Šta je novo?

Altec 251 5.1 ili Altec ATP4 ?

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
Sta mislite koji sistem ce se bolje pokazati sa obicnom CMI 5.1 zvucnom kartom :

Altec 251 5.1 (60 Watts Total Continuous Power RMS
(2x6.5 W/Front; 2x7.2 W/Rear; 7.6 W/Center; 25 W/Sub)
ili
Altec ATP4 4.1 ? (80 Watts R.M.S.
SATELLITE SPEAKERS
? Drivers (per Satellite): Two 28mm full-range and one 3" mid-bass driver
SUBWOOFER
? Driver: One 6.5" long-throw woofer)

Zelim da slusam i muziku sa PCa (MP3+CD) pored gledanja filmova i igranja.

ATP4 je stari model i ne proizvodi se vise, a 251 je noviji...
Mozda bi najbolje bilo da ako si u prilici poslusas i jedan i drugi, pa koji ti se vise dopadne. Sto se tice zvucne ne moze se bas reci e ovaj model bolje radi na njoj nego neki drugi. Ona je jednostavno takva kakva je bez obzira koje zvucnike na nju nakacis.

Crni je napisao(la):
ATP4 je stari model i ne proizvodi se vise, a 251 je noviji...
Mozda bi najbolje bilo da ako si u prilici poslusas i jedan i drugi, pa koji ti se vise dopadne. Sto se tice zvucne ne moze se bas reci e ovaj model bolje radi na njoj nego neki drugi. Ona je jednostavno takva kakva je bez obzira koje zvucnike na nju nakacis.
[/QUOTE

Znam da je ATP4 stari model ali mogu da ga nabavim za otprilike iste pare kao i 251. Naravno, ne mogu da poslusam ni jedan od njih, tako da kupujem macku u dzaku iako razni testovi na netu i po stampi govore da su oba modela dobra. E pa ja bih one na kojima slusanje muzike bolje "prija". ATP4 imaju srednjetonce sto mi se svidja, ali kazu da im je bas preglasan a ne postoji kontrola na samom zvucniku, vec se to mora podesavati softverski.

Sto se CMI zvucne tice znam da ona daje zvuk tek da ga ima, ali mozda neki zvucnici vise isticu mane pa sam na to mislio kada sam pominjao zvucnu.

Koliko se nedostatak centralnog zvucnika kod ATP4 uopste primecuje?

ATP4 imaju srednjetonce sto mi se svidja, ali kazu da im je bas preglasan a ne postoji kontrola na samom zvucniku, vec se to mora podesavati softverski.
Mislim da nisi u pravu sto se tice kontrola za bas. Prednji deni zvucnik ima na sebi kontrole i to:
1.Volume + On/Off
2.Treble
3.Bass
Barem je tako na mojim ATP3 kojima sam prezadovoljan, a trebalo bi da bude i na ATP4. Usotalom proveri na Altec-ovom sajtu, a mislim da imas neki PDF katalog i na PCC-ovom sajtu koji je cini mi se distributer istih (nemoj da me drzis za rec), pa ako si iz BG svrati do njih, pa pogledaj i poslusaj...

Crni je napisao(la):
Prednji desni zvucnik ima na sebi kontrole i to:
1.Volume + On/Off
2.Treble
3.Bass

Mislio sam na ovo kada sam rekao da nemaju kontrolu za jacinu basa :
Also the lack of a volume control on the sub is not a good thing.

Da li mozes da mi objasnis sta ovo znaci :

The speakers were very easy to set up, but they do require that you have two ports each for the front and rear outputs.
Pretpostavljam da se ovo odnosi na front i rear izlaze na zvucnoj karti.
No adapter is provided for the most common Dolby Digital output used on Sound Blaster Live! cards.

Na vise mesta na netu sam naleteo na ovo :
There was also a slight buzz when the speakers were on but not playing sound. This grounding buzz disappears when you start to play audio.
iz drugog prikaza :
There is also a real bad buzz when the speakers are on that I haven't figured out yet
:rocket:
Koliko je to kod tebe izrazeno, ako ga ima uopste i da li se cuje pri tihoj muzici?

Nedostatak se svodi na to da ne postoje posebne kontrole za prednje i zadnje satelite (da se srediti), ali ono sto bi moglo da bude problem je sto nema posebne kontrole za subwofer, pa se u tom smislu misli na bas posto su na njemu malo izrazeniji basovi (meni ne smeta), a s obzirom da sateliti imaju manjak (nemaju uopste) basova (2 visokotonca i jedan srednjetonac) da se srediti nivo basova uz pomoc kontrole za isti, jer je bas samo u sub-u.
Sto se tice zujanja ja ga ne primecujem :)
Tacno je da kad se bas primaknes i ako ih odvrnes do daske da se malo (minimalno) cuje, ali cim se ukljuci masina nestaje, mada zujanje i sustanje zavisi od zvucne (meni su zakaceni na 64AWE).

Nazad
Vrh Dno