Šta je novo?

Amazon.co.uk vs. PTT

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Kakva iskustva imate sa njim? Ja sam narucio jednu knjigu od njih pre par meseci i bez problema mada tek nakon 14 dana (koliko citam komentare nekih clanova to je neka normala). E pa 13. septembra navodno je Amazon.co.uk poslao jedan DVD koji sam narucio i jos dan danas nakon 18-19 dana ni glasa o njemu. OK mozda ce doci ovih dana ali koliko vi u proseku cekate na posiljke i da li vam se desilo da neka ne stigne i sta u tom slucaju ciniti...molim savete i iskustva :mad:

Poslednja izmena:
Strpi se jos malo, desava se da posiljke kasne. Meni paketi sa UK Amazona stizu za u proseku 10-ak dana, mada je nekoliko puta bilo i za samo 5-6. Imao sam samo dve situacije kada sam cekao 3-4 nedelje, ali nije bilo do njih, vec do zastoja u Posti ili cekanja na (bezrazlozno) otvaranje za eventualno carinjenje. Kad ti Amazon posalje onaj drugi mail, da je paket krenuo, racunaj da je stvarno tako.
Opet, desava se da posiljka zaluta. Ako ti ne stigne ni posle 28 dana (mislim da je Amazon propisao toliki period), kontaktiraj ih mailom da posalju "poternicu". Imas detaje ove procedure na sajtu, prouci.

Knjige gotovo uvek stižu, DVD-ovi pak umeju da "zalutaju" u džep nekog carinika. Meni se to upravo desilo sa pošiljkom od dva DVD-a, sa UK Amazona.

Uvek može da se od Amazona traži da pošalju opet (tj. ne treba ni da se traži - pošalju odmah čim im kažeš da nisi dobio), ali i tu drugu pošiljku postoji šansa da nikad ne vidiš. Od preganjanja sa poštom, carinom, itd, nema nikakve vajde. Čak i ako im dokažeš da je tog i tog dana paket stigao na beogradski aerodrom, njihov odgovor će biti da je nakon toga "jednostavno nestao" (© V. K. ).

Ma znam da nema vajde od svadje sa njima, ok sacekacu tih 28 dana pa cu moliti da posalju Caletu u Poljsku pa mi je neka on donese licno odatle. Valjda su tamo normalniji postari...

Amazon neće hteti da pošiljku koja je zamena za izgubljenu šalje na neku drugu adresu.

zanima me jedna sitnica, da li se troskovi isporuke placaju odmah (skida se dodatni iznos sa kartice, pored naravno iznosa knjige/diska) ili se placa nasem postaru kada mi donese knjigu, ili mozda i jedno i drugo :)

Boyce je napisao(la):
zanima me jedna sitnica, da li se troskovi isporuke placaju odmah (skida se dodatni iznos sa kartice, pored naravno iznosa knjige/diska) ili se placa nasem postaru kada mi donese knjigu, ili mozda i jedno i drugo :)

Amazonu odmah plaćaš sve, i robu i dostavu, a poštaru ne plaćaš ništa, OSIM u slučaju da Nj.K.V. Carinik proceni da bi paket trebalo "pregledati" (iako je na njemu uredno naznačeno da sadrži knjigu ili disk), i tada u pošti plaćaš još i troškove carinskog pregleda i valjda nekakve ležarine (ništa preterano, obično 60-ak dinara, ali nekad bude i oko 200).

[U suštini, radi se o još jednom haraču, jer zašto bih ja morao da plaćam carinikovu pogrešnu procenu? Ako nešto treba da platim, to je carina. Ako se roba ne carini, ne bi trebalo da platim ništa.]

i ako moze jos ovo :) da li je isplativije kupovati (za nas iz Srbije) na amazon.co.uk ili amazon.com Da li su im troskovi isporuke isti ili su veci kod amazon.com?

Ja porucujem DVD-ove preko Amazon.de-a i uvek mi redovno stizu za 10-14 dana. Jos nisam imao nikakvih problema sa carinjenjem i "gubljenjem" diskova tako da sam zadovoljan.

Boyce je napisao(la):
i ako moze jos ovo :) da li je isplativije kupovati (za nas iz Srbije) na amazon.co.uk ili amazon.com Da li su im troskovi isporuke isti ili su veci kod amazon.com?

Zavisi šta kupuješ. Na primer, poštarina za dva DVD-a će te na UK Amazonu koštati 30-40 centi jeftinije nego na USA Amazonu. Ali zato sami DVD-ovi vrlo često budu drastično jeftiniji na USA Amazonu.

Ne znam..posla sam im mail da potraze posiljku nadam se najboljem. A danas su mi poslali i dve knjige, valjda ce one stici na vreme :)

Eto stigao je danas. Jel znate sta je bio problem? Redovan postar otisao je na 3 nedelje na more a posao preuzeo klinac koji je bio izgubljen i citiram "nije znao kako da ga dostavi" pa moja sreca sto je stari postar dosao u poslednji trenutak pre nego sto su slali paket nazad. DVD je stigao u grad 20.09.2004 (znaci za samo 7 dana) a ja sam ga dobio 05.10.2004 . Znaci 15 dana je trebalo da predje 1.2KM u Novom Sadu. Bruka. A DVD je i ostecen tj. kutija je slomljena sa strane (ne pukla vec fali deo)...

Svaka cast Amazonu koji je bio u stalnom kontaktu samnom :Klanjanje
Sramota za Postu Srbije! :mad:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno