Šta je novo?

Alt.Binz ~ CPU zauzeće???

mgoran

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
319
evo šta sam primetio ... kad stavim da se koriste dve ili više konekcija , dok "program" pokušava da se konektuje , zauzeće je oko 40% na jednom , i 60% na drugom jezgru ... još kad se uzme u obzir da je uvek u "pokušaju" bar po jedno konektovanje , to rezultuje konstantnim CPU zauzećem od preko 50% ... što mislim da je jako puno za jedan x2@2900 ... naravno , rešio sam to korišćenjem samo jedne konekcije , ali ipak se tu pojavljuju povremene "rupe" , za šta u principu i služi veći broj konekcija ... nadam se da neko zna nešto o tome ...

progy je poslednja free verzija ... 0.25

To nesto ne valja
meni alt binz sa 4 konekcije 0-1 % cpua
a memoriju ~20 mb

Mada za nas internet jedna konekcija je vise nego dovoljno
probaj reinstal

CPU zauzeće je i kod mene obično 1-2%, a zauzeće memorije izgleda zavisi od veličine queue-a.
Meni trenutno jede nešto preko 100MB ram-a sa oko 200GB u queue-u.

Poslednja izmena:
slična situacija kod mene, 0-1%, samo mnogo manje jede memorije, oko 17MB, pošto imam 20-ak GB u queueu. News je zakon!

pa da ... i kod mene je 0-1% kada je aktivna samo JEDNA konekcija , ili čak i sa više konekcija , ali SAMO dok su sve AKTIVNE ... čim je neka u "connecting" stanju , zauzeće CPU-a momentalno skače na 50-60% ... dosta neobično ...

Da te ne zeza nešto drugo, firewall možda?

pa kad pokrenem altbinz koji po default-u ima jednu konekciju , on se nakači u momentu bez ikakvih problema , što bi trebalo da znači da ništa "ne zeza" ... ali kad dodam još neku konekciju njoj treba po desetak i više pokušaja da se konektuje , s tim da prilikom svakog pokušaja to "connecting" stanje traje otprilike 20-tak sekundi , za koje vreme je cpu_usage 50-tak % ... jedino ako mu pravi problem to što koristim SSL ... ma neću da razbijam glavu , ostaviću samo jednu konekciju i to je to ...

Ja imam 24 konekcije i zauzece je i dalje 1-2% :)
Nesto tu kod tebe nije ok.

Meni je 0.25 nešto bagovao, nije pamtio podešavanja itd. Zato koristim 0.27.

Kutija skida iLife sa neta :) zakrpu za komponentu Get_a_life :D
Zato mu treba 24 konekcije...

p.s. ja sam na 0.27.1 ;)

Pa ne, ali 24 konekcije. Kad počneš da preteruješ, nema kraja :D

ali stvarno cemu 24 konakcije
nemoguce da je toliko potrebno da bi se izvuko maximum ma koji internet imao :D

Nazad
Vrh Dno