Šta je novo?

Altec Lansing ADA 890

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Imam priliku da dodjem do ovog finog 4+1 zvucnog sistema u zamenu za moj stari kucni HiFi.

Ima li neko ikakvih iskustava sa ovom napravom? Prevashodno bih je koristio za kucni audio (sa kucnog DVD playera) i naravno DVD filmove.

Pozdrav, Cale

Taj model je skoro istovetan ada-885 koji se moze nabaviti i kod nas.
Zvucnici su odlicni,imaju najbolji opseg na trzistu(da, bolji i od 4.1 klipscha)
Ako mozes da biras uzmi Logitech z560,najbolji zvucnici koje videh i cuh,prosto zapanjujuce!

Cale je napisao(la):
Imam priliku da dodjem do ovog finog 4+1 zvucnog sistema u zamenu za moj stari kucni HiFi.

Ima li neko ikakvih iskustava sa ovom napravom? Prevashodno bih je koristio za kucni audio (sa kucnog DVD playera) i naravno DVD filmove.

Pozdrav, Cale

Zavisi koji si Hi-Fi sistem imao. Za sve jeftinije od nekog ozbiljnog pojačala i zvučnika (čitaj: B&W, Jamo etc.) valja. Ako si imao neku bezveze liniju, menjaj odma'. Zvučnici su boli glava, ali su isto tolio i skupi. Medjutim, vrede svaku paru.

Cale je napisao(la):

Pozdrav, Cale

A koji s to polovan sistem mislio da das za te komp zvucnike?

Sistem je star blizu 12 godina:

Denon receiver DRA325 (ili tako nesto) sa 2x45 W sin
Deck uz njega (mrzi me da idem do sobe da vidim kako se zove, ali dve glave i nista extra)
Sony zvucnici (80 W sin, ravna bass kvadratna membrana...)
Technics CD player

Cale je napisao(la):

Deck uz njega (mrzi me da idem do sobe da vidim kako se zove, ali dve glave i nista extra)
Technics CD player

Kupuj slobodno!!

BodyRemover je napisao(la):
Taj model je skoro istovetan ada-885 koji se moze nabaviti i kod nas.
Zvucnici su odlicni,imaju najbolji opseg na trzistu(da, bolji i od 4.1 klipscha)
Ako mozes da biras uzmi Logitech z560,najbolji zvucnici koje videh i cuh,prosto zapanjujuce!
E pa jel ima z560 kod nas da se nadju i po kojoj ceni ......ja sam hteo da ih porucim iz Amerike.........

Cale je napisao(la):

Technics CD player

Sve zavisi od toga koliko vredi taj 5.1 sistem.
Tvoj hi-fi vredi oko 650-700 DM (komplet).

david je napisao(la):
E pa jel ima z560 kod nas da se nadju i po kojoj ceni ......ja sam hteo da ih porucim iz Amerike.........

A ja iz Nemacke,kod nas ih nece biti jos sigurno 2 meseca zbog agilnosti domacih distributera:D :D :D

Nemoj ih uzimati ako su skuplji od 130$ , toliko su u Nemackoj u radnjama

BodyRemover je napisao(la):
Nemoj ih uzimati ako su skuplji od 130$ , toliko su u Nemackoj u radnjama
140 $ plus shipping 20 $ ali problem je ko ce da mi donese i plasim se u kolika ce carina da bude.........inace nalozio sam se sa maximalno......400W RMS (nadam se da je to prava snaga)

Ps. jel si ti chuo zvucnike uzivo?

david je napisao(la):
140 $ plus shipping 20 $ ali problem je ko ce da mi donese i plasim se u kolika ce carina da bude.........inace nalozio sam se sa maximalno......400W RMS (nadam se da je to prava snaga)

400 W RMS? Kakva lagaja. Dokle je stigla borba za kupca.FX

david je napisao(la):

Imas li ti uopste predstavu koliko je to 400W RMS, ladno da srusis kucu. Nemoj da zivis u zabludi da iz malih kutijica moze da izadje tolika kolicina energije. Daj boze kad saberes sve satelite i subwoofer da imaju zajedno 60W RMS. ;)

notax je napisao(la):
Dokle je stigla borba za kupca.FX

Uskoro ce slati likove koji raznose komp zvucnike po kucama i njima nam prati tepihe kao oni irititajuci likovi sto prodaju usisivace.Nasi zvucnici mogu i da masiraju ledja ,a mozete ih koristiti i kao mesalicu za beton.:)
Kakvi kerovi, 400W RMS,pa to je necuveno.Ni oni razglasi po cirkusima nemaju toliko.

Aca je napisao(la):
Imas li ti uopste predstavu koliko je to 400W RMS, ladno da srusis kucu. Nemoj da zivis u zabludi da iz malih kutijica moze da izadje tolika kolicina energije. Daj boze kad saberes sve satelite i subwoofer da imaju zajedno 60W RMS. ;)
Slucajno sam imao prilike da cujem Bose zvucnike koji su jos manji od ovih logitech-ovih i koji su neverovatno glasni ......naravno da se ne mogu porediti posto Bose kostaju oko 3600$ , ali samo ti navodim primer da iz malih kutija moze da se dobije kvalitet i jachina.........a sto se tiche z 560, znam da je previse da imaju 400W ali po nekim review-ovima po netu sam citao sam su dosta jaki ......

david je napisao(la):
Slucajno sam imao prilike da cujem Bose zvucnike koji su jos manji od ovih logitech-ovih i koji su neverovatno glasni ......naravno da se ne mogu porediti posto Bose kostaju oko 3600$ , ali samo ti navodim primer da iz malih kutija moze da se dobije kvalitet i jachina.........a sto se tiche z 560, znam da je previse da imaju 400W ali po nekim review-ovima po netu sam citao sam su dosta jaki ......

Zene su debele, a mushkarci su JAKI.

posle dva dana...

Dva dana nisam mogao da se logujem na forum zbog znanih nam problema.

Elem, moj sistem je otisao srecnom kupcu, a onda su u PCCentru za***ali stvar. Navodno im spediter (SIC!) nije doneo pravu robu i sledecu isporuku dobijaju TEK POSLE NOVE GODINE (btw. posle 15 januara jer niko od njh nece raditi u medjuvremenu).

Imate li neku alternativu Altecu (a da moze kod nas da se nadje DO nove godine). Stavicu potrznju i na oglase...

Any idea?!

sta mislite o pojacalu MUSTANG 2x 500w veliko kao masina za pranje vesa da li ono moze da izvuce 2x 500w ??? ( za svirke ) ...

BMW je napisao(la):
sta mislite o pojacalu MUSTANG 2x 500w veliko kao masina za pranje vesa da li ono moze da izvuce 2x 500w ??? ( za svirke ) ...

Pa, ako u toj velikoj kutiji ima i nekih velikih trafoa i kondenzatora, i tezi min. 30-40 kg, onda moze.

Dodjite u SURDULICU pa da viditra azdaju !!! covek se zove D.J. HOBOTNICA ( raja ) radio je na nekim svirkama i u nis-u .

Re: posle dva dana...

Cale je napisao(la):
Dva dana nisam mogao da se logujem na forum zbog znanih nam problema.

Elem, moj sistem je otisao srecnom kupcu, a onda su u PCCentru za***ali stvar. Navodno im spediter (SIC!) nije doneo pravu robu i sledecu isporuku dobijaju TEK POSLE NOVE GODINE (btw. posle 15 januara jer niko od njh nece raditi u medjuvremenu).

Imate li neku alternativu Altecu (a da moze kod nas da se nadje DO nove godine). Stavicu potrznju i na oglase...

Any idea?!
Koliko znam , PCCentar je sada dobio ove zvuchnike , ali trenutno vlada prava jagma za njima , tako da ti savetujem da pozurish i pitash ih da li imaju josh .

Na zalost ne dele ih dzabe... vec za 6 poznatih nam plavih novcanica sa Klarom Schumman na naslovnoj strani :)

Dakle, resio sam se na krupan korak i ucinio sam navedenu zamenu. Dakle, od svega sto sam imao ostao sam sa (kucnim) DVD playerom najbolje firme na balkanu (XWave 1100) i ADA 890.

Dobio sam na prostoru :)

Prvi utisci su jako povoljni, a za druge cu vam napisati nekoliko reci narednih dana, kad preslusam i pregledam sta imam ovde.

Pozdrav, Cale

Cale je napisao(la):
Na zalost ne dele ih dzabe... vec za 6 poznatih nam plavih novcanica sa Klarom Schumman na naslovnoj strani :)

Dakle, resio sam se na krupan korak i ucinio sam navedenu zamenu. Dakle, od svega sto sam imao ostao sam sa (kucnim) DVD playerom najbolje firme na balkanu (XWave 1100) i ADA 890.

Dobio sam na prostoru :)

Prvi utisci su jako povoljni, a za druge cu vam napisati nekoliko reci narednih dana, kad preslusam i pregledam sta imam ovde.

Pozdrav, Cale

Slaba vajda, ako pochinjes sa "dobio sam na prostoru", a nastavljash sa "povoljnim utiscima".:(

notax je napisao(la):
Slaba vajda, ako pochinjes sa "dobio sam na prostoru", a nastavljash sa "povoljnim utiscima".:(

Ima, vajde, itekako...

Evo, ovako:
Prvo da kazem da sam u godinama kad sam poslednji put nabavljao HiFi opremu, dakle krajem '80-tih, vazila neka druga pravila vrednovanja kvaliteta opreme (sto teze, to bolje npr).

Nakon otpakivanja predivne sarene kutije u startu sam se pomalo razocarao (otuda opaska o dobitku na prostoru). Naime pored izuzetno impozantnog subwoofera bila su cetiri satelita, u najmanju ruku neozbiljnog izgleda, teski oko pola kile po komadu i nezavidne velicine (prednji oko 10x15 a zadnji 10x10 cm en face), mnostvo kablova i prikljucaka i prilicno stur manual. OK.

Sve se lako prikljucuje i svi kablovi su sa konektorima u bojama koje odgovaraju prikljuccima na sub-u. Prva (i mozda jedina prava) zamerka: kablovi su razmerno kratki. Za prednje satelite oko 2.5 m a za zadnje oko 4m. Duzina bi bila kompletno suficijentna za desktop zvucni sistem (sto ovo zasigurno nije!), ali za kucni sistem itekako nije. Pritom kablovi za prednje sat. imaju konektor kakav prvi put u zivotu vidim i ko-zna-koliko zhila u sebi, a Altec ne nudi nikakav produzetak. Zadnji su obicni dvozilni sa bananicama na kraju - OK. Nista od prethodno zamisljene pozicije i dodatna kuknjava moje gospodje :)

Sva sreca da XWave ima SPDIF izlaz, obzirom da na Altecu nema Optical ulaz - kupuje se kao opcija.

A onda dobre stvari: prvo audio CD u DVD i osmeh na licu slusaoca; fenomenalno! Od 5 ponudjenih modova za slusanje (stereo, stereox2, quad, pro logic i dolby digital) svi zvuce fantasticno, ali Digital najbolje. Zvuk je vec na maloj snazi veoma pun i bogat, sa dosta basova, koliko se ne bi ocekivalo (postoje podesavanja za bas i visoke na desnom satelitu). Na srednjoj jacini takodje veoma dobro. Izuzetno topao zvuk i mnostvo zvukova koje do sada nisam ni cuo na starom sistemu. Pri submaksimalnoj snazi ostaje neverovatna kolicina basova i dovoljno visokih tonova. Snage ima sasvom dovoljno, bez distorzije i bilo kakvih drugih zvucnih artefakata, i sasvim dovoljno da potpuno ispuni prostor za bogatu zhurku, a da se covek ne brine da li ce faliti snage u zvucnicima. DVD - perfektno, bilo da je u pitanju muzika u Pulp Fictionu, rokacina u Face Off ili zvucni efekti u Gladiatoru, sa izuzteno dobro definisanim zvucnim prostorom...Tuckwood? Dovidjenja...

Evo i linkova drugih ljudi koji su ih testirali. Ako jos nekog zanima nesto iz ovog topica, ask...

http://www.altecmm.com/webapp/commerce/command/ProductDisplay?prrfnbr=17794&prmenbr=9490&from=

http://www.anandtech.com/audio/showdoc.html?i=1523&p=1

http://www.avault.com/hardware/getreview.asp?review=altecada890

Pozdrav, Cale

hmmm ovo deluje odlicno

ali ja ocu isto da pazarim Alteca i to ATP3 koji su 200 maraka...
ne znam da li je to puno gledao sam mnostvo testova i svi tvrde da je zvuk odlican ,a i linija samih zvucnika je super..
ja nemam neku veliku sobu pa ma zato i odgovara sto su 2 komada plus subwoofer :))
sta vi mislite o njima :)
dal da ih pazarim?

Azda' je napisao(la):
hmmm ovo deluje odlicno

ne znam da li je to puno gledao sam mnostvo testova i svi tvrde da je zvuk odlican ,a i linija samih zvucnika je super..
ja nemam neku veliku sobu pa ma zato i odgovara sto su 2 komada plus subwoofer :))
dal da ih pazarim?

Ajde, pazari ih, pa nam javi kakvi su, da ih i mi pazarimo. :D

Azda' je napisao(la):

Fenomenalno.
ATP4 i 5 su jos bolji (4.1 sistemi).

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno