Šta je novo?

Alternative za Noctua ventilatore

someguy

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2008
Poena
319
Svi ce se sloziti da su Noctua ventilatori zaista vrhunske spravice, po pitanju performansi, hladjenja, tishine, trajnosti (6 godina garancije od proizvodjaca).

Medjutim, da li postoji neka dobra alternativa Noctua-i, da li postoji neki kuler od nekog drugog proizvodjaca koji je jeftiniji, a moze da pruzi eto barem tisinu od sve one tri jake strane Noctua-e.

Ja pitao, a vi davajte predloge :D

Poslednja izmena:
E pa onda idi na noctua fan. Retko ko obraca paznju na osmice i testira ih pa da se mogu preneti neka iskustva. Njihovo vreme je davno proslo.

Tesko da je Scythe ventilator jeftinij od Nocuta-e. S-FLEX serija je jedna od najboljih ikad napravljena.
Skoro najbolji omjer cena/perf ima Yate Loon 120mm ventilator. Ne mogu se sad tacno setiti modela, ali mnogi rebrandiraju ovaj vent. Recimo chieftec, pa ako mozes naci chieftec 12ku, imas dobre sanse.

Nije tačno, Scythe ima ventilatore za kućišta koji su izuzetno tihi, a prilično su jeftiniji od Noctue (npr. Sllip stream serija).http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html

E sad slažem se da je S-Flex najbolja serija Scythe ventilatora, ali ona je pre svega namenjena za montažu na hladnjake, jer proizvode jači statički pritisak potreban da se produvaju gusto sabijena rebra. E oni nisu jeftiniji od Noctue. ;) A i Nexus je malo jeftiniji od Noctua (oko 14 $).

E pa slipstream nije bolji od noctua ventilatora tako da nisi nista novo rekao, jesu tihi ali im je i protok losiji. Ali opet su bolji od vecine ventilatora na nasem trzistu.
Ja sam mislio na Scythe ventilator uporediv sa Noctua, nema potrebe da se pravis pametan :d
btw, koristi edit :D

Ja sam kupio 2 Noctua kulera i generalno sam zadovoljan.
Mada sam pukao kinte samo tako :D. NFB9 9cm sam platio ovde na oglasima 10e (nov kosta 13-14e), a kupio sam kod Joke NF S12-800 12cm za 1300din.
Suma sumarum, dao sam ~25e za dva kulera :zgran:, mora da sam poludeo :d.

Sa oba sam zadovoljan po pitanju tisine, 9cm ima odlican protok, dok ovaj S12-800 i nema bas. Stavio sam ga napred umesto CM 12cm koji se drao ali je i bolje hladio, radio je na 1200 o/min.
E sad alternativa S12-800 je bio S12-1200 ali sam cuo da je on dosta bucniji na tih 1200 o/min, tako da sam ga batalio jer mi je tisina na prvom mestu.

Btw, iako je zvanicna garancija 6 godina, ja sam kod Joke dobio samo 1 godinu, jer toliko daje uvoznik Noctua kulera, ili mi je barem tako receno u Mravinjaku :D.

@mcrazy

Ne pravim se pametan, samo sam čoveku dao predlog u vezi onog što je pitao. :p A skroz sam zaboravio za edit :d

Medjutim, da li postoji neka dobra alternativa Noctua-i, da li postoji neki kuler od nekog drugog proizvodjaca koji je jeftiniji, a moze da pruzi eto barem tisinu od sve one tri jake strane Noctua-e.

Ja pitao, a vi davajte predloge :D

@Someguy

Ako te zanima samo ono što ima kod nas u prodaji, onda ti džaba pišemo sve ovo. :D Kupi Noctua ventilatore ako hoćeš tišinu, kod nas za sada nema alternative. Ako imaš mogućnost da nabaviš spolja, onda imaš solidan izbor.

Baš tako. Kod nas teško da ima šta da se nadje.

A generalno gledajući napolju lako može da se nadje i Scythe i Nanoxia 12cm za 10e po komadu dok Noctua je otprilike duplo skuplja.... ili ti čak skuplja nego kod nas.

po nivou buke nema ravnih noctui, ima egzoticnih marki koje se ovde vrlo tesko (ne)nalaze.

Po protoku ima boljih od noctue, njima nije teziste na protoku, vec na balansu izmedju tisine i protoka, sa naglaskom na tisini.

Poslednja izmena:
Vrh Dno