Ima moj kum, ukratko: izbegavaj.Ima li neko iskustva sa akumulatorskim kosačicama?
Meni treba za hobi varijantu, ne za profi upotrebu. Problem je u stanu čuvati motornu kosačicu, ulje, gorivo...Da su dobre, koristilo bi ih i gradsko zelenilo.
Za tu površinu i ravan teren možeš i električnu kosilicu, ako imaš električni priključak u blizini, jeste malo zezanje s kablom dok kosiš, ali ok je kad se ušemiš i vodiš računa - to naravno ako ne želiš da se cimaš s benzinom, zamenom ulja, filtera, svećice, redovnim održavanjem benzinske kosilice. Inače preporučujem i ja benzinsku.
Trimer je za ivice i oko drveća i predmeta ili za neravan teren, manja krčenja, grublja košenja i sl. Ako imaš ravan travnjak i želiš da bude uredan "pod konac", trebaće ti kosilica.
Ima stihl fs-38 za 170€ i to je dovoljno za 5 ari. Imam slicnu ali stariji model, isto 27 ccm, kosim 15 ari po 3 puta godisnje, kad naraste do kolena i za jedno kosenje potrosi oko 4 litra. Nikada se nije pokvarila za 15-16 godina. Odnesem je na 3-4 godine u servis da zamene svecicu i filtere i da pregledaju ako nesto fali (jer za filter za gorivo treba da se rasklapa) i to joj je sve odrzavanje, jednom godisnje filter za vazduh. Husquarne su isto odlicne, ako ne i bolje. To je za preporuku, a ove sto se guraju su nezgodne za cuvanje u stanu. Probao sam i neke jeftine elektricne i bacio, to je neozbiljno. Znaci za 5 ari litar do litar ipo max, zavisi kolika je trava.
Koju aku kosilicu si kupio?Mora metalna kanta za gorivo. Verovatno na drugim BS može bilo kako...
Probaću sa akumulatorskim alatom, pa šta bude. Taman da razbijem ovde led prvi...
Od kineskih po meni je najbolji i najjaci: https://www.eponuda.com/trimeri-za-...a-travu-einhell-2x3-0ah-36v-30-cm-cena-487491