Šta je novo?

Alpha Centauri install

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Nabavio sam doticnu igru... po preporuci Kuzme [SK] .....
Kako se ova igra instalira? Na CD-u se nalazi 100 mega podataka... i samo jedan *.EXE fajl....... (Terran.exe)

Izgleda da se igra pokrece direktno sa CD-a... bez instalacije....
Premda me nesto drajveri za SB Live! zezaju..... trenutno.

Ima li neko iskustava sa instalacijom... tj. da li originalna verzija igre zaista zauzima ovako malo prostora... ili sam ja neku 'osakacenu' verziju nabavio......?

Strasno mi je zao sto moram ovo da ti kazem, ali uvalili su ti RIP verziju igre. Full ima nekih 450MB, i instalira se, dok ovu pokreces sa CDa (terran.exe). Ja sam sa RIP verzijom imao (imam) velikih problema, nadam se da ih ti neces imati.

Thanx!

Xenon je napisao(la):
Strasno mi je zao sto moram ovo da ti kazem, ali uvalili su ti RIP verziju igre. Full ima nekih 450MB, i instalira se, dok ovu pokreces sa CDa (terran.exe). Ja sam sa RIP verzijom imao (imam) velikih problema, nadam se da ih ti neces imati.

A ja vec pomislio da sam toliki zon da ne mogu da provalim u cemu je stvar... :D
U mamu im..... a kao NT Soft ima sve full verzije softwera.....

Hvala ti.
Pozdrav.

:wave; (D) :)

Secam se da sam i ja hteo davno da je nabavim, ali sam cuo da je prilicno zeznuta, samo za prave zaludjenike...

ajde postuj utiske, o cemu se tu uopste radi?

Prvo: ako ti se ne svidja Civilization1,2,3 ne uzimaj ni ovo - 90% sanse je da ti se nece svideti.
Nije zeznuto jer imas 7 nivoa tezine, tako da pocnes na prvom, odigras par puta, pocnes da ih razbijas i predjes na drugi, gde su dodate jos neke forice, pa na treci, itd.
O cemu se radi: ako si ikad zavrsio Civ1,2,3 na Space Race nacin, onda znas odmah sta je: Alpha Centauri prati sudbinu tog broda kojeg si ti lansirao. Ako nisi igrao Civ: brod kolonista sa Zemlje stize na Alphu Centauri, ali zbog smrti kapetana na brodu, posada se deli na 7 frakcija (militaristicka, versko-fundamentalisticka, ekonomska, naucnicka, itd...). Ti uzimas jednu od frakcija i pocinjes da razvijas novu civilizaciju na novoj planeti, da istrazujes nauke, pravis jedinice, ratujes i sklapas paktove sa drugim frakcijama, itd. Samo ako kupujes probaj da nabavis full verziju. E, da, cilj (odnosno vrhovni nacin pobede, jer ih ima vise) je Ascent to Transcedence, odnosno stvaranje zivotne forme koja je cista energija.

Hvala, zvuci primamljivo pa cu verovatno vec sutra da je uzmem...

...a i kad je Kuzmanovic toliko hvali... :)

2 complicated :)

Evo i ja da kazem koju o ovoj igri.
Ne znam da li ima veze sto imam RIP verziju, pa mi se nesto i ne dopada ... ali... Brate ne vidim bas neki cilj. Grafika mi se ne svidja, ali sta je moglo da se ocekuje od igre ovog tipa 1999/2000 godine...
Kao sto rece Xenon, ako neko voli Civ 1,2,3... volece i ovo. ALi ako ne.....:(
Jer, kad zavolis jedan serijal, posle nastavci mogu da budu i krsh, ali ti ces to voleti jer si voleo prethodne delove...

P.S. necu jos da kudim igru jer sam je igrao svega 3 puta do sada.

.........Ma nesto mi se trenutno misli vuku na Mech Commander-a 2..... odo da rasturam protivnicke Mekove.....
Moze i Big... c c c c c c c......:) :) :D

:wave;

Dobro razmisli pre nego sto das pare za ista po Kuzminoj preporuci :D :D :D
Ja recimo ne volim Civ2, dok mi se Civ i Civ3 svidjaju... Alpha Centauri nije igra za mase (od svih ljudi koje znam samo se jos jednoj osobi pored mene svidja), ali je meni pruzila dane zabave (ne znam koliko sam puta obrnuo igru...mnogo u svakom slucaju). I to RIP verziju kojoj nedostaju animacije i koja povremeno pada.
Cilj je da pobedis do isteka 2500. godine (ili bese 2400.... uf!). Imas vise nacina da pobedis: da sve osvojis, da skupis dovoljno love da kupis sve ostale gradove koji nisu tvoji, da ostvaris Ascent to Transcedence, da udjes u vojni pakt sa svima na mapi, ili da ostali lideri vecinom glasaju u tvoju korist.
Ipak, ostaje cinjenica da se igra mnogima ne svidja ctp;
Ako ti se bude svidela, slobodno pitaj za savete u ovom topicu.

Evo da se i ja prijavim kao luzer kojem se Civ2 i Alpha Centauri dopadaju ...

:wave;

za mene je civ 2 iz tog serijala ipak broj 1. Staćeš, ljubav iz mlađih dana :))

Meni se svidja civilizacija ali ne i alpha centauri...
Inace Kuzmanovicevim preporukama vise ne verujem... :)

ovaj samo jedna mala sitnica shto bi pokretao sa cd-a kad mozesh tih 100mega da skinesh na hard i da igrash normalno.. ja isto imam taj RIP :( i neshto mi se zabaguje kad treba da ostvarim Ascent to Transcedence... grafika u ovakvim igrama stvarno nikad nije bitna. (mada da je moglo lepsha moglo je :D)

ja se izvinjavam:
ZASTO i KAKO ste ressurectovali 2 godine star thread?!?!
btw imao sam obe verzije, rip je crap... pucala mi je stalno...

ovaj nemam pojma.. retko kad gledam iz koje godine je thread chim je pri vrhu :)

Nazad
Vrh Dno