Šta je novo?

Alienware: C2D + SLI

PENDULA

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
619
Kako uguraše i Intel CPU i dva GForce-a u SLI režimu u ovog monstruma?

gallery_creative01.jpg
Alienware: Area-51 m9750

sigurno su grafama spustili klokove(sigurno i napon), jer treba to hladiti :d
nije mi bas jasno ko to kupuje :trust:

Kupuje onaj ko zeli da ima zver od laptopa i ima dovoljno para da sebi priusti takvo zadovoljstvo.

E bas mi takav treba, ali bedak je sto ima G7X unutra. Da li ima neki sa G80M?

Ma, nije mi jasno ovo:
Processors, Chipset & Memory

* Intel® Core™2 Duo Processors (4MB Cache, 667MHz FSB)
* Intel 945PM + ICH7M-DH Chipset
* Up to 4GB Dual Channel DDR2 at 667MHz
* 2 dedicated SO-DIMM slots for Dual Channel DDR2 Memory

Graphics & Video

* Single Graphics Card
512MB NVIDIA GeForce Go 7950 GTX GDDR3
* Dual Graphics Cards
512MB NVIDIA GeForce Go 7950 GTX GDDR3
NVIDIA nForce 100 with NVIDIA® SLI™ technology
intel čipset, pa nakalemljen neki nforce 100 i na svemu tome radi 2 džiforsa :zgran: ???

ma taj Alienware je samo za qrchenje i za paljevine od ljudi .. ne verujem da tje iko normalan to da kupi ...

Poslednja izmena:
Ne vredi to nista , ili mozda vredi ali performanse nisu iste ... i garant na bateriji nemoze da izdrzi vise od 1.5 sata ...
ma za te pare mozes dve konfiguracije sa Quad i SLI 8800 GTX da zbudzis plus 22" TFT ,to je za pacenike

Hmmmm!!? Kiselo grožđe, momci, a? :p
Ma, mene je samo zanimalo kako je to tehnički rešeno da sli radi sa intel chipsetom, ništa drugo. Naravno da je taj lap u domenu naučne fantastike za prosečnog srbislava ;), mada ... i kod nas poneko ima casha ,)

E bas mi takav treba, ali bedak je sto ima G7X unutra. Da li ima neki sa G80M?

Mislim da jos ne postoje te graficke za laptopove, radi se na tome, uskoro bi trebalo da bude.

Inache, pojavili su se ovi laptopovi pre ihaj, ali su, bar do ovog bili prilicno besmisleni. Slaba rezolucija za tolki monitor, nije bilo c2d vec samo turiona i sl. Ovakvi laptopovi se ne koriste na bateriji, a pretpostavljam da trebaju ljudima koji se mnogo igraju, zele da ustede na mestu ili mnogo idu na lan zurke.
Ja svoj laptop, koji je manji, i prilicno mobilan u odnosu na druge DTR laptopove, retko kad koristim na bateriji.

Poslednja izmena:
Meni se dopao Asus G2S (A1 cini mi se). A koliko cujem spremaju se na Dorcolu da dovuku jednu turu krajem avgusta.

evo imam i ja Acer Aspire 5920G sa 8600M GT (DX10 :D) - Intel c2d 7300 (965PM chiset/800FSB/2GB 667MHz)...jos bolja stvar od ovog alien-a, samo izuzev grafickog sistema ;)

Poslednja izmena:
Postoje DX10 graficke za laptop racunare... npr. GF-8700M http://www.nvidia.com/object/notebooks.html

Sledeće nedelje će se u Beogradu pojaviti u JAKO ograničenim količinama najnoviji TOSHIBA Gamers edition model, po prvi put u Srbiji, pretpostavljam da je to nešto što Gameri koji 'oće Laptop traže (čak je i cena "povoljna" za takvu mašinu, rekao bih, huh?? ):

Toshiba Satellite X200-15K
Core2 Duo T7700P(2.4GHz)
1GB+1GB DDR2 (667MHz)
300GB SATA 12.5mm + 1GB Robson
17" Wide SXGA+ CSV High Brigtness
HD DVD-ROM +-R DL
NVidia 8700M GT(256MB)
Intel 11a/g/n (13ch)-Kedron
Bluetooth, 1.3MPixel Camera+int.Microphone, Vista Remote Control
FingerprintSensor
Vista 32bit Home Premium

informacije koje imam su pouzdane, kao i obično - a "ograničene količine" znači baš to na žalost - tipa 5, 10 kom. Cena po mojoj informaciji treba da bude oko 2000 EUR sa PDV-om. Inače model je jako jako ekskluzivni, u nekom ultra fancy pakovanju, kućište je svo šašavo, ima neke ludačke "gamers" šare po poklopcu, itd... Toshiba je postala pravi "consumer" proizvod, vidim... Tecre nisu više u modi ;), ko šiša japije, long live consumer public!!!

evo i zvaničnog link-a: http://eu.computers.toshiba-europe....p/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=131332

ciaooooo

Poslednja izmena:
ko zna kada ce izaci 8800M xx graficke??? na netu ima samo da treba da izadju ovog leta i nista vise od toga...i jos nesto: procitao sam da je taj 8700M ustvari preimenovan od 8800M SE...

Poslednja izmena:
Ma ja cuvam pare, treba mi jos 200 evura da uzmem taj X200-15K.
I ja sam naleteo na tu informaciju o 8700M GT=8800M

Fina sprava, samo steta sto je WSXGA (1680x1050). Da li postoji opcija sa 1920x1200 ekranom?

Vrh Dno