Šta je novo?

Alienware "izlog" kod nas?

alfaunits

Uticajan
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,705
Ima li gde kod nas izlozeni barem neki modeli Alienware laptopova? (17" model bi me najvise interesovao mada i 15" bih pogledao)
Nebitne su performanse internih komponenti, bitan mi je ekran i sam "oklop" da vidim kakvi su.

PCP ima M14x u izlogu ali to je sasvim drugi tip 🙁 (nije isti ekran, a verovatno nije ni isti dizajn).
Do NS-a mi se bash ne ide 🙂

Konkretno me zanima kakav je ekran naspram recimo VAIO F ili Apple MBP (matte sa FullHD rezolucijom), pozicija tastature i koliko moze da se "otvori" ekran (tj. koliko stepeni moze da se otvori).

Nesto je bilo u Super Veru kod buvljaka, da li jos ima nisam siguran.

Koliko videh imaš u P*N-u na stanju čitava dva komada Alienware-a, oba su im u NS magacinu.

210-36128 Alienware M18x i7 2720QM 2.2GHz, 8GB DDR3/1.5TB (2x750GB Raid 0), 18,4" FHD (1920x1080) WLED, Blue Ray DVD RW,NVIDIA GeForce GTX 580 SLI Dual 2GB DDR 5, Wlan+BT, 12 cell, Win 7 HP 64, Black Stealth

HKNKK-6990 Alienware M18x i7 2860QM 2.5GHz, 16GB DDR3/1.5TB (2x750GB Raid 0), 18,4" FHD (1920x1080) WLED, Blue Ray DVD RW,AMD Radeon HD 6990 CrossFire X Dual2GB DDR 5, Wlan+BT, 12 cell, Win 7 HP 64, Black Stealth

Cene su im prava sitnica >3K€.

Poslednja izmena:
Nesto je bilo u Super Veru kod buvljaka, da li jos ima nisam siguran.
Da, ima, ali samo M14 🙁

Koliko videh imaš u P*N-u na stanju čitava dva komada Alienware-a, oba su im u NS magacinu.
Lako je u magacinu, meni treba otvoren primerak M17-ce.
Stvar je u tome da sam porucio VAIO F23 bez da pogledam ergonomiju, a ispalo je da mi se njegova tastatura i mogucnost otvaranja ekrana uopste ne uklapaju 🙁 (imam limite kako moze da stoji laptop zbog vida, a naravno jos i hocu da bude udoban rad).
Zato sada hocu da pogledam prvo 🙂

Znam, pročitao sam tvoj post za Sony-a. Jedino da ih probaš da ih pozoveš i pitaš da nema neki komad kod njihovih partnera (pošto ih oni distribuiraju).

Juce vidjeh u gigatronu u Uscu jedan izlozen model...Nemam pojma koji je bio 🙂 Samo mi u prolazu upalo u oko cudoviste 🙂

U fino... do Usca mogu i da prosetam, nadam se da je M17 🙂 Tnx.
Svega ovog ne bi bilo da je Deja otisao u prodavnicu 🙂

M17x

Ima li gde kod nas izlozeni barem neki modeli Alienware laptopova? (17" model bi me najvise interesovao mada i 15" bih pogledao)
Nebitne su performanse internih komponenti, bitan mi je ekran i sam "oklop" da vidim kakvi su.
Ne postoji Alienware M15x već ga je zamenio M14x koji realno ne vredi novca za koji se prodaje.
Samo i jedino M17x 😉.

pošto mi je gorespomenuta NS radnja u komšiluku, svratio sam danas i uslikao, tek da imaš uvid šta se nudi i po kojoj ceni.
Na žalost, laptop je u staklenoj vitrini, pa se zbog refleksije svetlosti bolje vide zgrade iza mene nego sam lap 🙂
Uz to, zaboravio sam da slikam cenu, ali čini mi se da je bilo nešto oko 230K dinara :hair:
http://i44.tinypic.com/2aey69.jpg
http://i43.tinypic.com/17ps38.jpg

Za'ebana masina 😉

Poslednja izmena:
cena za ekonomsko-finansijske prilike u Srbiji DUSU dala.....:d

ne znam da li danas neko uopste i kupuje te laptopove koji kostaju vise od 1000 eura,a ove koji kostaju vise od 2000,nema smisla ni komentarisati....

nedavno sam se raspitivao u gigatronu i comtrejdu za neki asus g74 koji je nesto vise od hiljadarke,a i sami prodavci su me gledali u nekom cudu,kao da sam dosao da im trazim leteci tanjir da mi prodaju.....

Za graficku mogu da shvatim, CPU isto, to su sve "kvantitativne" komponente.
Monitori i ergonomija nisu 🙁

Inace, to sto pominjes je i za primetno jeftinije komponente slucaj vec duzi niz godina.

Ko sto neko rece, m15 se ne prozvodi vec vise od godinu dana, zamenila ga je 14''. Otvaranje ekrana nije kao na thinkpedima, manje moze da se otvori. Koliko znam svi AW ekrani su glossy i samo je 720p ekran malo tamniji tj kako specifikacije kazu ima 300nits vs 350 na 900p. Subjektivni utisak na 900p ekranu je odlican.
Standardna garancija u USA je 1godina, doplata po godini je 150$ sto je totalno neprihvatljivo bilo za mene. Iz Pina je 3godine a sada Gigatron daje 5godina ...

Garancija... fin osecaj sve dok ne zatreba; kad zatreba ja sve nade kod nas a i u USA bacam u vodu 🙂

Brikovao sam jednog Asusa ni kriv ni duzan... update smrdljivog biosa. Zamenili mi plocu u KimTecu no questions asked...

U GT u TC Usce su imali samo M18x, ali pretpostavljam da je sasvim isti za ono sto sam ja hteo da utvrdim sa M17x 🙂 Dakle, ekran ima jako dovoljno prostora za otvaranje (sto npr. nije slucaj sa MBP i sa novom serijom VAIO F), i sam ekran mi odgovara, iako je glossy.
Sada jos da vidim da li mi se isplati uzeti kod nas.

Licno mislim da novi IB laptopovi nece skoro (ne kod nas nego uopste), mada je Lenovo najavio jaaaako dobar 14" sa bash finom cenom, pa mozda i vredi sacekati 🙂

Nazad
Vrh Dno