Šta je novo?

Alcatel Pixi 3 10 ili Alcatel pixi 4 7?

mezzano

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B450-PLUS II
RAM
Kingston - KF3200C16D4/32GX 2x32
GPU
AMD Radeon PowerColor RX 6600
Storage
ADATA LEGEND 850 1TB, Transcend TS128GMTE110S, Seagate ST2000DM008-2FR102 4TB
PSU
500W COOLER MASTER MWE White MPE-5001-ACABW-EU
Monitor
LENOVO LEN L24e-20
Miš & tastatura
LOGITECH MX Master 3S, LOGITECH MX Keys S
Laptop
Apple Air M1
Tablet
iPad 10th
Mobilni telefon
Poco X3 PRO
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199130257573/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poslednja izmena:
+1 za veći ekran. Ja imam dva Pixi 3 10. Odličan tablet za novac koji košta. Jedan uzeo klincima jedan ćaletu. Za youtube, neke manje zahtevne igre, čitanje novina - blic, b92, n1..., stripovi u pdfu, malo tv-a preko orion aplikacije. Sve radi kao podmazano.

Tako i ja razmišljam. Mislim da 90-100€, koliko košta, vredi.

Sent from my HUAWEI CUN-L21 using Tapatalk

Pixi 3 10 u garanciji odlično očuvane imaš za 8-9k dinara. Ja sam ćaletov čak platio 7500 i to star 3 meseca. Kao nov. Garancija pride.

Poslednja izmena:
7-ce su mnogo sakate. 10-ka može da bude preglomazna (lični utisak, mada sam to čuo i od dosta drugih).
Preporučio bih ti da gađaš neku 8-cu, rezolucije 1280x800. Nisam trenutno pratio stanje na tržištu pa da ti preporučim konkretan model. U principu, sa što većom baterijom, ekrani bi trebali da su pristojni u toj klasi (IPS).

Btw, imaš već sličnu temu
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?427835-Tablet-trilema

Poslednja izmena:
Ako će da čita stripove, samo 10 inča. Znam iz ličnog iskustva. Do skora sam ja lično imao LG G Pad 8.3 v500. Prelep laptop, ekran i bolji nego na Alcatelu (IPS 8.3" FHD). Jedina prednost za manji ekran ako se nosi često vani. Ako se mahom koristi kući, onda nema razloga da ne uzme 10 inča.

Da, slažem se.
E sad, čitam Alana Forda :D i na 5.5" (mob), a tablet koji sam uzeo klincu je 8-ca i to mi je idealno. Imao sam prilike da se zanimam sa svim izdanjima, mobilnost i kompaktnost su presudili.
Ehh, G Pad je viša klasa. Još je bolji npr. TAB S2 8.0, ali.... cijena - prava sitnica :D

Poslednja izmena:
5.5 inča je mučenje:) Ali reicmo moj klinja, čita manga stripove na Honor 8 Lite - 5 inča. Kako to uspeva, meni nije jasno.

Kontam da stripovi treba da se čitaju na formatu u kome su i objavljeni. Znači Alan Ford koji je i inače u papirnom izdanju najmanji od stripova, može komotno na 7 inča. LMS i ZS mogu i na 8+, dok Stripoteka ili Eks minimum na 10 inča. Cat Claw da čitam ispod 10 inča ne bi imalo smisla.

Klinac ima mlade oči :D Moj se zanima na S2 mobu. A tablet kada nije pod kaznom.
8+ je sasvim upotrebljivo, a komocija je druga stvar.
Ehh, odosmo u Off :)
Ima li Giganata da se nađu u elektronskom izdanju?

Sad je promenjen izbor, pošto uzimam u Vipu. Imam opciju za 1 din da uzmem Pixi 4 (7) i Pixi 3 (8). Šta je bolji izbor. Naravno, znam da je hardverski Pixi 4 bolji izbor, ali da li vredi žrtvovati karakteristike zarad većeg ekrana?

Jel beše na 4.4.2 androidu, može da se instaliraju app na sd kartici? Pixi 3 (8) ima dosta malo interne memorije (4GB), pa se brinem da ne bi brzo bio popunjen, iako ne bih instalirao nešto mnogo aplikacija.

Ja bih ipak pixi 4 ako vec mora. Noviji je i malo bolji. Ali su oba tableta bas losa. Imas jos neki izbor?

Ne. Izbor između ta dva mogu da biram. Dobijam ih za 1 din, pa sam izbor ograničio samo na ta dva. U principu, meni treba samo za filmove, YT, knjige, stripove i, eventualno za neke manje zahtevne igrice...

Naručio sam Pixi 3 (8), jer 4 (7) nije na stanju više.
Piše na GSMAreni da ima "USB host", da li je to "USB on the go", i da li zaista to ima, ili je to nešto drugo?

Nazad
Vrh Dno