Šta je novo?

Amazon.com

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Da li neko zna (i da objasni kako) moze li se sa Amazona naruciti nesto da stigne u srbiju a da je malo 'teze' (sto po tezini, sto po ceni). Npr. hard disk (ovo je samo primer). Ja sam ih vec pitao, oni rekose trenutno van amerike, samo u nekoliko evropskih zemalja moze ponesto, ali samo ako je naglaseno.
E sad, srbi, kakvi su...mora da su nasli bar delimicno resenje za ovaj ...problem.
Pa..ako no postoji...hoce li neko to podeliti ovde? 🙂

Hvala!

Postoje restrikcije za tehniku ne samo na .com nego i na .uk i .de, nije to samo do nase drzave. Procitaj pravila i restrikcije na samom sajtu. Drugo sibaju nasi za carinu sve sto je preko 20E vrednosti. Postarina+carina+takse+fantomske takse...

(Izvinjenje ako nije u redu sto dizem temu iz mrtvih, ali mozda info bude nekome koristan🙂

Ja vec duze vremena koristim ForwardIt, za razne stvari (a upravo mi je stigao laptop bas preko njih). Za $7, daju ti adresu na koju mozes da usmeris svoju narudzbinu sa Amazon-a, i onda oni kad to dobiju posalju ti opcije za slanje (obicnom postom, DHL-om, itsl.), ti uplatis za koju opciju zelis (placanja, sto njima, sto Amazon-u, idu normalno npr. tvojom Visa karticom), i onda ti oni (kako im i ime kaze) forward-uju. Kada stigne, paket ide na carinu, placa se porez itsl. Uglavnom - meni to jako dobro funkcionise; siguran sam da ima mozda i jeftinijih varijanti, ali ovo mi se pokazalo kao veoma sigurno. Jedini problem u citavoj prici je sto nasi lokalni handler-i za ove carrier-e tipa DHL-a, UPS-a ili FedEx-a i dalje lopovski deru za tzv. "spediciju" i slicne gluposti, pa je onda covek u dilemi kad naruci nesto skuplje, a za sta se plasi da ga salje obicnom postom, a opet ako ide preko ovih ispadne preskupo...

Narucio knjigu sa Amazon.com malo teza oko 2,5Kg nista carina placen porez.
Nije mnogo skupa oko 45$ sa transportom

Nazad
Vrh Dno