Šta je novo?

All-in-wonder® Radeon™ 8500dv?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
1.Kakav je kvalitet TV tunera? U poredjenju sa Miro PCTV?

2.Kakva su iskustva sa karticom generalno i da li je neko imao iskustva sa ovim DV modelom, jer npr. bilo je price da IEEE 1394 na Audigy-ju pravi probleme.

3.Ko je kod nas zastupnik? Comtrade? Neki drugi distributeri?

Ja sam se bio bas zagrejao za tu karticu, ali kako razumem u PAL verziji postoji jedino proizvedena od strane Herculesa i cena je preko 300 eurica... tako da sam resio da uzmem R8.5 + eventualno TV tuner

Za ovu karticu pitam za sebe, a s obzirom da nemam desktop vec skoro godinu dana (prodat preko ovog foruma :)) mislim da cu da se otvorim za pravo parce hardware...e sada pitnaje je da li ova kartica to jeste?

Ko kod nas prodaje Hercules kartice? Ili ATI, a da ima vise od 3 kartice u ponudi?

Tako ozbiljnih dobavljaca kod nas nema :)
Navodno bi trebalo da ATi nabavljaju CT, a Hercules PAKOM ali slaba vajda... i ako ih ima, cene su nenormalne.

Neznam da li bi se za potrebe TV tunera i Video editinga bilo bolje uzeti obichan radeon AIW? Jedino sto nema FW port...

Za potrebe TV tunera, definitivno. Ne znam sta podrazumevas pod "video editingom" ali ako mislis na profesionalnu primenu, onda zaboravi AIW, a ako imas digitalnu kameru, treba ti samo softver i FireWire port.

PJ je napisao(la):
1.Kakav je kvalitet TV tunera? U poredjenju sa Miro PCTV?

2.Kakva su iskustva sa karticom generalno i da li je neko imao iskustva sa ovim DV modelom, jer npr. bilo je price da IEEE 1394 na Audigy-ju pravi probleme.

3.Ko je kod nas zastupnik? Comtrade? Neki drugi distributeri?

E, mrzi me trenutno da objasnjavam zasto, ali nemoj da bacas pare na to.

Klace ti se DV in od Ati - ja sa AGP propusnim opsegom i slicnim stvarima.

Kupi lepo DV in/out karticu od 50 eura sa sve kablom, instaliraj Vegas Video 3 i uzivaj, a za grafiku ili uzmi Geforce 4 ili cekaj Ati 9700 ili Novi Geforce 5 ako ne zuris sa kupovinom kompa.....

BodyRemover je napisao(la):
Neznam da li bi se za potrebe TV tunera i Video editinga bilo bolje uzeti obichan radeon AIW? Jedino sto nema FW port...

Pa sta da editujem bez FW porta?:)
Imam FW na notrebooku, ali mi je HDD 20GB, pa razmiljam da problem resim mrezom i mapiranim drajvom tj. da prebacujem DV direktno preko mreze...

Mica je napisao(la):
Klace ti se DV in od Ati - ja sa AGP propusnim opsegom i slicnim stvarima.
Hoces da kazes da AGP ima problema da propusti 400mbps??? A PCI ih propusta....
Ili je nesto drugo?
Probacu da kontaktiram CT i Pa, pa da proverim da li ima i cene....

Nisam neki gamer i ne treba mi neko besnilo od graficke karte. Poslednje sto sam igrao je bio CS i to pre 4 meseca, a s obzirom da ga igram u 640 (na sto vecem monitoru :9 ) moze i softverski :)

PJ je napisao(la):
Imam FW na notrebooku, ali mi je HDD 20GB, pa razmiljam da problem resim mrezom i mapiranim drajvom tj. da prebacujem DV direktno preko mreze...

Hoces da kazes da AGP ima problema da propusti 400mbps??? A PCI ih propusta....
Ili je nesto drugo?
Probacu da kontaktiram CT i Pa, pa da proverim da li ima i cene....

Nisam neki gamer i ne treba mi neko besnilo od graficke karte. Poslednje sto sam igrao je bio CS i to pre 4 meseca, a s obzirom da ga igram u 640 (na sto vecem monitoru :9 ) moze i softverski :)

Da, ali PCI i1394 adapter ne mora da se bakce sa gomilom podataka vezanih za samu video kartu, zar ne?.........

JOBAH je napisao(la):
Tako ozbiljnih dobavljaca kod nas nema :)
Navodno bi trebalo da ATi nabavljaju CT, a Hercules PAKOM ali slaba vajda... i ako ih ima, cene su nenormalne.

ComTrade na sajt ima 2-3 ATI kartice i to dosta bajate, a i kod Pakoma je ista situacija. Od Herculesa ni traga ni glasa :(

PJ je napisao(la):

PJ, kako kapiram ne treba ti 3D kartica, znaci tebi posao zavrsava da kupis FireWire kontroler a PCI kartici sto je oko 50tak evra...

Varijanta da svoj VAIO koristis kao FireWire interfejs nije bas sjajna jer je klasicna 100MBita mreza sporija od FireWire porta => kupi PCI kontroler

JOBAH je napisao(la):
PJ, kako kapiram ne treba ti 3D kartica, znaci tebi posao zavrsava da kupis FireWire kontroler a PCI kartici sto je oko 50tak evra...

Varijanta da svoj VAIO koristis kao FireWire interfejs nije bas sjajna jer je klasicna 100MBita mreza sporija od FireWire porta => kupi PCI kontroler

Jeste sporija 4x, ali meni 30mbps zavrsava posao, jer ovo sto ja prenosim preko FW je 25mbps standard....tj. nesto oko 3.68MB/s....mislim da bi mreza morala da bi 100mbps mreza morala da ima toliko konstantan protok....

Elem, niko mi n odgovori kakav je tuner na AIW karticama? Izgleda da ce ipak na kraju biti neki GF+PCTV....a FW ima i na nekim od ovih novijih ploca i eto....

Vezano za tuner na AIW, na starom sa RagePro cipom je bio dosta dobar... Ako kupujes posebno tuner, razmisli o Hauppage

I iz testova se dalo zakljuciti da je ATi-jev SW dosta bolji od vecine ovih `konfekcijskih` TV karti...

BodyRemover je napisao(la):
I iz testova se dalo zakljuciti da je ATi-jev SW dosta bolji od vecine ovih `konfekcijskih` TV karti...

hauppage je sve osim konfekcijske TV karte. i moj glas za istu.

PJ je napisao(la):
Elem, niko mi n odgovori kakav je tuner na AIW karticama? Izgleda da ce ipak na kraju biti neki GF+PCTV....a FW ima i na nekim od ovih novijih ploca i eto....
Ja imam Hercules AIW 8500DV, pa evo mojih utisaka.
Tuner je prilicno dobar, nisam imao prilike da radim sa drugim TV kartama, tako da ne znam kakav je u poredjenju sa njima, ali svi kanali koje hvata moj video hvata i AIW, bez gubitka na kvalitetu.
Grebovanje u full pal radi bez problema, TV softver je dobar, i iako ima par bubica veoma upotrebljiv.
Ne mogu ti reci gde moze kod nas da se nabavi, moj je donesen iz Singapura...
Firewire nisam probao, jer nemam digitalnu kameru, tako da ne znam da li ima neke probleme u radu.
Ako te jos nesto konkretno zanima pitaj.

Vrh Dno