Šta je novo?

alcatel ot 908 brick?

adler197

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2010
Poena
155
imam alcatel ot 908(t-mobile move) kupljen u crnoj gori. uspesno je rootovan pre1 mesec, sada pokusao sam da napravim particije na sd kartici (radi instaliranja aplikacija na njoj) prema uputstvu sa neta(http://www.srbodroid.com/development/uputstva/kako-omoguciti-app2sd-na-lg-gt540-optimus-telefonu/) to je valjda uputstvo za sve telefone. sve sam odradio kako treba . kad sam ga restartovao telefon je blokirao na logo t-com. pokusavao sam sa PWR + VOL, pojavi se animacija alcatel ,dodje do neke kante pokusa nesto da odradi , restartuje se , pokaze logo android i pobijeli ekran. nikud dalje. ne reaguje ni na PWR dugme. jedino gasenje je vadjenje baterije. sd kartica je i dalje ispravna, i na njoj je ono sto sam postavio ali ne mogu da je formatiram.probao sam i bez nje ali telefon isto reaguje. One touch upgrade ne moze da pronadje telefon, sta da radim. dali ima nade da se popravi? na ostalim sajtovima gdje sam postavio pitanje nema resenja. hvala i pozdrav.

Probaj sa kombinacijom Home+Volume Up+Power
Treba da ti se pojavi android sa kutijom. Da li se to desava?

dodje do kutije , pokusava da nesto odradi pa se ugasi. zadnji put kad sam probao morao sam da izvadim bat. da bih ga ponovo upalio. dali postoji mogucnost da se stock rom podigne sa sd kartice direktno posto ne mogu da udjem u recovery mod? probao sam i sa kombinacijom home pwr volume i nista upali se i crn ekran
sad sam ga ovako prikopcao na racunar i trazi mi drajvere za novi uredjaj qualcom cdma technologies. sta to znaci?
instalirao sam i drajvere i sad ga je prepoznao i One Touch Upgrade Q 1.8.3 ali posle pokusaja upgrade dobio sam poruku da za telefon ne postoji bolji softver od onog u njemu????????????

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio ti si radio APP2SD na memorijskoj kartici..Ili možda grešim??
To je upustvo za android 2.1 a verujem da je tvoj telefon imao noviji koji već ima tu opciju,t.j.mogućnost da snima na mmc kartici.
Dali si uradio bekap,dali si sve sa kartice sačuvao u računaru ????
To je veoma značajno .
Da bi razumeo ono što si uradio....
Prilikom omogućavanja APP2SD ti si deo tvoje kartice najverovatnije (ako si radio po upustvu)formatirao particiju linux ext2 koju windows nevidi.
Znači najverovatnije si prilikom formatiranje kartice t.j. prajvljenje particije ext2 obrisao određene foldere.
I sada telefon nemože dobro da botuje..
Nemam iskustva sa tim telefonom ali sam siguran 100% da će ti ovde forumaši pomoći..
I bez nervoze ubeđen sam da mu ima spasa,nije brikovan.
Zamoli Corvucs Corax forumaša i uspećeš..

Poslednja izmena:
nisam odradio bekap a android je 2.2 imam sve sto je bilo na kartici pre particija, sve sam to opet vratio na karticu ali isto je stanje sa telefonom. to je verovatno nesto s...ano kad sam na kraju procesa odradio te skripte. nadam se da ce se naci neko da mi da neko resenje za ovaj problem. hvala i pozdrav

Pročešljaj po forumima kako da flešuješ uz pomoc ADB.
Pročitaj malo o ovome.Poslao sam ti poruku (Imeil)

ne mogu da u device manageru dobijem android kao na slici, meni komp prepozna telefon(kad pritisnem istovremeno PWR VOL+ I HOME) KAO QUALCOMM DIAGNOSTICS INTERFACE i to ne kao uredjaj nego kao port kad je prikljucen. trazi drajvere.drajvere imam usb_drivers_OT_990_V2.0.6.8 ako je to to. ali adb ne radi jer ga command prompt ne prepoznaje. pise adb is not recognized as an internal or externall comand sta da radim? a i ne mogu uci u telefon da bih odradio "Settings > Applications > Development i USB Debugging".

Poslednja izmena:
Adb radi samo kada je telefon ukljucen i ukljucen je USB Debugging. I kada je telefon u Fastboot modu (kod HTC-a). Kod Alcatela su stvari malo... drugacije. Kako odreaguje kada drzis Volume Up+Home+Power?

samo zavibrira i ukljuce se svetla na tasteima ,ekran je crn kao da je ugasen. samo u tom slucaju ga i detektuje racunar kao qualcomm .

To je tzv Recovery mod. Ali problem je sto se ne mogu naci ROM-ovi za taj telefon, a ni custom Recovery pomocu koga bi mogao da ga flashujes. Uz to, mislim da Alcatel zakljucava Bootloader, sto znatno otezava stvari zajednici (a i ponovnom ozivljavanju tvog telefona).

Daj mi link do tog ROM-a, da pogledam.

Volume Up+Power bi trebao da vrati na fabricka podesavanja Android. Ali ga ne povezuj na racunar.

Edit: Sad videh na XDA da si ovo vec pokusao. Posto on vrati na fabricka podesavanja, a ne radi, jedino kompletan flash ROM-a tu moze pomoci. Vidi link u postu ispod, jedino ti to moze pomoci.

Poslednja izmena:
I skini OVAJ One Touch Upgrade. To je sa ruskog Alcatel sajta. Navodno postoji 2.3 za njega. Onda prati uputstva i mozda ozivis telefon.

sa tom kombinacijom se posle minut upali tel. pojavi se alcatelov logo ,onda se pojavi animacija sa nekom kantom(pretpostavljam da je to reset) ali posle nekolika sekunda prekine. kad se telefon restartuje ista stvar: logo android pa taman ekran 15-tak sekundi i onda beli ekran koji se ne gasi. tada telefon ne reaguje ni na jedan taster jedini spas je vadjenje baterije.

instalirao sam one touch koji si mi rekao. ali i dalje ne mogu da u device manageru nadjem alcatel kao android, postoji samo qualcomm u portovima , ne postoji uredjaj. kada pritisnem PWR VOL+ I HOME i ukljucim program on mi pokaze da ne postoji bolji softeare za moj tel od onog u njemu. sad sam zbunjen ako ima soft kako ne moze da se pokrene nikako? u uputstvu se pominju HSUSB driveri sta je to i odakle da skinem, googlao sam ali mi je nejasno. hvala na razumijevanju za moje nepoznavanje materije.

Poslednja izmena:
Trazio bi ti on te druge drivere da su mu potrebni. To su verovatno driveri kada je telefon ispravan, pa ulazi u odredjeni mod. Qualcomm je chipset na tom telefonu. Telefoni koji se tako prijavljuju su teze brickovani. Mislim da mu nema spasa. Vidi sta ce ti reci u onoj temi na XDA, oni su proucavali taj telefon vise od mene. Problem je sto ni u servisima nemaju alat za takvu popravku Alcatel-a.

nemoj reci da mu nema spasa. to bi me dokusurilo. neko je napisao da sve dok se pali ima mu spasa. salim se . ako moze moze, ponijecu ga i kod majstora u ovom nasem "velegradu" , alli u njih nemam bas nikakvog poverenja.pozdrav . javi ako imas kakvu ideju . gore mu ne moze biti.

na XDA forumu ne reaguju kao da su mrtvi. ne mogu da verujem da za ovo sr... nema resenja. zao mi da bacim telefon star 3 mjeseca...

neko je napisao da sve dok se pali ima mu spasa.

To jeste tako kod bilo kog Android telefona, pa cak i kada se vise ne pali (totalni brick), osim kod tih slabijih proizvodjaca kao sto je Alcatel. Nemoj pogresno da me razumes, to su odlicni telefoni. Ali zajednica je nikakva i nema motivacije da se prave resenja za takve probleme kod njih. A i Alcatel je tu kriv, Volume Up+Power bi trebao da ubaci telefon u flash mode, i tako bi mogao da ga ozivis. Ali oni su to izgleda privremeno iskljucili.

Vidi da li ce ti neko reci nesto na XDA. Pa javi sta si napravio.

Poslednja izmena:
ako sta doznam javi cu, ali nakon mog posta na XDA niko vise nije postovao na tu temu , verovatno je trenutno neinteresantna. ima li kakve nade da ga nosim kod majstora, znam da za dekodiranje traze 30 eura, mozda imaju i resenje za ovaj problem, sta ti mislis? pozdrav

Sacekaj koji dan, pa ga odnesi. Nista te ne kosta da pokusaju. Ali nisam nesto optimistican, JTAG nema za Alcatel. Jedino ako uspeju na neki drugi nacin da ga ozive.

posle mnogo muke dobio sam u device manageru ADB interface u kojem pise Alcatel composite ADB interface MI01, a u stavci modems : qualcomm android modem.
sve se ovo pojavilo kad sam ga prikopcao sa upaljenim belim svetlom(samo upaljen telefon bez kombinacije dugmadi), ima li ikakvog napretka ili sanse?

kada sam ukljucio ADB u cmd promptu pokazao mi je ovo.zakacicu sliku . ali ne znam dalje ni sta ni kako. ako mi mozes objasniti. hvala
ovo u pozadini je uputstvo da te nebi bunilo. moj uredjaj je prepoznalo 1234567890ABCDEF

Prilozi

• cmd.jpg
    cmd.jpg
    159.7 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
sve sam ja to procitao ali i dalje mi je mutno. ponavljam da sam laik na android telefonima, a telefon mi je valjda bio rutovan( na njemu su radile aplikacije za rutovane telefone i imao je instaliranu apk. superuser), sada iz svega ovoga mi nije jasno koji je prvi korak, kako da preko adb pokrenem tel. kako da preko adb instaliram ClockWorkMod Recovery konzole koji je recovery image file za moj tel. gdje da nadjem rom za moj tel. i kako da ga instaliram pomocu adb. znam da mnogo pitam i trazim ali se bojim da ne pogorsam stvar pa bih vas molio , ipak imate ogromno iskustvo za razliku od mene, ako moze korak po korak da se objasni. u svakom slucaju hvala

USPIO SAM (valjda) preko adb sam instalirao Clockwork recovery . pa sam mogao da udjem u CWR mod pa sam instalirao rom sa sdk kartice. hvala vam svima mnogo ste mi pomogli

Dok ja stigoh kuci, ti si uspeo. Ali to je najvaznije. :) Dobro je sto se prijavio kao ADB Device, to ti je spaslo telefon. :)

Pozdrav!

Vrh Dno