Šta je novo?

Alternativa Intracom ISDN modemu

Boyce

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
649
Pozdrav,

Pre 2 nedelje su mi uveli ISDN i dobio sam onaj grcki Intracom modem koji se preko USB-a vezuje sa racunarom (link - slika). Posle 2 dana modem je poceo da mi pravi ogromne probleme (blokiranje racunara i sl.), pa sam resio da ga zamenim. Probao sam i sa stavljanjem novog firmware-a, ali nije pomoglo.

Ne razumem se najbolje u sve ovo, ali ono sto mi treba je uredjaj koji se koristi isto kao i ovaj Intercom-ov. Dakle, mora da bude externi i da se povezuje preko USB porta sa racunarom (laptop mi ima samo USB portove), i naravno da ima one izlaze za obicnu telefonsku liniju. Dakle, treba mi uredjaj koji radi i koristi se kao i ovaj Intracom, ali da radi mnooogo bolje.

Isto tako, ako neko zna sta jos mogu da uradim ovom modemu pre nego sto odem u kupovinu novog, bilo bi super.

Hvala

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Izvinjavam se na ponovnom pitanju, ali ovaj modem me dovodi do ludila :( Svakog dana moram da ga deinstaliram (drajvere) i ponovo ga instaliram da bi proradio.

Dakle, ako ga ne reinstaliram racunar se blokira (WinXP na dva PC-ja) obavezno prilikom konekcije. Pojavi se poruka Opening Port... i samo reset pomaze.

Kada ga reinstaliram, desi se da se lepo konektuje 0-3 puta.

Kada nece da se konektuje, pojavi se samo Dialing... i stoji. Ja kliknem na cancel i u tom trenutku svchost mi zauzme 100% CPU vremena, i samo reset pomaze. Dakle, kada god kliknem na connect, udahnem vazdug i cekam da li ce da se pojavi Verifying User Name and Password :)

Zanima me da li bi DLink DMI128+ resio moje probleme. Ako da, otici cu odmh da ga kupim. Da li je to mozda ovaj uredjaj (http://www.dlink.de/archivos/4-1190-FotoPeque/DU-128TAplus.jpg) , ili ovaj (http://www.dlink.it/archivos/4-517-FotoPeque/DU-128TA+.jpg). Uglavnom, dakle potreban mi je uredjaj koji funkcionise kao i ovaj Intercom, i da se povezuje preko USB-a sa PC-jem.

Na stranici http://www.pcberza.co.yu/asp/price/subgroup.asp?group=017&subgroup=003 je lista ovih uredjaja, i moze li neko da mi kaze, pre nego sto odem do Beograda, koji od njih je za mene.

Hvala i izvinjavam se na up-u ovog posta, ali stvarno mi je hitno :(

Poslednja izmena:
Taj D-Link čije si slike linkovao, koliko ja vidim, nema analogne portove.

Bolje nađi neku ISDN PCMCIA karticu, ili PCMCIA to PCI adapter pa na njega PCI ISDN karticu. Ili PCMCIA to Serial (RS232) adapter pa onda NetMod na njega.

Poslednja izmena:
Nekako mi se to ne cini kao dobrom idejom. Moram sve to da nadjem, i ko zna da li ce proraditi :( Meni jednostavno treba nesto sto radi i izgleda kao ovaj Intercom-ov, ali da radi bez problema.

Trazio sam D-Link DU-128TA+ USB ISDN Terminal Adapter po google-u i negde se pojavi i sledeca slika: http://www.expansys.com.hk/i/l/l105889.jpg , a negde i onaj mali.

Zanima me jos, da li kada ADSL dodje do mene, cu moci nekako da izbacim ovaj Intercom modem iz cele price, tj. da li ce na njegovo mesto doci neki drugi uredjaj?

pozdrav.

Probaj da pozoves Telekom, jer su oni zaduzeni za "odrzavanje" tog Intracoma. Kuc, kuc, evo vec mesec dana, stvarno nemam nikakav problem sa doticnim uredjajem.

Sta znam, sve mi se cini da ce opet da me zeza. Nemam uopste poverenja u taj modem. Zeleo bih da kupim jedan pouzdan i da resim problem zauvek :) Ovi obicni modemi me nikada nisu zezali kao ovaj ISDN.

Komšiji sam ugradio pre metar dana. Ne žali se. Samo sam mu instalirao drivere, bez softvera na onom rvc disku.

Boyce je napisao(la):
Sta znam, sve mi se cini da ce opet da me zeza. Nemam uopste poverenja u taj modem. Zeleo bih da kupim jedan pouzdan i da resim problem zauvek :) Ovi obicni modemi me nikada nisu zezali kao ovaj ISDN.
neznam stta si uradio sa isdn-om,ali ja sam hteo da pojedem :d taj d-link modem
bas taj http://www.dlink.de/archivos/4-1190...U-128TAplus.jpg
nikako nisam uspevao da preko usb na laptopu i rj45 na intrakomu "proteram"da to radi :crash: inace su oba modema do cekica bolni :mad:
pa bih i ovim putem hteo zamoliti ljude sa foruma koji znaju da instaliraju d-link a da ja nebi stvarno pojeo pomenuti modem da mi se jave nebi li mi pomogli u instaliranju tog g*****ta!!naravno sa devizom u potpisu :eyebrows:
ps kod mene grcki modem na xpsp2 pravi lajt show sa plavim ekranom,a na xpsp1 jos i kojekako radi............ u maraku bez light show-a :zgran:

Poslednja izmena:
Fritz PCI ISDN TA, firma Logo.. valjda ~70€
..i da vas glava ne boli
jeste interni, ali se u njega samo ubode kabl iz digitalnog izlaza sa IntraCOM-a ( ono sa oznakom S0) i to je to

btw, ima negde na forumu ( skoro je bilo) thread o problemima sa IntraCOM Netmod-om i jedan lik je opisao proceduru za 'sredjivanje radovanja' tog uredjaja.. search

pozdrav

Bas i ja htjedo' da pitam za taj Fritz ! Neko je ranije pominjao da je to mnogo dobar ISDN modem (terminalni adapter) a i reklamiraju ga vec godinu dana po racunarskim casopisima, pa jel ga ima neko, valja li cemu....??

chim prvi dodje u Logo, moj je!:D
odnosno, kupujem za firmu, pa ccu da javim kako shljaka..

za sada, status quo.. ja gledam uvoznika, uvoznik gleda mene:p

pozdrav

e probao sam netmod na nekoliko mashina,..

u pravilu mi je pravio iste probleme samo na starijim matichnim plochama (tipa za talona kx/kt133 ~600mhz atlone-1ghz),.. na kt266/kt400 i nf2 nikad..

onda sam se raspitao i rekli su mi da je problem sa starim plochama sa usb 1.0 (ima neki problem na starim usb 1.0 dok je nan novim ok)
kupio sam usb 2.0 adapter (sa 6 portova) instalirao na kx133 plochu i preko njega je net mod radio savrsheno

ako bi kadtad zabagovao na novim mashinama, onda bi to bilo resetovanje celog uredjaja samog od sebe (bez pritiska reset tastera) a taj problem sam reshio apdejtovanjem biosa netmoda i stavljanjem poslednjih drajvera..

dakle, net mod:
ne na staru plochu osim preko usb 2.0 adaptera
na novoj plochi gledaj da ga drzish na odvojenom usb kanalu i da nije opterecen drugim uredjajima (jer, kako mi kazu, vuche dosta struje)... znachi nemoj ga utaci zajedno pored shtampacha ili misha ili bilo chega drugog, vec gledaj da ti je taj usb kanal prazan samo za netmod..

nadam se da sam ti pomogao.. :)

(ako imash staru plochu pozajmi od nekog usb adapter i probaj prvo, pre nego shto potroshish pare - ovo je radilo kod mene, mozda je kod tebe drugachiji problem)
cena usb adaptera je oko 1200-1500 din

ajde ako mozes daj mi link ka novim drajverim,i koja je verzija?a kako si flesovao bios?

hvala druze,pomoglo je

ja updateovao rucno ok... config manager mi nesto ne radi, ne nadje modem...

Vrh Dno