Šta je novo?

alternativa za symbian

vlayoshi

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poena
159
e sad, odakle da krenem... naime, i drug i ja imamo potpuno isti telefon e71, koji je jedan od najboljih telefona ikada, bar po mom mišljenju, i sedimo u kafiću danas, i ja kažem, reci da na ovom telefonu ima nešto drugo što nije ovo g ovno od simbijana... nakačimo se na net, da vidimo da li je negde neko nešto probao da radi što se tiče promene os-a, kad ono ništa... 2, 3 linka na par foruma gde je neko postavio isto pitanje, 2,3 linka na youtube, a na youtubu lik pokreće windows xp sa nokije e71 :shock:
e sad, moje mišljenje je da je to fejk, ali me zanima da li je uopšte moguće promeniti os na nokiji, znači na nešto što nije simbijan, ili je to u domenu naučne fantastike! da li je neko uopšte probao da se igra sa tim?
ja sam spreman da žrtvujem svoju nokiju u te svrhe, jer mislim da ne mogu da je s je bem toliko da ne mogu da vratim simbijan, a svaka promena bi bila osveženje, ali nisam siguran da li sam dovoljno vešt za tako nešto! svaki savet je dobrodošao! mislim, koliko teško može da bude? :)
e da, koristio sam search i nisam našao ništa o ovome na forumu, pa se izvinjavam unapred adminima, ako je o ovome već bilo reči!

To sto si video xp na e71, je verovatno neki vnc klient. ili je video fake, jel ne mozes windows koji je pisan za x86 pokrenuti na arm procesoru. Neki linux i mozda..

Postoji emulator za symbian (mislim da je dosbox ili sl.) preko kog možeš instalirati win 98 na symbian telefonima - možda si to video

e sad, odakle da krenem... naime, i drug i ja imamo potpuno isti telefon e71, koji je jedan od najboljih telefona ikada, bar po mom mišljenju, i sedimo u kafiću danas, i ja kažem, reci da na ovom telefonu ima nešto drugo što nije ovo g ovno od simbijana... nakačimo se na net, da vidimo da li je negde neko nešto probao da radi što se tiče promene os-a, kad ono ništa... 2, 3 linka na par foruma gde je neko postavio isto pitanje, 2,3 linka na youtube, a na youtubu lik pokreće windows xp sa nokije e71 :shock:
e sad, moje mišljenje je da je to fejk, ali me zanima da li je uopšte moguće promeniti os na nokiji, znači na nešto što nije simbijan, ili je to u domenu naučne fantastike! da li je neko uopšte probao da se igra sa tim?
ja sam spreman da žrtvujem svoju nokiju u te svrhe, jer mislim da ne mogu da je s je bem toliko da ne mogu da vratim simbijan, a svaka promena bi bila osveženje, ali nisam siguran da li sam dovoljno vešt za tako nešto! svaki savet je dobrodošao! mislim, koliko teško može da bude? :)
e da, koristio sam search i nisam našao ništa o ovome na forumu, pa se izvinjavam unapred adminima, ako je o ovome već bilo reči!
Ja ne znam da li je ljudima teško da ukucaju par reči u bilo koji pretraživač i da prestanu da pitaju ovakve gluposti. To je samo skin za symbian za koji je potreban flash (konkretno za symbian telefone s60 je flash lite 2.1).
Evo ti 2 programčića:
http://smart60.ru/realvista_desktop_v_unsigned.1203440165.html
i
http://smart60.ru/best_xp_theme_v.1183739380.html

Probao sam onaj sa xp stilom na e61 i batalio ga, jer radi sporo i ima bagove.

Gledaj to ovako
Bolje Symbian nego Win Mobile na telefonu :d :smoke:

Ja ne znam da li je ljudima teško da ukucaju par reči u bilo koji pretraživač i da prestanu da pitaju ovakve gluposti. To je samo skin za symbian za koji je potreban flash (konkretno za symbian telefone s60 je flash lite 2.1).
.

pazi, ti si citirao mene, a očigledno da ili nisi prošitao sve što sam napisao, ili nisi razuemeo! da li si razumeo deo o PROMENI OPERATIVNOG SISTEMA koji bi mogao STALNO da se koristi kao POTUNA ZAMENA ZA SIMBIJAN? da li si sad razumeo? nije mi jasno kako su svi osim tebe skapirali šta sam pitao! mene je zanimalo da li to može, i da li je neko pokušavao da radi tako nešto! što kaže neko ovde na forumu, ako nemaš ništa pametno da napišeš, nije ostavljanje postova obavezno!

@ed_hunter
jel možeš malo detalje o ovom dosboxu? jel može nešto drugo osim win 98, jer koliko sam čitao radi jedva... ja mislim da instaliram nešto što planiram da koristim stalno...

Poslednja izmena:
Mislim da nema alternative. Prvo, to je zatvoren proizvod i da bi se na njega stavio drugi OS, mora mnogo da se radi i hakuje hw da bi se napravio neki drugi OS.. A novi telefoni se toliko brzo pojavljuju da je razvoj drugog OS-a besmislen.
Ako te nervira Symbian, prodaj telefon i nabavi nesto na bazi Androida ili IPhone.

Mislim koja je poenta teranja DosBox emulatora na telefonu sem ako neces da igras starije igre?
Kao sto ti covek rece gore,batali se corava posla i zameni telefon ako ti Symbian ne odgovara ;)

telfon mi savršeno odgovara, mislio sam samo da promenim os, jer je to jedino što mi se ne sviđa... sigurno neću zbog toga menjati tel, tj ne smeta mi taj simbijan toliko, da mi to bilo presudno... u svakom slučaju, mislim da ima mnogo ljudi koji imaju sličan stav, vole nokiju, njen hardver, al ***** zbog simbijana... nije nokia bezveze prešla na linux, tek onako...

Šta uopšte znači konstatacija "najbolji telefon ikada po meni, samo da nema s#!t od Symbiana"?

Pa Symbian je sastavni deo tog telefona, praktično to i jeste taj telefon. Šta je tebi tu "najbolje ikada", dizajn, tastatura? To je potpuno kontradiktoran stav i budalaština. Na stranu to što nikad nisam čuo da je neko promenio softversku platformu urođenu Nokiji. Prosto ako ti se ne sviđa platforma ne kupuj taj telefon, a ako si ga kupio zato što ti je lep onda ne kukaj na platformu.

@kriket
Potpuni se slazem sa tobom.I meni nije bio jasan sa tom recenicom.Valjda se smart telefoni i kupuju zbog OS-a ,a ne prvenstveno zbog izgleda.
E71 jeste dobar telefon (mada vise volim win mobile aparate) i sistem na njemu radi odlicno i brzo.
Mislim da oni kinezi izgledaju isto kao e71 ,a nemaju symbian :)

@kriket
kada sam rekao najbolji telefon po mom mišljenju, mislio sam na sve zajedno... baterija, koja traje 4 dana, gps, wifi, memorija, brzina rada, podrška za aplikacije, kvalitet izrade, izdržljivost, tastatura, ekran, lakoća kucanja dugačkog teksta... šta ti treba... ali to u opšte nije tema sada!
meni na simbijanu smeta vizuelni deo, ne znam kako me ne razumeš... ja i dalje stojim iza toga da je i danas, u ovo veme, ovo jedan od najboljih telefona, a tek u vreme kad sam ga ja kupio, pre godinu i po dana, tek mu tad ništa nije bilo blizu! to je opet MOJ stav, a hvala bogu, svako ima pravo na svoj... pa samim tim imam puno pravo i da kukam...
nije mi jasno zašto moram da se ponavljam... šta vam nije bilo jasno u naslovu teme, i u mom prvom postu... ako nemate ništa pametno da napišete, i ne znate, ili nećete da mi pomognete, ostavljanje postova NIJE obavezno! ne razumem, ako mislite da je ova tema budalaština, zaobiđite je, a ne ostavljate gluposti kao što su "ako ti se ne sviđa simbijan, prodaj telefon"
neki od postova gore su bili korisisni, ne mogu da kažem, i njima hvala...

Poslednja izmena:
@vlayoshi:
Mnogo si bezobrazan i nadrkan, kako da ti kažem. Ne razumem šta si hteo uopšte da kažeš u ovom threadu, osim da uvećaš broj postova???
Ja bi te lično banovao za konverzaciju i stavove prema drugim korisnicima!

Nisam primetio da je covek nadrkan i bezobrazan,ali mislim da trazi nemoguce
Dakle ako ti se estetski ne svidja Symbian pokusaj sa nekom temom-imas ih dosta na netu :)
Ako ti se ne svidja kao OS-ne preostaje ti nista drugo da promenis telefon ili da se pomiris sa manama i prednostima softvera i nastavis opusteno da koristis svoj telefon(sto je zapravo i najlogicnije jer nijedan telefon nije savrsen,svaki ima prednosti i mane)
Unapredi softver na svojoj Nokia-i,stavi neku lepu temu i uzivaj ;)

Poslednja izmena:
@vlayoshi:
Mnogo si bezobrazan i nadrkan, kako da ti kažem. Ne razumem šta si hteo uopšte da kažeš u ovom threadu, osim da uvećaš broj postova???
Ja bi te lično banovao za konverzaciju i stavove prema drugim korisnicima!

nisam primetio da sam bezobrazan i nadrkan, jer da jesam verovatno bih psovao... ono što sam hteo da kažem, ja sam i rekao i napisao latiničnim slovima, a to što ti nisi razumeo, to je izgleda tvoj problem... u svakom slučaju, ne pada mi na pamet da se prepucavam na ovaj način. više puta sam zamolio da ostavljate postove koje su u direktnoj vezi sa temom, al to očigledno ne pali!
pa dobro, saznao, manje više ono pto me zanimalo, ako bude nekih rezultata u vezi sa promenom os-a, javiću...
što se mene tiče, admini mogu da zatvore ovu temu, a ako R_U_S baš insistiara mogu i da me banuju :)...
opet kažem, hvala svima koji su odgovorili, i koji su bili od pomoći!

Vlayoishi, ti si najobičniji wannabe sa tim nesuvislim pitanjima "da li se na Nokji Symbian može zameniti nekim drugim OS-em". Jedino pametno što ti se može odgovoriti na tako glupo pitanje je - NE MOŽE!.
A tek to da mu "ništa nije moglo prismrdeti pre godinu i po dana kad si ga kupio", imam za tebe jednu reč - iPhone 3G. Drugi bi verovatno mogli dodati još gomilu drugih reči/modela telefona koji su daleko napredniji po interfejsu i gomili drugih stvari u odnosu na E71 koji je i u Nokijinoj gami smartfonova - proizvod srednje klase.

Ovo je i kraj mog doprinosa ovoj beskorisnoj temi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno