Šta je novo?

All in wonder + kablovska = nema slike ???

saka

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
620
znaci u pitanju je BBA ati rage pro all in wonder i kada ga prikljucim na antenu nadje negde oko 15 programa i normalno ih prikazuje.
Problem je nastao kada sam ga prikljucio na kablovsku, on je nasao 52 kanala, ali koji god od njih da izaberem, nema slike(???), tj. samo crno prikazuje tamo gde bi trebalo da bude slika :S:
Prebacio sam u opcijama sa antena na cable, ali nista ne pomaze.
Inace windows je xp sp1 a ne znam koliko je to vazno komp je sledeci: duron na 750mhz, 256SDrama cheintekova ploca sa nekim sis chip setom itd.
Molio bih nekoga ako je imao slican problem da mi pomogne kako da ga resim.
Hvala svima unapred :wave:

koji prog koristis za gledanje TV?? ja imam msi tv tuner i koristim Inter Video i sve je ok i na antena i na cabel ali npr. virtual dub pravi frku sa antenom slika pude natripovana probaj neki drugi prog za gledanje TV-a, a mozda je i do driver-a.
pozz!!

saka je napisao(la):
znaci u pitanju je BBA ati rage pro all in wonder i kada ga prikljucim na antenu nadje negde oko 15 programa i normalno ih prikazuje.
Problem je nastao kada sam ga prikljucio na kablovsku, on je nasao 52 kanala, ali koji god od njih da izaberem, nema slike(???), tj. samo crno prikazuje tamo gde bi trebalo da bude slika :S:
Prebacio sam u opcijama sa antena na cable, ali nista ne pomaze.
Inace windows je xp sp1 a ne znam koliko je to vazno komp je sledeci: duron na 750mhz, 256SDrama cheintekova ploca sa nekim sis chip setom itd.
Molio bih nekoga ako je imao slican problem da mi pomogne kako da ga resim.
Hvala svima unapred :wave:

Imao sam isti problem! Desavalo se da kada pronadje sve programe posle gasenja MMC-a i ponovnog ukljucivanja "izgubi" sve programe?? Ja sam instalirao poslednji MMC koji je podrzan od strane mog AIW-a i kada se izabere Multi Standard Autoscan i Full Scan meni je nasao 77 kanala na SBB-u i i dan danas ih gledam bez problema! Idi na ATI-jev sajt i skini poslednji MMC koji tebi odgovara i instaliraj pa probaj onda, ako ne prodje, probaj onda poslednji Catalyst, pa MMC MDac pa onda MMC (poslednji) i mislim da bi to trebalo da bude dobitna kombinacija!

Pozdrav.

activated1 je napisao(la):
koji prog koristis za gledanje TV?? ja imam msi tv tuner i koristim Inter Video i sve je ok i na antena i na cabel ali npr. virtual dub pravi frku sa antenom slika pude natripovana probaj neki drugi prog za gledanje TV-a, a mozda je i do driver-a.
pozz!!

Char u ATI AIW karticama je da se bas koristi njegov MultiMediaCentar a ne neki drugi program jer daje najbolje rezultate!! BTW, i taj MSI je odlicna kartica, imao sam ga pre...

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Problem jeste sto sam skinuo najnovije drivere (ps. catalyst driveri ne podrzavaju doticnu karticu, tako da sam skinuo poslednje drivere koji postoje za nju- izasli daleke 2002.)
Probacu da kombinujem starije drivere i razne verzije mmc-a.
Hvala na predlozima, a interesuje me jos samo jedna stvar, sta je MMC MDac?
Posto sam na sajtu nasao mmc...

saka je napisao(la):
Problem jeste sto sam skinuo najnovije drivere (ps. catalyst driveri ne podrzavaju doticnu karticu, tako da sam skinuo poslednje drivere koji postoje za nju- izasli daleke 2002.)
Hvala na predlozima, a interesuje me jos samo jedna stvar, sta je MMC MDac?
Posto sam na sajtu nasao mmc...

Pod MDac-om sam mislio na DAO/MDac, ima na sajtu da se skine, to je obavezno da se instalira pre samog MMC-a. Barem je meni trazio tim redosledom.

A sta je to, evo sta ATI kaze:

Data Access Objects (DAO)

Data Access Objects (DAO) is the programming interface for the Microsoft Jet database engine. You can use the objects and collections in the DAO object hierarchy to manipulate your data and the structure of your database. DAO is a shared component of Microsoft Office. Any application that supports Automation can use DAO to work with objects in a database.
DAO is required to support the "Library" function of Multimedia Center.

Pozdrav.

Pogledaj malo forume na http://www.rage3d.com/ , znam da sam negde procitao da su budzili catalyste na te starije AIW karte koje ih zvanicno ne podrzavaju, ali ne znam koliko je to bilo uspesno. Nista te ne kosta da malo prosvrsljas ili mozda cak da postavis pitanje na forumu.

Poslednja izmena:
saka je napisao(la):
...
Kod ATI-jevih AIW kartica postoji problem - ne moze da se ochisti svo "djubre" posle promene - reinstalacije nekog dela softvera.
I sam imam AIW karticu i debelo sam se patio povremeno. Posle svih shistih instalacija XP, nisam imao te probleme.
Postoje i neki programi koji bash i sluze da se pochisti "djubre", ali nisu se bash proslavili.

Ja sa mojim AIW-om nikada nisam imao taj problem a izmenjao sam pa bar 20-ak razlicitih drajvera do sada i nikada nisam morao da instaliram win iz pocetka? Inace win mi radi vec trecu godinu posle nekoliko migracija.

@ Saka / Elem, jesi li uspeo da resis tvoj problem??

javljam u ponedeljak sta sam uradio, posto je ovo na sestrinom kompu, a ne ide mi se svaki dan do karaburme :)

saka je napisao(la):
javljam u ponedeljak sta sam uradio, posto je ovo na sestrinom kompu, a ne ide mi se svaki dan do karaburme :)

Jos jedna stvar, Control Panel - Regional Options - Location mora da bude United States ili United Kingdom da bi ti radilo sve kako treba !!! Proveri i to!

Pozdrav.

???? a sto? meni je na win me stajalo yugoslavia i sve je radilo kako treba...
da to nije neki bag do xp-a?
ps. nikako da odem do seke, napadao ovaj sneg, a karaburma ravna ko Vojvodina :)

saka je napisao(la):
???? a sto? meni je na win me stajalo yugoslavia i sve je radilo kako treba...
da to nije neki bag do xp-a?
ps. nikako da odem do seke, napadao ovaj sneg, a karaburma ravna ko Vojvodina :)

Mislim da ti nece raditi teletext, ako nije na USA ili UK. Barem je tako kod mene bilo sa all-in-wonder-om.

Pozdrav.

p.s. Jel si uspeo da namestis?

Hm... i kod mene stoji Yugoslavia i sve radi ok (i teletext).
WinXP SP1, Cat5.2, AIW 8500DV.

slika radi!!!!!!
smetali su mu driveri od integrisane graficke :)
A sada imam problem da namestim zvuk....
Naime, sta treba od datih opcija da izaberem (kada mi nudi video, aux, microfone itd.)
I da li mi treba neki dodatni kabal, posto sam video da na kartici imaju 2 prikljucka (cd-in i cd-out)!!!

saka je napisao(la):
slika radi!!!!!!
smetali su mu driveri od integrisane graficke :)
A sada imam problem da namestim zvuk....
Naime, sta treba od datih opcija da izaberem (kada mi nudi video, aux, microfone itd.)
I da li mi treba neki dodatni kabal, posto sam video da na kartici imaju 2 prikljucka (cd-in i cd-out)!!!

Imas odgovor na PM.

Pozdrav.

p.s. Pa trebalo bi da imas neki kabl kojim ces povezati audio izlaz sa graficke kartice na neki od audio ulaza na zvucnoj kartici (line-in, aux ...). Ja sam npr. direktno sa kartice vezao audio-out na aux na zvucnoj koristeci obicni kablic koji se nekada koristio za vezu cd-rom-zvucna(da bi imao zvuk kada slusas audio-cd).

Poslednja izmena:
pokusao sam sa tim kablom, ali ne moze, fali mu <1mm :(
Znaci kabal treba da je slican, ali maaaalo manji.
Da li znas gde mogu ovo da nabavim?

Kako fali ???? Koji si ti kabl koristio? Neznam gde to ima, ali znam da sam vidjao po nekim oglasima, "kabl za cd = 5EUR" pa ko je ovca ...
Vidi u nekom najblizem kompjuterskom servisu, sigurno imaju te kablove! Dace ti za dz, samo zamoli.
Pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Pa pogledacu malo po servisima, p a cu probati i da nabudzim ovaj za cd (zivela turpija :) )

Ne, to su auti/motori koje sam imao (a jos ni dozvolu nemam :) ) (zivelo selo i nemanje pandurskih stanica na svakom cosku!!!)
Sada sam trenutno pesak :( sve dok se cale ne smiluje da mi doveze civic (2002-03)
:banana: :banana: :banana:

a da, kada sam u selu cepam caletovog mecu 124 `86 3000ccm 85ks :)
mada on nije na spisku posto nije moj... :S:
:smoke:

Vrh Dno