Šta je novo?

AM2 socket sa AM3 procesorom Pinmod

Vuk40

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2013
Poena
310
Hteo bih da sempron 140 koji je OC na 3.5 da probam da izvucem na 4ghz.
E sada problem lezi u voltazi sa plocom Asrock AM2NF3-Vsta(AM2) ona ocitava
voltazu u zavisnosti od procesora koja je za Sempron 1.35v.
E sada postoji AM2 CPU Pinmod sa kojim je moguce premostiti voltazu na 1.55v.
Sempron je AM3 procesor i pitanje je hoce li pinmod koji je predviden za AM2 socket
raditi kako treba ili moze doci do ostecenja.
Ovo sam nekada odradivao na socketima A ali tada nije bilo ovih konbinacija tipa
AM3 pase na AM2,AM2+.
Pa ako neko ima iskustva ili zna da je to neko uspesno odradio svaka pomoc bi dobrodosla.

Procesor na 3.5 sta god pokusavao ne moze da prede 38 stepeni
pa rekoh daj da probam,inace moze da podigne sistem i na 3.7 ali ubrzo sledi plavi
ekran,ali ne zbog pregrevanja vec jednostavno tih 1.35v je malo.
Posto mi je ovaj stari komp omiljeniji od novog,a i nabudzen max za AGP,3850,4gb 1066.
radi win 8.1 na njemu,rekoh daj da vidim koliki max moze da se izgura.

Cime hladis taj cpu?

Stock kuler,odraduje posao za sad.

PRETPOSTAVLJAM da bi trebalo raditi jer se taj procesor javlja na istom naponu i AM2 i AM3 soketu.
Ne verujem da imaju posebne pinove ili kombinacije za pojedine sokete.
Da sam na tvom mestu pokušao bih. Ako imaš unimer izmeri napon na brzinu prilikom uključivanja.
Nisam radio pin modove još od tualatina...

Eh, sad obratih pažnju koju ploču budžiš.Ima neka caka sa odvojenim rejlovima za proc i memorijski kontroler.
Kako je to rešeno na matorom NF3 čipu vrag će znati.
A da možda ipak ne....?
Pogledaj obavezno ima li neki bios mod, ali ne verujem da ima za tako egzotičnu ploču.

Korisno...
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?261169-vmoddin-a-asrock-am2nf3-vsta
http://forums.mydigitallife.info/archive/index.php/t-5863-p-372.html

Poslednja izmena:
Ovo sam vec citao, najlaksa je 4metoda prespajanjem VID mostova ali nije isprobana.
Offset i FB-Pin metode rade ali idem na pin mod ali sada imam dilemu odraditi procesor ili socket(uzengijama)?

Sa FB ima najmanje posla, ako imaš trimer pri ruci.
Da se radi o jednom ili 2 mostića radio bih na soketu. Ovde bih pokušao 1 žičkom na procesoru spojiti sve pinove koje treba...

Pa da jednom zicom i to je to.
Pokusa cu,mada je pipavo.

Bitno je da 1. omčicu napraviš kako treba.Uradi je na nekom spoljnom pinu, izvadi i stavi na najz a j e b a n iji pin, tj onaj bliži sredini soketa.
Dalje bi trebalo ići kao pesmica.

Pokuso ali vrlo pipavo,moram da potrazim najtanju mogucu zicu.

Nazad
Vrh Dno