Šta je novo?

Altec Lansing VS4121

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Kupio ih danas al avaj !
kad pustim pesme iz winampa Ok je zvuk, mozda malo vise izrazen bas al nije strasno...
Onda ugasim sve programe i nastane problem !

Kad predjem 65% jacine na potenciometru, cuje se prilicno pucketanje skoro ko cvrcanje u trjanju od 2 sekunde pa na kratko prekine pa opet. Sateliti su udaljeni od moje glave 70 cm I toliko medjusobno udaljeni. A kad prislonim na njih uvo ima sum I na nuli kad je potenciometar za jacinu a povecava se od 25% a vec na 40% pojavljuje se I to blago grebuckanje. To vazi za ove najmanje zvucnike na satelitima uspravne. Posto sateliti imaju I zvucnike usmerene ka stolu kod njih je jos gora situacija pa ta “morzeova azbuka” pocinje kod 45% a blagog suma ima isto od starta ! Desni satelit u kome je potenciometar je jos 10% gori od navedenog levog !
Znaci kad su normalno postavljeni na stolu I subwufer na podu I nista na kompu nije upaljeno stavim potenciometar na ~ 40% I CUJE SE BLAGI SUM a na 55% I to krckanje
Bas skoro da I nema nikakvih promena, tek od 85% nesto kao malo al to je kad sam glavu na njega prislonio tako da na njega nemam zamerki ….
Sta da radim ?
PS.Imam integrisani Realtek 7.1
Ali mi se cini da to ni zvucna ne bi resila …
Ili gresim ?
Ima li neko danas vremena I razume se u zvucnike pa bi mogao doneti do njega da on/vi proverite ?
Skenjo sam se bas !
Mislio sam da cu napisati: Vrede svaku paru a ono …
(

POOOOOMOOOOC !
Ko god ima danas vremena i ATP3 ili 4121 i po mogucstvu zvucnu nek mi se javi na pm da svratim do njega, vas ...
Ja sam na NBG pa blizi ce imati prednost da me upoznaju !
;-)
Donosim pivo il sta vec treba !
:))

HVALA !!!

nema potreba da postujes na dva mesta.
nikada nisam pojacavao na 65% jer je to suvise glasno za moj ukus, a i ti zvucnici nisu pravljeni za odvrtanje i pravljenje zurki vec za normalno slusanje muzike i gledanje filmova/igranje. kada pojacam na 50% a ne ide nijedna pesma cuje se tihi sum, ali mislim da je to normalno. opusti se...

Ja sam Altec 4121 uzeo mom burazeru sam rodjendan. prilikom testiranja potenciometar je bio na maximumu, nikakvo pucketanje i slicno ja nisam primetio... Muziku sam pustao sa mp3 plejera... Verovatno ti je zapao los primerak. Mada, ovi zvucnici su vec bili usvirani (bili su izlozeni, ja sam nakacio mp3 plejer, testirao...bilo je sve ok). novim zvucnicima je potrebmo oko 100h rada da se "usviraju" i tek onda normalno rade i mogu da se "teraju":) Ukoliko ti problem i dalje ostane, reklamiraj!

nema potreba da postujes na dva mesta.
nikada nisam pojacavao na 65% jer je to suvise glasno za moj ukus, a i ti zvucnici nisu pravljeni za odvrtanje i pravljenje zurki vec za normalno slusanje muzike i gledanje filmova/igranje. kada pojacam na 50% a ne ide nijedna pesma cuje se tihi sum, ali mislim da je to normalno. opusti se...

Znam da nema potrebe i izvinjavam se i administratorima ali ja sam student prosecan , vise nigde ne radim za stalno osim poneka fizikalija gradjevinskog materijala (cesto se radi i 2-3 sata a dobije se puna dnevnica) a puko sam 5100 i jos cu za zvucnu 2400 i to je skoro 100 Evra pa reko da sa nekim sto pre resim problem da me ne *****avaju za garanciju !
Nije sala ...
PS.Na festu sam pukao vise al mi nije krivo, 1/3 na taksi
Kad bi me ovi zeznuli, dodje mi da im sve polupam i njih al opet nebi imao pare u dzepu tako da me valda razumes ...

Jesi li siguran da smetnje ne izaziva neki uređaj u blizini? Fluo cev, neki elektromotor, tako nešto.

Pa nemam nikakve magnete pored njih, ni elektomotor ...
Jedino je monitor TFT izmedju njih i Zidna neonka ali je isto i kad je upaljena i ugasena ...
Cak i kad monitor ugasim nema promene....
Sad nocu je jos izrazenije !!!
:-(

Druze vrati ih tamo gde si ih uzeo. Reci da zvucnici krce i da insistiras da ih oni poslusaju zajedno sa tobom. Kupio si novu stvar, imas garanciju....moraju da ti je uvaze!

Ja sam pre 3 meseca uzeo nov monitor Samsung 931bw. Posle 2 nedelje poceli su da mi se pojavljuju problemi sa istim. Odneo sam u radnju, reklamirao....odneli ga u servis, pa opet nije bilo ok..i na kraju su mi zamenili (dali mi nov), naravno sa tim je bilo sve ok. Nikakav problem mi nisu pravili, vrlo brzo i korektno su mi izasli u susret. Nemoj da razbijas glavu, reklamiraj i gotovo!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Probaj da kablove od satelita postaviš tako da se ne dodiruju sa kablovima za napajanje drugih uredjaja, ako i tada problemi ostanu, vrati ih u prodavnicu.

Probaj pre svih exibicija da reinstalirash drivere od zvuchne.Vidim da si u medjuvremenu kupio i zvuchnu karticu,a probleme si imao i sa integrushom.Probaj ruchno da obrishesh sve repove od prethodnih drivera,pa instaliraj ponovo drivere za novu zvuchnu.

Ma, da ali i kad je komp ugasen a zvucnike upalim i smanjeni se na nulu "cuje" se sum a kad bas pojacam i izrazen postaje !
?

Pa jel ti slushash shum ili muziku?Shum je u principu normalna pojava kod nize klase pojachala i nemoj se opteretjivati oslushkivanjem i guranjem glave u driver ne bi li chuo i trunku nechega shto te "uznemirava".Pucketanje je vetj druga stvar,i to je najverovatnije do zvuchne/drivera/nekog konflikta medju njima ili losheg uzemljenja samog rachunara.Ako je samo shum u pitanju,opusti se i slushaj muziku ;)

Pa pukao sam skoro 100 evra a ti kazes da se smirim !
Pa sta, treba da se za te pare cuje SUM ?!
Zato sam i pitao po forumima sta je najbolje - da ne cujem SUM !

Da li ima neko u BG iste zvucnike da svratim i usporedim ?
Hvala !

Moze da je losa struja ovde jer sam sve zivo nakacio na jedan produzni, pokusacu da razvucem sa dve grane ...

Iskreno me mrzi da ih vracam a "morzeova azbuga" je nestala cim sam ubo u zvucnu.
Zvuk kad pustim mp3 je SUPER !
Naravno, zavisi od mp3 zapisa pa se razlikuje od pesme do pesme ...
Bilo je par ljudi i kazu da to nije strasno , taj sum sto se cuje kad je komp ugasen a zvucnike ukljucim.
Kad je potenciometar na 40% + onda se cuje sum.
To me NERVIRA, priznajem.

PS.Hteo bi da kod nekog drugog poslusam njegov primerak, necu da mi se prodavac smeje - da budem SIGURAN da to moze "tise" !

E ovako, sto se tice tog suma isti postoji i kod Altecovih 3151 serija, imao sam ih licno a primetio sam i kod drugara. Takodje me je nerviralo do bola i kasnije sam ih prodao i kupio extra sluske :).
On verovatno potice od komponenti u pojacalu slabijeg kvaliteta (verujem da je neka banalna stvar koja moze da se zameni), a delom i zbog zvucne, vec je pisano o tome na benchu.
poz

Nazad
Vrh Dno