИ - одмах резолуција на 3840х[email protected] што је супер. На жалост, иако је веном у питању, филмови од 100+ GB пријављују да је брзина премала. Да напоменем да сам поред ТВ-а ставио Huawei WS5200 рутер како би добио максималну брзину на 5GHz. Уједно, једини уређај на тој wi-fi мрежи је стик. Измерена брзина са Analiti апликацијом је 300+ mbps ( нет је 500/50). Овде је на жалост јасно да за гледање великих фајлова уређај мора бити повезан на мрежну. Али обзиром да је овде у питању микро УСБ, чисто сумњам да се може добити нормална брзина на некаквом УСБ мрежном адаптеру.

Poslednja izmena:
Kupi neki gigabitni hub i imas sve sto ti treba, spojis se kablom i bog da te vidi.

A inace imas net 500/50 a WiFi ti vuce 300, koliko si inace izvlacio na Sildu? Ne znam koliko ocekijes da izvuces preko WiFi bez obzira na blizinu rutera?

Тешко да може гигабитни да се добије на микро УСБ. Мислим да је максимално 100 mbit/s.
Шилд је извлачио на СББ-овом рутеру око 450+ mbit/s.
Пробаћу да се играм мало са каналима на рутеру - можда нешто и добијем.

Poslednja izmena:
Problem je wifi. Ja imam 400/60 i max brzinu na 5GHz. Svejedno seckao je sadržaj većih gabarita dok nisam bocnuo mrežnu.

Проблем са кодијем решен променом канала у рутеру.
За сада сам задовољан уређајем.

Dalje od TiviMate aplikacije ne treba da trazis, ali zaista
Instalirao sam Smart IPTV verziju 1.6.6. i sada je sve ok. Probao sam TiviMate, aplikacija jeste odlična, ima brdo opcija, međutim firestick će koristiti stariji ljudi tako da što jednostavnija aplikacija je poželjna.

Nazad
Vrh Dno