Šta je novo?

Aman bre sta da se kupi???

• Začetnik teme Začetnik teme devill
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

devill

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
604
E ljudi taman sam se odlucio da nadjem neku Ti4200, kad danas vidim MSI FX5200TD 128MB za 85e.

Pitanja:
1. Da li je ovaj MSI 128bit?
2. Da li su Ti4200 kartice koje se pominju ovde na forumu da kostaju 87-90e punokrvne verzije ili neke KUKU LELE editioni?

Daj molim vas pomagajte vise neznam sta cu?! 😕

1. 5200 su sporije ali su dx9 kompatibilne - dok su 5200ultra brze (i osetno skuplje)
2. to su "punokrvne" verzije

2. Da li ta MSI 4200 za 90€ ima DVI i koliko je on uopste bitan? Da li ima tv-out (pretpostavljam da je to sad standardno).

DVI ti je bitan samo ako imas LCD monitor sa DVI ulazom, ili ti moze posluziti kao dualhead graficka ako dobijes uz nju adapter DVI>Analog, tj. mozes spojiti 2 monitora!

Laza je napisao(la):
2. Da li ta MSI 4200 za 90€ ima DVI i koliko je on uopste bitan? Da li ima tv-out (pretpostavljam da je to sad standardno).

Ona za 105, pa 102, pa sad 90€ (MSI) nema DVI, a tv-out ima svaka.
DVI je bitan ako imas TFT i to sa DVI ulazom.

OK, ali ima li poente kupovati Ti4200 ako je FX5200 dovoljno brza za sadasnje igre, a marginalno ce biti sporija od TI u igrama koje budu DX9.
(marginalno bar po testovima koje sam ja video)
I dalje: zar nije pametnije kupovati nesto sa 128 umesto sa 64MB RAMa?

Sry za ovo moje proseravanje, ali stvarno mi treba sto je moguce vise misljenja i saveta jer sam na vrlo tankom budzetu, a ne volim da kupujem svakakva ******.

Ova moja jednacina je sada prilicno zakomplikovana cinjenicom da su obe kartice vrlo bliske (i jos prihvatljive) cene...

Thx svima!

fx5200 je losha karta i sa 32 i 128 u 256 rama nju bi trebalo svakako zaobici

devill je napisao(la):
OK, ali ima li poente kupovati Ti4200 ako je FX5200 dovoljno brza za sadasnje igre, a marginalno ce biti sporija od TI u igrama koje budu DX9.
(marginalno bar po testovima koje sam ja video)
I dalje: zar nije pametnije kupovati nesto sa 128 umesto sa 64MB RAMa?

Sry za ovo moje proseravanje, ali stvarno mi treba sto je moguce vise misljenja i saveta jer sam na vrlo tankom budzetu, a ne volim da kupujem svakakva ******.

Ova moja jednacina je sada prilicno zakomplikovana cinjenicom da su obe kartice vrlo bliske (i jos prihvatljive) cene...

Thx svima!

Tretiraj FX-a kao novi auto losije marke. Ako mogu da preporucim razmisljanje, nije se TI 4200 bez razloga nasao dugo u igri i ostaje, dok FX 5200 startuje sa niskih grana, i nece jos dugo biti price o njemu.

Jos da ti ja dodam ovo:
Kupio sam karticu koja se isto tako zvala i ispade da je sa 64-bitnom magistralom.
Kupi ti blago meni 4 Ti. To sam i ja trebao da uradim.

E, a ja samo da pitam i ovo:

Da li sve Ti4200 kartice rade na istim brzinama GPUa i memorije?

Ako ne, kako da poznam koja je koja?

Zavisi od kolicine memorije sa 128 Mb su nesto sporije i da li su golden sample te serije su po defaultu brze i raspolozenije za oc.
Kako vidis koju mem magistralu koristi kartica?
Ubih se trazeci po uputstvu za jedan MSI TDR128 nigde nema...

Meni dali preporuku dobri ljudi, pa je ja sada tebi prosledjujem.
Ako ces karticu da koristis za igranje, kupi MSI GF4 Ti4800 (to je Ti4200 sa AGP8X), sa 64 Mb, evo bas sam danas jednu gledao i mnogo mi se svidela. Koristi 2 slota na kucistu (kao FX5...), ima 64Mb Samsung 3,6 ns memorije ali onaj stariji tip memorije, nije BGA, koja se malo vise greje, ali kartica na sebi ima pozamasno hladjenje, pa nema da brines, kazu ljudi i da se lepo klokuje. Cena bitrebala da bude oko 100e, mozda 2-3 gore-dole.

Sorry Looney Toon ali Ti4800 nije Ti4200 😉 .

Pazi ovako:
-Ti4800 ti je Ti4600 sa AGP8x
-a Ti4800SE je preimenovani Ti4400 sa podrskom AGP 3.0

Ta MSI kartica o kojoj ti pricas je Microstar Ti4800SE-TD (ovo TD znaci TV i DVI izlazi). Jedino sto je isto kao i kod Ti4200 8x je sistem hladjenja sa providnim ventilatorom i bakarnim hladnjakom.

A slazem se da je treba kupiti jer je odlicno resenje, po meni mnogo bolje od ovih FX sklopocija.

PozDraV

Nazad
Vrh Dno