Šta je novo?

Albanski hakeri mi srušili dva sajta!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pre jedno sat vremena sam ukapirao da su mi albanski hakeri, u jeku borbe protiv naših hakera, srušili dva sajta!

Na jednom, www.zafrkancije.co.yu su mi izmenili index.htm i postavili svoju poruku:

Well this is the situation, we did this defacement only to show you Serbs that we are not as stupid as you think.
As for hackers we know you're very good at it maybe one of the best
BUT
Never underestimate others Especially
ALBANIAN People

By: Drimth, DecCode
greets to: ManiaC, Woops, Diablo666 and others
Proud to be Albanian-Kosovar

Uspeo sam da izbrišem njihov index i postavim privremeno svoj blanko sa natpisom "under construction", ali na moj veliki užas sam ukapirao da su mi obrisali KOMPLETNU bazu foruma :wall:

Na drugom sajtu, www.palacinke.co.yu su ******* samo izmenili moj index.htm i postavili svoj, tako da sam bez problema povratio naslovnu stranu, ali sam iz foldera gde mi je smešten forum morao da izbrišem index.php i viewtopic.php...

Sve u svemu, administratora VeratNET-a treba zapaliti na lomači!

P.S. Jedina satisfakcija je što mi ne bi srušili sajt da nije posećen, tako da... Živeli :bottle:

Ti si lood, kakav bre admin verata, oni ti hakuju sajt trazeci rupe u tvom codu u php-u ,tako da ono za sve si sam kriv sto koristis lame php skriptice :DD up2date ownz skini patcheve inace ce ti opet haknu sajtove
pozdrav

Ma kakav bre php, oba sajta su 100% html... A i sumnjam da će Albanci da jure BAŠ moja dva sajta i direktno da ih hakuju. Zar im nije lakše da provale na server i da "ubiju" 50 ili 100 najposećenijih sajtova?!

ali zato forum na palachinkama ne radi... tj. nemash index.php u dir-u gde ti je forum.

Gomila phpbb-baziranih foruma je oprana na istu foru, tj. na isti exploit (najverovatnije highlight), pa je to verovatno i kod tebe bio slucaj. I zbog te rupe oni traze bas sajtove sa phpbb forumima i na istu foru ih buse; to je jedini razlog zbog kojeg su bas na tebe nagazili. Ovi ostali poseceniji sajtovi koriste verovatno neki drugi sw, pa sad nije tako lako na brzaka difejsovati. A da im je lakse da provale na server, malo sutra, inace bi odavno provalili. Tu ti verat nije nista kriv; sedi za google i trazi kako za zakrpis, bilo je na x sajtova. Plus redovan bekap.

Mislim, frajeri difejsuju sajt sa palacinkama - opasno mesto za dokazivanje hakeraja. Imas na ES-u recimo kompletnu pricu, p**karaju se kiddies medjusobno negde do novaka valjda. Trebalo bi do tada "hakeri" da nadju sve phpbb forume u kraju.

Da, izasao je 2.0.11 koji ima ispravljen taj propust... kazu da je 2.0.11 critical security update...

meni je hosting provajder na vreme iskljucio viewtopic.php od phpBB foruma i upozorio me da instaliram novu verziju, cak su i sami ispravili deo koda koji zeza. Inace ovakvi ljudi nisu dostojni da se zovu Hakeri, bili oni Srbi, Hrvati ili Albanci. Ovo je cist kriminal. Umesto da saradjujemo i radimo nesto zajedno, mi ratujemo i preko interneta, i ponavljamo iste greske.

Inace, Cini mi se da sam na vedroj strani racunara u PC Press-u procitao reklamu neke agencije, ili organizacije tipa: "Hakeri mogu vas racunar pretvoriti u bombu i naskoditi vasim ukucanima" :D . Ako se ovo omoguci jednog dana, ja se prebacujem na offline ;)

Da, ovo njihovo prepucavanje nema nikakvog smisla; pocelo je kao od politickih razloga, ali je otislo u drugu krajnost - niko ne gadja vise politicke sajtove ili servere organizacija koje bi bile interesantna meta i "u skladu sa pocetnom temom" (jer to treba ipak haknuti, zar ne?). Umesto kvaliteta idu kao na neki kvantitet; mislim, zar bi neki "haker" koji drzi do sebe isao da difejsuje neki www.poceledamirastustidnedlacice.com sa ukupno tri i po posete dosad i jos se hvali time kako je imao ++difejs? Uskoro ce se skrivati po webu svi akteri ove cyberblamaze...

Poslednja izmena:
da ubacice u google stranicu "you've been hacked" i 10k keywordova i onda uvek izbaci tu stranicu i ti ako ne znas pomislis da ti neki haker babra po kompu LOL

Poslednja izmena od urednika:
A niko ne pominje neki virus koji se skoro pojavio i tiče se baš sajtova koji su urađeni u PHP-u, imao je i nekakve veze sa Google-om. Sve sam ovo negde na brzaka pročitao pa zato ne mogu da kažem o kom je virusu reč. O čemu se tu radi?

ZAP je napisao(la):
????

da nije i on oboren u medjuvremenu, ali sad izgleda sasvim normalno :eyebrows:
Sta bre normalno ja sam ga upravo otvorio i imam sta da vidim!!!

Prilozi

• shiptari.jpg
    shiptari.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 207
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno