Šta je novo?

Altec 251 + 8738

taba

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2002
Poena
620
Imam integrisanu 8738. Kako tacno treba da povezem zvucnike i sta tacno treba da uradim sto se softvera tice da bih imao 5.1 zvuk

Na koju foru treba da povezem 3 dzeka u tri ulaza kad mi treba line-in!?!?!?

I kad plagujem samo zeleni dzek, rade mi svih 5+1 zvucnika, ali nije 5.1... bar se meni cini da nije:)

Ok, na integrisanim zvucnim kartama podrazumeva se da 5.1 zvucnici zauzmu sva tri dzeka, tako da ako hoces nezavisni line-in, kupi neku Live!/Audigy karticu.
Btw, ako slusas samo mp3 muziku, cujes samo 4.1 sistem, posto Winamp nema default plugin da koristi i centralni visokotonac. Opcija ti je da skines plugin sa neta za to (koristi search, bio je nedavno topic na tu temu), ili da pustis neki DVD, onda ces imati prilike da cujes prave mogucnosti tvojih Alteca.

kao sto rekoh, rade mi svih pet zvucnika + vufer... znaci po defaultu mi radi i srednji... ne znam kako al eto:)

nego, ako je tako, zanima me koji dzek ide u koju rupu na ovoj integrisanoj, posto u uputstvu se za 5.1 podrazueva kartica sa 5 rupa.

I da, ponovo pitam: jel moram da instaliram neke drajvere...?

Za 5.1 zvucnike ti trebaju 3 rupe, ostalih 2 su na kvalitetnijim kartama mic i line in. Sto je toliko bitno koji konektor ide gde? Mislim, ne znam kakve su boje konektori na Altecu, a na plocama su najcesce roze, zelena i plava.

P.S. I dalje nisi potpuno jasan...
P.P.S. Ako si instalirao drajvere za taj CMI 8378, to je to, nema vise drivera.

Poslednja izmena:
pa kako nije bitno koji konektor ide gde, zaboga?! Sta, sad ja kao mogu da ih plagujem kako ocu?

Sto se tice softvera, za moju zvucnu mogu da instaliram drajvere i aplikacije (neke gluposti, sound recorderi, drugaciji volume control). Instalirani su mi samo drajveri. Ne znam da li moram nesto i na tim aplikacijama da podesavam da bih imao 5.1

eto..

Mislim da ne, mada mozes da probas, ne znam sta ces dobiti. Ako imas zvuk na svim zvucnicima, sve je ok.

Od gameporta ubodes prvo crni pa svetlo zeleni i na kraju zuti. Da bi proverio da li si ih dobro prikljucio instaliraj neku igru npr. VietCong znam da ima Test Sound gde ce svaki zvucnik da se odazove posebno (Front Left, Center...). Takodje, morash u Control Panelu/ Speaker Settings da podesis 5.1 surround speakers.

nesharm je napisao(la):
Ok, na integrisanim zvucnim kartama podrazumeva se da 5.1 zvucnici zauzmu sva tri dzeka, tako da ako hoces nezavisni line-in, kupi neku Live!/Audigy karticu.

Ti izgleda nisi video Abit NF7 i slicne ploce koje imaju svih 5 audio konektora. ;)

A paziti na 8738 i 8738/6CH, razliciti cipovi i drajveri.
Ako su driveri instalirani dobro, sa sve onim aplikacijama (sve sto se dobija uz CMI zvucne) onda ces imati i program u kome namestas kako ce ti 3 konektora raditi.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Ti izgleda nisi video Abit NF7 i slicne ploce koje imaju svih 5 audio konektora. ;)

A paziti na 8738 i 8738/6CH, razliciti cipovi i drajveri.
Ako su driveri instalirani dobro, sa sve onim aplikacijama (sve sto se dobija uz CMI zvucne) onda ces imati i program u kome namestas kako ce ti 3 konektora raditi.

Pozdrav!

Pa kad sklapam ljudima samo kante od ASUS-X-eva i jeftinih Epoxa :). Znas ono "samo sto jeftinije...". Kad pogledam, nisam sklopio nekom NF7 jedno 6-7 meseci sigurno...al smo sirotinja...

Vrh Dno