Šta je novo?

Alienware - ili nesta drugo?

rambolini

Cenjen
Učlanjen(a)
15.07.2010
Poena
159
Pozdrav,

Imam zelju da kupim Alienware m11x r3 zbog igranja video igara, ali mi je malo skup. Postoji li zamjena za Alienware u kategoriji od 11" - 13" ekran, a da se moze na njemu igrati solidno?

Imam zadovoljavajuci stacionarni kompijuter tako da mi je bitno da je lap-top prenosan, a donekle i jak.

Hvala

520M je sasvim solidna graficka, i mislim da jedino 540M moze biti bolja u nekom laptopu danas (sem neki extreme varijanti sa dual grafickim u 17"+ varijanti ako ih uopste ima)
Sto neko rece, u 13" neces mnogo naci, jer ne mogu da spakuju nesto sto se puno greje. Quad core CPU ne moze, cudo da je i 540M stao u Alienware ali garantovano se fino greje :(

BTW, jesi li siguran da ces se naigrati na tako malom laptopu? Ili ces povezivati na monitor?

Ja igram SC2 u prilicno high settings inace na GT330M koja je valjda slabija od 520M.

Мослио сам користити тај мали екран. И то само на старије игре. Најновија игра би била age of empires online, али она неби требала бити прохтјевна или? Шта мислите о sony vaio 13" са radeon 6470 или нешта тог калибра? Дали је боља од 520M?

Poslednja izmena:
Ako ti VAIO 13" nije skup, onda mislim da je to odlican izbor, jer je ekran stvarno vrh (i za igranje i za filmove i za obican rad). Nazalost, tu je i problem sto VAIO ima rezolucije od 1680x1050 pa navise (noviji modeli - bash stariji imaju i 1366x768) tako da je potrebna jaca graficka automatiski!

Хвала на линку. Погледат ћу кад дођем кући са посла.

Скуп ми је, али ако немам избора... Најбоље би било кад би Asus U36SD дошао са Nvidia 540M картицом.... Има један Acer са 13" који има 540М, али је страшан изглед нажалост... Сав неки плав...

ima test na Benchmarku o NB koji se meni svidja, MSI X460, i malo sam se raspitivao postoji MSI X460DX, i5 koji dolazi sa GT540M 1gddr3... pogledaj malo meni deluje kao dobra masina a i uz to je i mnogo lep.... :)

Pozdrav,

Imam zelju da kupim Alienware m11x r3 zbog igranja video igara, ali mi je malo skup. Postoji li zamjena za Alienware u kategoriji od 11" - 13" ekran, a da se moze na njemu igrati solidno?

Imam zadovoljavajuci stacionarni kompijuter tako da mi je bitno da je lap-top prenosan, a donekle i jak.

Koje je zadovoljstvo osim (zavisnosti) da se igra na tako malom ekranu, a da se naravno nosi svuda sa sobom?

Pozdrav,

imao sam priliku da koristim m11x (vlasnistvo koleginice sa posla) i mogu ti reci da je jako dobra igracka masina. Isporbao sam per igrica (WoW, Warhammer 40k), Photoshop i Premiere i bio sam jako zadovoljan. Ekran je dovoljan ali za ozboljnije igranje ili rad - mali.
Prednosti - dobra autonomija, vrlo portabilan, izuzetno atraktivan izgled
Mane - "integrisana" baterija, grejanje, mali erean, CENA!!!
Alienware je malo "izvikan" brend i za manje para mozes naci, takodje dell-ov, XPS, Asusovu RoG seriju ili ako vec zelish nesto zestoko (i skupo :D) pogledaj Razer-ov Blade.

ima test na Benchmarku o NB koji se meni svidja, MSI X460, i malo sam se raspitivao postoji MSI X460DX, i5 koji dolazi sa GT540M 1gddr3... pogledaj malo meni deluje kao dobra masina a i uz to je i mnogo lep.... :)

Hvala na predlogu. Samo mi je nazalost malo prevelik taj komp :(

Koje je zadovoljstvo osim (zavisnosti) da se igra na tako malom ekranu, a da se naravno nosi svuda sa sobom?

Bas to! "Ovisnost" donekle i da ga mogu vuci sa sobom. Kuci samo spavam (ponekad) il posao, djevojka, mama, brat.. itd... Trebam nesta za vuci okolo..

Pozdrav,

imao sam priliku da koristim m11x (vlasnistvo koleginice sa posla) i mogu ti reci da je jako dobra igracka masina. Isporbao sam per igrica (WoW, Warhammer 40k), Photoshop i Premiere i bio sam jako zadovoljan. Ekran je dovoljan ali za ozboljnije igranje ili rad - mali.
Prednosti - dobra autonomija, vrlo portabilan, izuzetno atraktivan izgled
Mane - "integrisana" baterija, grejanje, mali erean, CENA!!!
Alienware je malo "izvikan" brend i za manje para mozes naci, takodje dell-ov, XPS, Asusovu RoG seriju ili ako vec zelish nesto zestoko (i skupo :D) pogledaj Razer-ov Blade.

Danas sam pogledao Alienware 11" u trgovini. Atraktivan je posve! Samo cjena jeste veliki problem.. 1 500 eura i nije malo...

Nasao sam Acer "Aspire TimelineX 3830TG", 13" ekran, i5 procesor i 540 kartica. 1 000 eura. Samo ima strasan izgled, da se najezis (meni barem). Kad bi Asusu U36SD dosao sa 540M...

Moja preporuka LENOVO
IdeaPad Y570 59303889 Intel-Core i7-2630QM 2.0GHz 4096MB 750GB DVDRW 15.6'' LED WXGA, dodaj jos 4GB rama za manje od 3000 dinara i za nekih 750e dobices odlican gamerski laptop naravno u odnosu cena - performanse.

Nasao sam Acer "Aspire TimelineX 3830TG", 13" ekran, i5 procesor i 540 kartica. 1 000 eura. Samo ima strasan izgled, da se najezis (meni barem). Kad bi Asusu U36SD dosao sa 540M...

Dobar lap - cena vs perofrmanse
*atraktivan izgled, lako prenosiv, dobra autonomija
- puno se greje, spor HDD, nedovoljno rama za "gejming"

Moja preporuka LENOVO
IdeaPad Y570 59303889 Intel-Core i7-2630QM 2.0GHz 4096MB 750GB DVDRW 15.6'' LED WXGA, dodaj jos 4GB rama za manje od 3000 dinara i za nekih 750e dobices odlican gamerski laptop naravno u odnosu cena - performanse.

Ovo bas i nije "gejming" lap ali bi uz male izmene mogao i da prodje kao jedan ... ako poredimo sa m11x - veci je (15.6") pa i samim time tezi, malo RAMa i HDD je spor (opcioni SSD bi rasirio to usko grlo :D) i malo veca baterija (dolazi sa 6to celiskom)....

Oba lap-a su dobra ako poredimo performanse i cenu sa m11x - ali kao sto rekoh u mom predjasnjem postu - alienware je veliki "gejming" brend pa samim tim i kosta vise od konkurencije sa slicnim performansama ....

pa danas jedino Alienware pravi NB ispod 15''....
onda o cemu razmisljas, ako mislis neki veci gamer, ali u pravom smislu reci, onda bi imao izbora... :)

Odluka pala!

Ali poslje velike gluposti nazalost... Narucio sam bio ASUS U36SD koji je sutra dan vracen u trgovinu. Razlozi vracanja su raznoliki. (pretanak a preformanse strasne... itd)

Cim mi budu pare vracene (nadam se uskoro) kupujem Alienware 11". Izgleda da je to jedina opciaj za mene.. Jedino ostaje da se odlucim dali ce biti i5 ili i7 (zbog cjene)

Hvala vam svima na savjetima

Narucio sam bio ASUS U36SD koji je sutra dan vracen u trgovinu. Razlozi vracanja su raznoliki. (pretanak a preformanse strasne... itd)

Molim te pojasni malo ovo, zašto ne valjda da je pretanak? A performanse, dobre ili loše? Ovo "strašne" se može tumačiti i ovako i onako. :)

Meni taj U36SD dosta fino deluje kao neka biznis mašina jer je izrađen od magnezijuma i aluminijuma, veoma je lagan, ima odličnu autonomiju, a može se kupiti sa i5 procesorom već za 620e. Jedina velika zamerka je to što je hard disk nedustpuan, pa ko želi da ubaci SSD umesto njega mora da raskupusa ceo računar u šta ulazi odlepljivanje nožica kako bi se došlo do šrafova i razdvajanje gornjeg i donjeg dela kućišta metodom "nabiješ nešto između i onda ideš okolo i razdvajaš" :D. Evo kako to otrpilike izgleda. :(

Vrh Dno