Šta je novo?

altec 251 ... need some help

daddy

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
609
:crash: kupio sam doticni sistem i poterao sve kako treba, al me interesuju dve stvari (inace totalni sam amater pa oprostite)
- kada jace odvrnem, vufer hoce da susne, narocito ako je pojacan (lici na truckanje basa, kada je membrana pukla) a ovo se manifestuje kod odredjenih pesama (odredjenog tipa, npr jaka rok muzika i sl.)... da nije to mozda zbog integrisane zvucne na ploci epox, odnosno da li ce nabavka neke sblaster kartice da resi ovo?
- dalje, vufer zuji i suska, hocu da kazem da ne reprodukuje muziku kao normalan zvucnik (ili sateliti). jeli to tako normalno ili sa ovim mojim nesto nije u redu?

tnx unapred

Slazem se sa NTC da su tvoji simptomi u 90% slucajeva los pristup snimanju muzike ili nekvalitetan snimak koji si dobio od drugog....onih 10% je ono sto ja zovem "Dobrodosao u svet Hi-Fi zvuka" Doticni simptomi se javljaju i u slucajevima kad je hardwer ispod mogucnosti reprodukcije snimaka...U tom slucaju najcesce je problem do predpojacala (zvucne kartice) ili pojacala - aktivnih zvucnika
Da objasnim uzmes neku pesmu koja je snimljena u Hi-Fi kvalitetu i pokusas da je reprodukujes sa odlicnog CD i pojacala na lose zvucnike koji nemogu da isprate dinamiku...frektivni opseg...dobices zamucenu sliku istog....sa puno zveckanja...probijanja...
Na tvome mestu bih prvo sto kaze NTC proverio kvalitet snimka (kod mp3 je cesta pojava loseg snimanja)
Na drugom mestu drajvere za zvucnu karticu na ploci (na stranim forumima nforce zvuk je ocenjen kao najbolje integrisano resenje)
Tri proveri zvucnike...probijanje (odlepljivanje) membrane je vidljivo golim okom
Posebna zvucna kartica je uvek bolje resenje od itegrisane ...moje licno misljenje

vanyadds je napisao(la):
Slazem se sa NTC da su tvoji simptomi u 90% slucajeva los pristup snimanju muzike ili nekvalitetan snimak koji si dobio od ....
.... Posebna zvucna kartica je uvek bolje resenje od itegrisane ...moje licno misljenje

imao sam u vidu sve sto pricas za mp3 pa sam isprobao sve obicne cd - ove :) kod kojih sve fercera kako bi trebalo. drajvere cu da dnloadujem, a posebna zvucna je u planu, ali samo sto sam kupio al251 te nemam pare za neku bolju, a losiju necu. ;) ... dileme razresene ... puno hvala

Poslednja izmena:
Nisi naveo koju Epox plocu imas tj. koja je zvucna u pitanju.Moze da se desi da su boje na izlazima pobrkane (kao kod NF7-s). Resenje za taj problem je Zuta na crnu i obrnuto. Ako ti je Mp3 losijeg kvaliteta moj savet ti je da setujes sistem na "Two speaker" . Kupovinom posebne zvucne kartice neces dobiti skoro nista ako i dalje pustas lose kompresovani mP3. Mislim da ti je pametnije da voljene numere ponovo kompresujes recimo na 256kb i videces drasticnu razliku.Ako imas Nforce 2 Sound Storm zvucnu onda obavezno instaliraj drajvere 4.31 , kako bi sprecio potencijalne probleme ne vezano za krchanje woofera u lose kompresovanom MP3.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno