Šta je novo?

Am3 maticna sa integrusom?

Achilles89

Cenjen
Učlanjen(a)
10.04.2010
Poena
154
Imam gigabyte am2+ plocu i zelim da je zamenim sa boljom. Interesuje me koja ploca postoji u prodaji a da ima najachu integrisanu graficku :) ? Inache procesor mi je amd sempron 140, i jos kad bi mogao da ga otkljucam na toj ploci pevao bih :,,::guitar:

svesan si da ti za am3 treba i ddr3 memorija? a ploca bi te takodje kostala nekih 120e... imas asusa, GA i biostar sa 890gx cipsetom, to je najbolja integrisana graficka...

Pa iskreno, ovaj procesor je sasvim dovoljan, a ddr3 mi ne treba. Ono sto sam ja hteo jeste da kloknem ovaj procesor i da izvucem max iz njega sa nekom plocom koja ima super integrusu.

Onda to nije am3 ploca...

Znaci uzmi am2+ plocu sa 785g cipsetom... npr biostara sa njima smo otkljucavali bas takvog semprona|))

E hvala ti. A sto se tice integruse da li moze da se klokne na nivo 3200? Posto je tamo ako se ne varam 4200..... I da li bi mogao da je kloknem na nivo 4350?

Sada imam nvidiu 6150+ i napocetku je zezala.....Sada radi super. Cak sta vise kloknuo sam je 50%. E sada koliko je to otprilike ne znam....Tj. ne znam na kom je nivou 6150 :)

A sto se tice procesora mogao bih da kloknem njega na 3.6-3.8ghz....I plus kad bi mi se posrecilo da otkljucam procesor.....Milina :D

Poslednja izmena:
5450 sasvim sigurno.

Ne znam posto je tacno, ali se nekog testa prisecam gde sam video da je cena 5450 bezobrazno bliska 5570, ako je stvarno tako, onda je 5570 daleko bolji izbor (video sam da si pitao za neku igru...)

Cena 5450 je 4000-5000rs, 5570 je 66e, a 5670 je do 75e. E sad dilema kupovine graficke je bila u tome sto nisam bio upucen u to da li moj sempron moze to da iskoristi. Sa obzirom da igram recimo company of heroes, na 1024x768 rezoluciji, svaka graficka ne bi bila problem. Cak i ako budem menjao monitor to ce opet biti 17'. Sto znachi da mi se po svakoj racunici najvise isplati 5670. I najbitnije sto imam frontier napajanje 450w. Tako da je i potrosnja bitna. A sa obzirom na ostatak konfiguracije ja mislim da ce 5670 moci fino da radi. Jer sempron i moja ploca sa hdd i optikom koju i ne koristim, trosi smesnu cifru. U svakom slucaju hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno