Šta je novo?

Alternativa Windows Exploreru

• Začetnik teme Začetnik teme vrobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
Asrock Taichi RX 6800 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G4X
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koji program koristiti, a da lici na Win Explorer posto sam se na njega navikao? Ako imate dajte link za download?
Pozdrav

ja koristim 2xExplorer - besplatan, oko 500kB, ima preview slika, super program!!! Apsolutna preporuka! [vidi kako izgleda u attachmentu - u donjem levom uglu je ImagePreview-er!]

TurboNavigator - besplatan, moze da se podesi da lici na WinExplorer ili na Win/Total Commander

Ontrack PowerDesk (besplatan) - valjda www.ontrack.com

ZoNi je napisao(la):
ja koristim 2xExplorer - besplatan, oko 500kB, ima preview slika, super program!!! Apsolutna preporuka! [vidi kako izgleda u attachmentu - u donjem levom uglu je ImagePreview-er!]

TurboNavigator - besplatan, moze da se podesi da lici na WinExplorer ili na Win/Total Commander

Ontrack PowerDesk (besplatan) - valjda www.ontrack.com

Jeste, POwerDesk je besplatan, ali neka lite varijanta. Postoji i ta "deluxe" ali se ona placa. E, ZoNi, aj mi posalji na mail taj 2xExplorer posto imam samo @lite trenutno.

AccelMan (shareware, ali ga je lako krekovati) nesto manje od 3MB---> www.flexigensoft.com

Integrisa Player, Image & html Viewer i sve opcije (sem FTP klijenta) na koje ste navikli u Total Commanderu. Sve to upakovano u lep interfejs cija je podloga Shell (znaci sve je isto kao u Windows Exploreru). Pa vi vidite...

Inace covek koji je pravio 2xExplorer (mali, brz, a milion mogucnosti - cak nema vise mogucnost za tastaturske kombinacije time CTRL+S) radi na explorer^2 (na kvadrat) koji je sad u alfa fazi, a covek prima primedbe i sugestije tako da samo napred!

br@in je napisao(la):
AccelMan (shareware, ali ga je lako krekovati)

a koji to program nije "lako krekovati"? mada, po mom misljenju 3 MB je puno za file manager - zato mi se i svidja 2xExplorer (400kB, free)

Zoltane, sto se tice xplorer^2 - ja bih bio obazriv sa njim: ima prilicno bugova (kao sto autor i napominje); ja ga koristim od verzije 0.0.0.10 (sada 0.0.0.25), i od tada je puno napredovao; mislim da ce verzija 1.00 biti super (e, samo ko zna kad ce to 🙁 )

ZoNi je napisao(la):
Zoltane, sto se tice xplorer^2 - ja bih bio obazriv sa njim: ima prilicno bugova (kao sto autor i napominje); ja ga koristim od verzije 0.0.0.10 (sada 0.0.0.25), i od tada je puno napredovao; mislim da ce verzija 1.00 biti super (e, samo ko zna kad ce to 🙁 )

Mislio sam: napred sa predlozima! :hump:

ZoNi je napisao(la):
a koji to program nije "lako krekovati"? mada, po mom misljenju 3 MB je puno za file manager - zato mi se i svidja 2xExplorer (400kB, free)

Ima programa koje uopste nije lako krekovati. Najlakse je otici na astalavista ili neki slican Search i naci krek. Ali, ajde ti krekuj DrDent. Jednostavno, satraces se dok nadjes krek (ako uopste postoji). A ako ga ne nadjes, a stvarno ti treba da ga otkljucas onda RE ili disassembler pa krece RnR. Ince, DrDent je program za vodjenje stomatoloske ordinacije, a napravljen je u Hrvatskoj.

Svideo mi se 2XExplorer, praktičniji je za rad (po mom mišljenju) od Win(Total) Commandera ali sam se razočarao što ne mogu direktno iz njega da pokrenem muziku tj. otvori mi Media Player 9, ali onda moram da selektujem muziku pa da je statujem, što je apsolutno nepraktično. Na W2K se to dešava, na drugim OS nisam probao. Šteta.
Pozdrav!!!cheers

ZoNi je napisao(la):
da pokrenes muziku direktno iz 2xExplorera? kako to mislis: da ga koristis kao muzicki player? To moze TurboNavigator, a 2x ne moze (a i sta ce mu to?)... Pa, ni Total Commander ne moze to: i u njemu treba da kliknes mp3 fajl i on ti otvori WinAmp (ili neki drugi player)... [/B]
Nismo se razumeli. Kliknem na mp3 fajl u 2XExploreru, otvori mi Media Player na kojem stoji naziv zadnje numere koju sam slušao, tada moram da tražim, File>Open, mp3 fajl koji želim, pa da kliknem play.Znači, ne mogu klikom na dotični fajl u 2XExploreru da pokrenem Media Player i da mi automatski zasvira muzika koju sam kliknuo. To je sasvim normalno kod klasičnog Win Explorera.

Dabar je napisao(la):
Nismo se razumeli. Kliknem na mp3 fajl u 2XExploreru, otvori mi Media Player na kojem stoji naziv zadnje numere koju sam slušao, tada moram da tražim, File>Open, mp3 fajl koji želim, pa da kliknem play.Znači, ne mogu klikom na dotični fajl u 2XExploreru da pokrenem Media Player i da mi automatski zasvira muzika koju sam kliknuo.
😕 pa, ne znam... kao prvo, rekao bih: "Ko ti je kriv, kad koristis Media Player :rocket: " - ali, necu to da ti kazem...

kod mene, ja kliknem na mp3 fajl (jednom, jer sam tako podesio) i on odmah pocinje da svira u WinAmp-u... Koristim WinXP, ali ni ranije nisam imao takve probleme (koristio sam 2xExplorer i na Win2000 i na 98SE, a koristim ga i sada na Win2000 na poslu - naravno, svuda mi je kao difolt plejer namesten WinAmp!)

zaklucak: mislim da je to problem kod WMP, a ne kod 2xExplorera!

Našao sam kako tako rešenje mog problema. Desni klik na dotični fajl, otvori se meni u kojem se između ostalog nalazi" Play with media player", klik na to i muzika kreće. U suštini ne slušam MP3 kad ne moram, a sa Media playerom zvuk podešavam daleko bolje nego sa bilo kojim drugim plejerom, ali to je stvar ukusa, ne ulazim u to.
U svakom slučaju 2xExplorer vredi probati (mislim da ću ga i zadržati).

Malo me nervira sto ne mozes one barove da rasporedis kako ti hoces, vec samo na neke pozicije, ali je program fantastican!!!

Svaka pohvala.
Ukoliko uspem da se naviknem vrlo verovatno nastavljam da ga koristim.

Ima li neko serial ili krek za Accelman 2.4. Trazio sam na netu, ali sam nasao za verziju 2.08 koja ne valja.

PJ je napisao(la):
Malo me nervira sto ne mozes one barove da rasporedis kako ti hoces, vec samo na neke pozicije, ali je program fantastican!!!
Mislim da ce ovo resiti problem: Help->FAQ->Q6

Dabar je napisao(la):
Nismo se razumeli. Kliknem na mp3 fajl u 2XExploreru, otvori mi Media Player na kojem stoji naziv zadnje numere koju sam slušao, tada moram da tražim, File>Open, mp3 fajl koji želim, pa da kliknem play.Znači, ne mogu klikom na dotični fajl u 2XExploreru da pokrenem Media Player i da mi automatski zasvira muzika koju sam kliknuo. To je sasvim normalno kod klasičnog Win Explorera.
Nije mi bas jasno kako ti ne otvara. Kod mene sve radi normalno kao u Win Exploreru.

Nazad
Vrh Dno