Šta je novo?

AM2 ili buduci socket?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Da li vredi u ovom trenutku kupiti sledece komponente ili sacekati malo:

Asus M2N-E
AMD X2 4000 brisbane AM2 (kasnije bi menjao procesor pa je zato ovaj u igri)
2x1 GB Kingston ili geil

Znaci vredi li uzimati u skorijem periodu ove komponente ili sacekati jos pa u skorijoj buducnosti uzeti neki phenom procesor, a mozda i izadje verzija sa novim socketom. Takodje mozda se pojave i ddr3 memorije.

Inace Intel me ne zanima, tako da me zanimaju misljenja samo za amd komponente.

Hm....Samo pogledaj cene ddr3 memorije i sve ce ti biti jasno....Inache ne razumem dilemu, da bi ddr3 i phenom spali u tu klasu treba chekati godinu dana (za ram i vishe majq mu...)

Da li vredi u ovom trenutku kupiti sledece komponente ili sacekati malo:

Asus M2N-E
AMD X2 4000 brisbane AM2 (kasnije bi menjao procesor pa je zato ovaj u igri)
2x1 GB Kingston ili geil

Znaci vredi li uzimati u skorijem periodu ove komponente ili sacekati jos pa u skorijoj buducnosti uzeti neki phenom procesor, a mozda i izadje verzija sa novim socketom. Takodje mozda se pojave i ddr3 memorije.

Inace Intel me ne zanima, tako da me zanimaju misljenja samo za amd komponente.

Naravno da je isplativo sada kupiti i ne čekati DDR3.

Samo ako može 1 korekcija:
Bolji je zbor je BIOSTAR TF560 A2+ ploča, cena je ista ili povoljnija u korist BIOSTAR-a a bolja je za OC. M2N-E može memoriji da da najviše 1.95V a ako ćeš da OC-uješ, trebaće ti oko 2.2V za Kingston ili 2.3V za Geil Ultra / Black Dragon.
I M2N-E je odličan izbor ako si spreman da radiš Volt-mod za memoriju.

Naravno da je isplativo sada kupiti i ne čekati DDR3.

Samo ako može 1 korekcija:
Bolji je zbor je BIOSTAR TF560 A2+ ploča, cena je ista ili povoljnija u korist BIOSTAR-a a bolja je za OC. M2N-E može memoriji da da najviše 1.95V a ako ćeš da OC-uješ, trebaće ti oko 2.2V za Kingston ili 2.3V za Geil Ultra / Black Dragon.
I M2N-E je odličan izbor ako si spreman da radiš Volt-mod za memoriju.

Bestbuy trenutno razliku u ceni u odnosu na neku "zvucniju marku"usmeri na vise memorije ili veci HDD mada s moje tacke gledista ako se ne bavis zahtevnijim grafickim programima i 2x1gb je sasvim dovoljno!O igrama i da ne pricamo:wave:

Uzmi kao sto ti je Superstarr rekao TF560 A2+ provereno dobra ploca, i bitno je to sto kasnije na nju mozes da nakacis Phenom ili njima slicen nove procesore koji dolaze od AMD-a, znaci ta + oznaka je vrlo bitna.

Nazad
Vrh Dno